2.Bölüm

3.2K 131 28
                                    

Multi Medya - Esila Benlioğlu

~~~

Gözlerimi alarmın sesi ile açmıştım. Uykuyu seven ve uykusundan taviz vermeyen biriydim. Bu yüzden alarmı genellikle saydırarak kapatıyordum. Banyoya yüzümü yıkamaya ilerledim.

"Esila yüzünü yıka, gel kahvaltını yap!"

Hızla yüzümü yıkayıp mutfağa indim. Annem uykulu gözlerle kahvaltılıkları masaya yerleştiriyordu. Yanağından öpüp masaya oturdum.

"Yine döktürmüşsün gönlümün sultanı, dertlerimin dermanı." diyerek gülümsedim.

Annem esneyerek gülümsedi. Saçımdan öpüp mutfaktan çıktı. Kahvaltımı etmeye başladım.

***

Her zaman oturduğumuz yerde Aras ve Emirhan'ın mallıklarını izleyip gülüyordum. Ecrin telefonu ile bir şeyler yapıyor, Arya kitap okuyordu.

Arya aramızdaki en sessiz kişiydi, her şeyi iyice düşünür bütün ihtimalleri hesaba katar, eğer bir karar alacaksa öyle kararını verirdi. Arya kahverengi uzun dalgalı saçlara sahip, mavi gözlü bir kızdı. Onunla tanıştığımızda yine böyle kitap okuyordu. Sınıfın en köşesine geçmiş, kendi kendine takılıyordu. Elindeki kitabı merak etmiş ve sormak için yanına gitmiştim. O zamanlar Ecrin'le tanışmış olsam da şimdiki gibi samimi değildik.

Yavaşça yanına yaklaşıp, "Okuduğun kitabın ismini öğrenebilir miyim? Kitaplara karşı bir ilgim var da." diyerek gülümsemiştim. Benim gülümsediğimi gören Arya yüzündeki ciddi ifadeyi yok edip sıcak bir gülümseme ile cevaplamıştı. O günden sonra birbirimize kitaplardan, filmlerden ve müziklerden bahsedip duruyorduk. Sonuç olarak bu hale gelmiştik.

"Ne oldu kız, yarım saattir gözlerini dikmiş bana bakıyorsun?" diye aniden sorunca şaşırmıştım.

"Hiçbir şey olmadı, öylesine dalmışım"

Arya pek tatmin olmuşa benzemiyordu ama kafasını sallayıp kitabına geri döndü. O sırada zil çaldı.

"Haydi gidelim." dediğimde hep birlikte kalktık.

***

"Kış uykusuna yatmış gibi uyuyor maşallah."

Başımda Ecrin'in sesini duyunca gözlerimi araladım.

"Kim uyuyormuş?" diye sorduğumda bana bakıp gözünü devirdi. "Ebem uyuyormuş. Esila mal mısın annem? Kaç saattir uyuyorsun, bir de 'kim uyuyormuş' diye saçma bir soru soruyorsun. Doğru söyle. Annen ve baban akrabalar mı? Çünkü senin gibi bir varlık ancak akraba evliliği sonucunda oluşabilir." dediğinde gülümsedim.

Bu sırada yanımıza Aras geldi. "Haydi üstümüzü değiştirmeye gidelim mümin kardeşlerim." dediğinde saate baktım. Okula geleli üç saat olmuştu. Beden saati olduğu için soyunma odasına giderek üstümüzü değiştirmemiz gerekiyordu. Bizim sınıftaki kızları yakında olacak okullar arası voleybol turnuvası için hazırlayacaktım. Bu aralar beden hocası sürekli beni yanına çağırıp 'Çalıştırdın mı sizin sınıfı' diye sorup duruyordu. Ne kadar üşensem de önünde sonunda onları çalıştırmak zorundaydım.

Ayağa kalkıp soyunma odasına doğru ilerledim. Aras ve Ecrin de peşimden geliyordu.

***

Soluk soluğa kalmıştım. Her Beden dersinde böyle oluyordu. Nefesimi düzene sokmaya çalışırken biri karşımda dikilip, su dolu şişeyi uzattı. Hiç düşünmeden suyu kafama diktim. Suyu içmeyi bitirdikten sonra karşımdaki kişiye baktım.

Sıcak gülümsemesi ile karşımda dikilen Ela'ydı. Sarı saçları ve benim gibi ela gözleri vardı. Bu kızı seviyordum. Voleybolu çok iyi oynuyordu. Bana hiçbir zaman kötü bir biçimde davranmamış, her zaman yanımda durmuştu. Bir hafta önce onu yardımcım seçmiştim. Oturduğum yerde hafifçe yer açıp, "Otursana." diyerek gülümsedim. Kafasını sallayıp yanıma oturmuştu.

Komşu Oğlu (TAMAMLANDI) Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt