8

372 16 6
                                    

Snel stap ik de aula binnen en knal de deur dicht, nog verwerkend wat er net is gebeurd. Met een gemixt gevoel loop ik naar de anderen toe.
'oké jongens, over 20 minuten staan jullie klaar achter het podium en gaan we beginnen,' roept de coach naar ons vanaf het podium. 'in deze tijd mag je nog even pauze houden of je eigen dans gaan oefenen.'
Hij springt van het podium af, en loopt naar mijn richting.
Shit. Heb ik iets verkeerd gedaan?
Ongemakkelijk sla ik mijn handen over elkaar en schenk hem een lachje.
Als hij voor me staat kijkt hij me diep aan, en zet zijn handen in zijn zij.
'y/n...' begint hij zacht.
Mijn hart klopt in mijn keel. 'j-ja?' antwoord ik.
'je hebt echt goed gedanst,' vervolgt hij zijn zin, en kijkt me nu vriendelijk aan. Een zucht van opluchting verlaat mijn mond, en ik word rood. 'danku!' zeg ik, en ik kijk van verlegenheid naar de grond. Dan loopt hij weer weg, en vanuit mijn ooghoek staar ik hem na.
Wauw. Een compliment van de enige echte danscoach van bts. Mijn dag kan echt niet meer stuk.

-

Yoongi pov

- Nog steeds in de 20 min. Pauze -

Ik neem nog een laatste slok van mijn kop thee, en sla mijn benen over elkaar. We zitten met z'n allen in een kamer, wachtend totdat we het optreden van de deelnemers mogen zien.
'mogen we niet even rondlopen? Ik wil even de benen strekken,' hoor ik jungkook mopperen terwijl hij nors naar de anderen kijkt. 'tuurlijk, ga maar hoor.' antwoordt RM kalm, waarna zijn hoofd weer naar zijn telefoon draait. Jungkook schenkt hem een bunnysmile, en opgewekt loopt hij de kamer uit. Glimlachend kijk ik hem na.
Altijd maar beweging in dat kind.
Ik pak mijn telefoon uit mijn zak om te kijken hoe laat het is.
'nog 20 minuten,' roep ik door de kamer heen. Jhope slaakt een zucht, en staat vermoeid op.
'Ik denk dat ik Jungkook ga volgen,' zegt hij, terwijl hij zich uitrekt en naar buiten loopt. 'Yoongi-ah, kom je ook mee?' vraagt hij als hij langs me loopt.
Ik schud van nee. 'nee dankje, ik ga wel een dutje doen ofzo.' hij knikt, en loopt dan naar buiten.
'ik ben benieuwd wat voor dansers er allemaal meedoen.' ik draai me om naar de anderen die ook nog in de kamer zitten. RM kijkt me vragend aan. 'in wat voor opzicht bedoel je dat?'

'hoe oud ze zijn, of er meer jongens of meer meisjes meedoen enzo. Ik heb echt veel zin om iedereen te zien dansen, maar we kunnen maar één iemand meenemen...'
Jimin knikt instemmend. 'dat klopt. Ik weet zeker dat ze gelijke kansen hebben, want ik keek net door het raam van de aula heen. Iedereen danst echt heel erg goed, ik was zelfs een beetje verrast. Maar nu hebben ze weer pauze volgens mij.'
Na vijf minuten sta ik en rek me langzaam uit. 'ik moet even naar het toilet. Zie jullie zo!' zeg ik, en langzaam loop ik de kamer uit.

Als ik de trap afloop, hoor ik kleine gilletjes van beneden. Ik begin zacht te lachen.
Zijn zeker de meisjes die als een blok vallen voor Jungkook, denk ik bij mezelf.
Eenmaal aangekomen op de begane grond zie ik Jungkook en Jhope om de hoek lopen naar een andere gang. Sommige meisjes kijken hen met grote ogen na, anderen worden zenuwachtig en vermijden oogcontact en óók nog anderen volgen de jongens onopgemerkt.

Wauw.

Ik vervolg mijn weg naar de toiletten. Ik zie in mijn ooghoeken dat ik word nagestaard, en vriendelijk zwaai ik naar de meisjes. Verlegen lachen ze terug, en rennen als de wiedeweerga weg.

Als ik de deur van de toiletten open wil trekken, hoor ik twee stemmen een eindje verderop. Het geluid komt van om de hoek... Het zijn duidelijk twee meiden.
Fronsend luister ik naar het argument dat ze houden, en langzaam loop ik van de deur weg. Recht naar het geluid.

Wacht. Nee. Je kan niet iemand afluisteren, Yoongi.

Ik denk na. Zal ik weggaan? Of toch luisteren wat ze zeggen?
Mijn nieuwschierigheid neemt mijn gedachten over, en langzaam vervolg ik mijn weg.
Voorzichtig kijk ik het hoekje om. Ik zie twee meiden, beiden dezelfde lengte. De een lijkt wel bang, de ander is duidelijk in een boze bui. Wat doen ze en waarom?

Hey iedereen! Het spijt me zo erg dat ik superlang niks meer heb geschreven... Ik zal er proberen meer aandacht aan te besteden. :)

1 Month || BTS Fanfic 🇳🇱Where stories live. Discover now