[1] Selene

1K 51 13
                                    


Het is een week na de vakantie. Normaal gesproken zou ik nu met de meiden in mijn kamer in Beauxbatons zitten. Maar nee. Ik kon het niet. Er waren teveel herinneringen. Dus na de verschillende brieven naar Dumbledore, en veel overleg mag ik na een week al naar Hogwarts komen. Nu al.

"Weet je zeker dat dit me goed staat Minnie?" Vraag ik, terwijl ik onzeker in de spiegel kijk. Het kleine huiselfje knikt, "Miss Dawson, u ziet er geweldig uit." Ik zak door mijn knieën, "Minnie, je mag me gewoon Selene noemen. Ik heb je bevrijd, herinner je nog?" Ze knikt zachtjes, "Oké Miss Selene, u ziet er echt geweldig uit. Hogwarts is klaar voor u." Ik sta op, "Dan moeten we maar gaan, of niet soms."

Minnie kijkt me van boven naar beneden aan en huppelt naar de kast. Eruit haalt ze een geel Adidas vest, "Misschien staat deze wat vrolijker, Miss." Ik glimlach zachtjes, het kleine elfje is slimmer dan ze lijkt, "Het was Jason zijn vest, ik stal hem altijd... Dankje Minnie." Ik trek mijn leren jas uit en doe het vest aan. Hij ruikt nog naar hem. Minnie pakt mijn hand, "Laten we gaan." En voordat ik iets kan zeggen voel ik het -ondertussen wel bekende- gevoel dat ik geplet word. En met een harde klap landen we voor Hogwarts.

"Dankje Mien. Ik ga je missen." Zeg ik, terwijl ik het kleine elfje een knuffel geef. "Veel succes Miss Selene. En tot in de vakantie!" Ik glimlach zachtjes en loop weg.

In de hall voor de grote zaal staat Mcgonagall te wachten, "Miss Dawson?" Ik knik verlegen. De vrouw begint rustig uit te leggen wat de bedoeling is, "De rest van de leerlingen is een week geleden al gesorteerd en zit nu te lunchen. Als je daar naar binnen loopt staat voorin een krukje met een hoed erop. Je mag op het krukje gaan zitten. Ik zal vervolgens de hoed op je hoofd zetten. Zodra de hoed op je hoofd staat ziet het je ware intenties en zal het 1 van de vier huizen uitroepen. Elk huis heeft een leraar als hoofd en een eigen plek in het kasteel. Met je huis zal je je lessen volgen en na de lessen uitrusten.

Er is Slytherin, voor de mensen die alles zouden doen om hun doel te behalen. Hun logo is groen. Hufflepuff is voor de aardige mensen, met goeie intenties. Hun logo is geel. Ravenclaw is er voor de slimme mensen, de probleemoplossers. Hun logo is Blauw. En als laatste is er nog mijn huis, Gryffindor, voor de dappere mensen. Ons logo is rood."

Even laat ik het binnendringen. Ik herinner Sirius wat zeggen over Gryffindor, het huis waar hij in zit. "Oké... Laten we dan maar gaan." Zeg ik twijfelend. Mcgonagall glimlacht bemoedigend. Met één beweging opend ze de grote deuren. Snelwandelend loopt ze voor me uit.

De zaal is reusachtig. Op het plafond kan je de zon zien schijnen. Het is geen glas, maar magisch geprojecteerd. Aan het einde van het pad staat een grote tafel met leraren eraan. Aan de rechterkant van het pad staan twee lange tafels. Die van Ravenclaw en Slytherin, niet te missen. Aan de andere kant staan de Gryffindor en Hufflepuff tafels. Snel scan ik de Gryffindor tafel naar Sirius. Hij is vrij makkelijk te vinden, hij en zijn vrienden praten namelijk niet zachtjes. Er zitten drie jongens om hem heen. Waarschijnlijk zijn het Peter, Remus en James. Hij heeft me erover verteld.

