10 - Optreden

375 12 4
                                    

Yoongi pov

-5 minuten voordat ze naar de aula gaan-

Emotieloos loop ik de kamer weer binnen. In mijn ooghoek zie ik dat Jimin me bezorgd aankijkt.
'hé Yoongi, gaat het wel?' vraagt hij voorzichtig, terwijl ik naast hem ga zitten.
'ik moet jullie wat vertellen.'

De anderen luisteren aandachtig terwijl ik het hele verhaal over de twee meiden vertel. Nadat ik mijn laatste zin heb gezegd, kijken ze me één voor één met grote ogen aan. Jungkook slaakt een diepe zucht van woede, en in een flits staat hij op.
'WAT?!' dreunt zijn stem door de ruimte heen. 'Nee. Dit kan niet. Dit kan écht niet. Irene verdient dit niet! Die Sam moeten we écht niet laten winnen. Wie doét nou zoiets?! Moppert hij hardop, terwijl hij begint te ijsberen door de kamer.

'ik ben het helemaal met je eens Jungkook,' antwoordt RM kalm. Dan richt hij zijn blik op ons allemaal. 'we moeten nu naar de aula, boys. Ik probeer wel te praten met die Irene, ik vind dit namelijk echt niet kunnen.'
Iedereen knikt kortaf, en met z'n allen verlaten we de kamer.

-

Y/n pov

Nog 2 minuten...

Gefocust richt ik mijn blik op de deur, die op elk moment open kan gaan. Dan zie ik van achter een raampje zeven jongens naar de deur lopen.
OH GOD...
Mijn hart klopt in mijn keel, en ik schiet weer achter het gordijn. Een vlaag van adrenaline gaat door mijn lijf heen.

Jaja... Dat waren ze.

Ik hoor achter het gordijn het publiek hard klappen en juichen als ze binnenkomen, en ik glimlach tevreden. Ik hoor zelfs Irene boven iedereen keihard de fanchant roepen.

'KIM NAMJOON! KIM SEOKJIN! MIN YOONGI! JUNG HOSEOK! PARK JIMIN! KIM TAEHYUNG! JEON JEONGGUK! EN Y/N! BTS!'

Van schaamte word ik rood, en weer schiet ik in de lach.
Serieus Irene...
Langzaam kijk ik nog een keer naar de menigte. Ik zie bts ook helemaal voorin zitten, en ja... Naast Irene!
RM is een gesprek aan het voeren met haar, en zo te zien is het erg serieus. Ze kijkt droevig naar beneden, en RM legt een hand op haar been, alsof hij haar wilt gerust stellen met iets. Bezorgd staar ik naar het tafereel, en langzaam verberg ik me weer achter de gordijnen.

Zo te zien weten de members nu ook dat verhaal van haar en Sam.

Opeens worden de lichten gedimd, en een spotlight schijnt op het podium. De zenuwen gieren weer door mijn lijf. Wat een spanning...
De coach van bts komt het podium op, en iedereen begint weer te klappen en te juichen. Ik grinnik als ik het verbaasde gezicht van RM en Suga zie, als ze doorhebben dat het hun enige echte danscoach is.

Met een glimlach kijkt hij het publiek rond, waarna hij zacht in de microfoon kucht om iedereen stil te krijgen.

'hallo, hartelijk bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen. We hebben een prachtig optreden voor jullie in petto, dus bereid je voor!' hij werpt een grijnzende blik op de jongens. 'bij deze: de eerste dans op DNA!'

Hard geklap verspreidt zich weer over de aula. Irene schreeuwt op de top van haar longen, volgens mij iets van 'YESS Y/N! GO GIRL!'

Ik adem een paar keer diep in en uit.

Ok. Eerste dans op DNA. Hou je rustig, y/n. Je kan dit! Hoop ik.

Alle dansers gaan in een rij staan, waarna we één voor één het podium opgaan.
Opgewonden kijk ik het publiek rond, en mijn blik valt op Irene. Ze zwaait enthousiast naar me, en voorzichtig zwaai ik terug. Dan gaan we in onze positie staan, wachtend tot de muziek aangaat. Voorzichtig kijk ik in de richting van Suga en Jimin, die gefocust ons zitten te observeren. Dan begint de muziek, en gelijk zit ik helemaal in de dans. Ik mag het stuk van V doen. Ik ben zo erg gefocust op de dans dat ik iedereen om me heen vergeet, alsof ze zijn weggevaagd.

Yoongi pov

Nieuwschierig bekijk ik de jongens en meiden op het podium. Allemaal staan ze met hun hoofd gebogen, kijkend naar de grond. Ik herken Sam, maar ook het meisje die Jimin en ik hadden aangesproken toen we net aankwamen op de school. Ik zie dat ze voorzichtig onze kant opkijkt. Mijn ogen schieten snel de andere kant op, hopend dat ze me niet heeft zien staren.

Jimin port opgewonden in mijn zij. 'ik ben zo benieuwd!' fluistert hij, en geïrriteerd por ik hem terug.
'Jimin, doe eens niet!' fluister-schreeuw ik terug, en hij rolt met zijn ogen.
'ik doe al niks,' hoor ik hem nog mompelen.

Dan begint DNA te spelen. Bewonderd staar ik naar de dansers. Alles gaat precies tegelijk.

Wow.

Als ik het stuk van Tae hoor, komt het meisje die ik had gegroet naar voren. Ik kon het niet laten om te glimlachen. Ze is zo cute... Maar ze heeft ook een powerfulle uitstraling als ze danst.
Ik kijk langs mijn schouder naar de anderen. Ik zie J-Hope zachtjes meejammen met de melodie, en RM jureert met een gefocuste blik. Jimin zit alleen maar te glimlachen, en zit tevreden met zijn handen over elkaar. Jungkook en Tae zitten zachtjes te fluisteren, terwijl ze blikken werpen op het podium.

Y/n pov

Nog één move...

Iedereen eindigt in een andere pose, want dat hadden we geoefend. Snel maak ik een symbool met mijn hand. Het symbool dat Jungkook ook doet aan het einde van Boy with Luv.

Ik ben doodop, en zwaar ademend kijk ik het publiek rond. Iedereen begint op te staan en te klappen. Ik hoor Jimin keihard juichen, en met moeite hou ik mijn lach in.

Aww... Wat 'n cutie...


Deel 11 is in aantocht...





1 Month || BTS Fanfic 🇳🇱Where stories live. Discover now