Opeens lijken de leerlingen te merken dat er iets gebeurt en snel begin ik achter Mcgonagall aan te lopen. Iedereen staart me aan. Dumbledore had verteld in een brief dat dit waarschijnlijk wel zou gebeuren, dus ik negeer het maar gewoon. Terwijl ik door het pad loop glimlach ik naar Sirius. Hij wist dat ik zou komen, ik had hem gelijk geschreven toen ik het wist.

Eenmaal vooraan de zaal begint Mcgonagall te praten, "Dit is Selene Dawson, ze komt van Beauxbatons en zal mee gaan doen in het vijfde jaar." En ze zet de hoed op mijn hoofd.

Een Dawson, huh? Lang geleden dat ik iemand uit jou familie heb mogen sorteren. Eerder gingen ze allemaal naar Hufflepuff. Jullie zijn slim, maar niet Ravenclaw slim. Jij ook niet. Maar ook Slytherin is ook het niet voor jou.

Oké dit had ik niet verwacht. De hoed zit in mijn hoofd?

Misschien was het voor de vakantie Hufflepuff geweest, maar deze vakantie heeft je verandert. Ik denk dat ik al weet waar je nu het beste past...

"GRYFFINDOR!"

De hele tafel begint te juichen en ik sta op. De hoed leg ik rustig terug op het krukje. Ik loop de zaal door en zak neer naast Sirius. Aangezien Sirius vrienden niet weten dat we elkaar kennen, hebben we afgesproken dat we doen alsof we elkaar ook niet kennen.

"Hi! Ik ben Selene." Zeg ik vrolijk, terwijl ik een croissantjes van de tafel pak. De jongen met de bril glimlacht, "Hey, ik ben James, en dit zijn Sirius, Peter en Remus." Ik glimlach terug. Sirius heeft me veel over ze verteld. James is alleen heel wat knapper dan ik had verwacht. Ik neem een slok water, "Leuk om jullie te leren kennen! Ik ken echt niemand hier en dit kasteel ziet eruit alsof je er makkelijk in kan verdwalen." De Remus jongen sluit het boek waar hij al de hele tijd in aan het lezen was, "We helpen je graag, misschien kan een van ons met je meelopen naar je lessen. We kennen het kasteel van binnen naar buiten."

"Ik loop wel met haar mee." Zegt James, voordat iemand anders iets kan zeggen. Ik zie Sirius hem met een schuin oog aankijken. James haalt zijn schouders op en gaat door met eten. "Nou, vandaag heb ik nog vrij gekregen. Om te wennen aan de school en mijn spullen uit te pakken. Maar voor morgen is t wel fijn." James knikt, "Ik denk dat ik je daarvoor nog wel zie bij het avondeten. Dan spreken we dan wel weer."

"Oké fijn. Hey, moeten jullie niet naar de les heen? De rest van de zaal is al weer bijna leeg." Peter springt op, "Ik moet nog mijn huiswerk potions halen!!" De rest zucht. Terwijl Peter wegrent staat de rest rustig op. Terwijl we staan duwt Sirius een briefje in mijn handen.

Hey slimme,
kom vanavond naar de common room.
X Sirius.

Ik glimlach zachtjes naar hem. Het gaat moeilijk worden, doen alsof we elkaar niet kennen. Maar waarvan we kennen, moet geheim blijven.

"We moeten echt gaan nu. Ga je de weg zelf kunnen vinden?" Vraagt Remus terwijl we met zijn alle door de deur lopen. "Het lukt me wel. Ik heb een kaart van Mcgonagall gekregen en ik heb alle tijd." Sirius grinnikt, "Die kaarten van school kloppen voor geen centimeter. Maar ja, we zien je hopelijk vanavond weer, als je niet verdwaalt raakt in school."

Met een schuin oog kijk ik hem aan, "Wedden dat ik het kan vinden." Sirius bijt op zijn lip, "Als ik je vanmiddag niet zie ik de common room, krijg ik een galjoen van je. Als je er wel komt, krijg je er een van mij." Ik schud zijn uitgestoken hand, "Daar doe ik het voor."

Ps, I Miss you. ~A Marauders Fanfiction~Where stories live. Discover now