[10] Selene

602 36 9
                                    


Terwijl we zitten te ontbijten een weekje later komen er allemaal uilen aan vliegen. Ik krijg nooit post, dus ik let er niet echt op. Het gaat een beetje langs me heen. Tot er een uil voor me stopt. Met een brief in zijn bek. Voorzichtig haal ik het eruit. En ja, mijn naam staat erop, en Hogwarts als adres.

Lily kijkt me vragend aan. "Ik krijg nooit post. Dit is vreemd." Zeg ik en ik maak voorzichtig de enveloppe open. Er zit een grote kerstkaart in. Even kijk ik op naar Lily. "Lees het!" Zegt ze en ze neemt een veel te grote hap van haar croissant. Ik schiet in de lach en ze kijkt me boos aan, "Ga nou lezen! Dat ziet er niet uit als een kaart, meer een brief. Snel, dan eet ik even door en vertel je me daarna alles." Zegt ze terwijl de stukjes brood uit haar mond vallen. "Oké oké rustig aan caviaatje." Giebel ik en ik begin te lezen.

Hey Leen,

Vrolijk kerstfeest.
Het is een aardig poosje geweest sind ik je zag. Ik hoop dat het beter gaat op Hogwarts. Ik snap dat je hier weg wou. Maar ik mis je. Ik mis jou en ik mis Jason. Dat gevoel moet jij vast ook hebben. Veel erger zelfs. Maar het lijkt alsof jij mee bent gegaan. Maar het is niet erg. Jij bent gelukkiger daar.

Dat hoop ik tenminste, ik hoop dat het goed gaat. Ik hoop dat je je leven weer op de rails hebt. En zo niet is het ook oke. Ik hoop gewoon dat je niet voor niks weg bent gegaan.

Ik zak je even update over wat er gebeurt is in Beauxbatons de afgelopen tijd. Madason en Emily zijn ein-de-lijk samen. Ze zijn het dream team. Alex zit een beetje in de put, maar wij proberen hem te helpen. Jamie heeft jouw plek in het Quidditch team ingenomen, maar hij speelt vreselijk. Met annelinde lijkt hij wel beter, maar hij kan er niks van.

Anyways, ik hoop dat je snel weer een keer ons komt opzoeken. We zouden het allemaal wel leuk vinden.

We missen je,
Charlotte.

Ps: Levin hier, mijn moeder gaat opnieuw trouwen en ze vroeg of jij een jurk kon maken! Je krijgt echt betaalt enzo. App me ff oke, ik heb zo'n feletoon gekocht. En mijn cijferrij zit in het kleine briefje in deze enveloppe!

Ik laat een zucht ontsnappen. Lily kijkt me vragend aan, "Wat stond erin?!" Ik zucht opnieuw, "Het is mijn vriendengroep." Zeg ik zachtjes. Maar iedereen van de vrienden nu lijkt het te horen. Alle gesprekken vallen stil en James kijk me aan, "Ik kan me niet herinneren dat wij je hebben geschreven..." Zegt hij terwijl het lijkt alsof hij graaft in zijn hoofd.

Ik gooi de brief op het midden van de tafel, "Het is van Beauxbatons, mijn en Jason's vrienden."

Sirius grist hem als eerste weg en Lily en hij lezen het gelijk. Sirius kijkt me aan, "Je moet gaan. Nu. Wij. Wij moeten gaan." Zegt hij vol overtuiging en hij staat op. Iedereen in de zaal kijkt hem aan. Dan beseft hij pas weer dat we op school zitten. Beschaamd gaat hij weer zitten, "Maar misschien niet precies nu." En ik schiet in de lach.

-||-

"Het spijt me, maar er is weinig positief verandert. Je bent gewoon doorgegaan zoals verwacht." Euphemia -James's moeder- en ik zitten bij de docter. Mijn check-up. Zachtjes knijpt ze in mijn hand. Ergens hadden we beide gehoopt dat we goed nieuws zouden krijgen. 'Er is een long vrij' of 'we hebben een foutje gemaakt' of 'je hebt nog een extra 30 jaar'. Maar nee, hetzelfde.

Euphemia blijft glimlachen, "Nou, dan is t in ieder geval niet negatieve geworden." Ze staat op, "Bedankt voor uw tijd." Zegt ze en ze schud de man zijn hand. Hij knikt zachtjes, "Geen probleem. En tot volgende maand."

In stilte lopen we het gebouw uit. Tot Euphemia stopt. Ze gaat voor me staan en zachtjes pakt ze mijn kin. Ik kijk haar recht in de ogen aan. En dan begin ik te huilen. Zonder dat het de bedoeling was. Ik zak neer op een bankje. De tranen stromen uit mijn ogen. In stilte wrijft ze nog steeds over mijn hand heen. Zachtjes geeft me een knuffel. Ik struikel over mijn woorden, "Ik- Ik had hoop. Ik weet dat het dom was, maar ik had hoop-" Mijn tranen stromen nog harder.

Na even vol te huilen begin ik rustig te worden. De moeder van James' kijkt me aan, "Hoop hebben is iets goeds, het betekent dat je nog niet hebt opgegeven. Het zou veel vreselijker zijn als je je gewoon prima zou voelen. Je hebt nog maar minder dan een jaar te leven, dat is heftig, daar mag je boos op zijn." Ik veeg mijn wangen af, "Dankuwel, ook voor het brengen hier. En voor alles eigenlijk. Als ik iets voor u terug kan doen moet u het zeggen." Zeg ik en ik sta op. Ze knikt zachtjes, "Met plezier."

-||-

Ik loop rillend het kleine kerkje uit. Uit het hoekje Haal ik een gieter en vul ik he,. Zachtjes loop ik het grindpad over en giet ik water bij de plantjes. Ik sta weer bij Jason's graf. Het is laat en koud, maar het waard.

"Hey Jay, ik ben er weer.

Gisteren ging ik naar de doctor. Er is niet echt iets verander. Heb nu nog elf maanden. Het loopt zachtjes af, maar ik heb hoop. Ik heb nog nergens echt last van, dus het kan niet al te extreem zijn. Natuurlijk ben ik een beetje bang, maar het valt mee.

Ik kreeg afgelopen week een brief, van onze vrienden. Ze waren je nog niet vergeten. Mij ook niet. Ik was zo bezig met het beter maken voor mij, dat ik niet realiseerde dat hun jou ook zouden missen. Maar ik ga naar ze toe, komende weekend. En ik neem een trouwjurk mee. Hij is echt vet geworden. Ik ben er echt trots op.

En ik ben ik New York geweest! Dat was vet. Sirius had een heel mooi nieuwjaars avond van gemaakt. Eerst 's avonds lopen door de straten, in een lange rode gala jurk. Daarna in een limousine naar het strand. Daar heb ik naar het vuurwerk gekeken en bij het kampvuur gezeten. Het was een geweldige avond.

En en een poosje daarna regelde hij dat we konden zwemmen. In het midden van de nacht. Onder de sterren, in het meer. Het was wonderlijk. Het voelde geweldig.

Weetje, de laatste weken heb ik echt gewoon dromen in vervulling zien gaan. Het voelt geweldig. Ik miss jou en pap en mam erg, maar wel steeds minder. Ik heb afleiding en dat helpt.U

Ik leef weetje en dat voelt goed. Ik lach weer. Ik hoef nog niet naast je te liggen. Niet snel. Ik leef voor ons beide, en het komt goed.

Tot snel broertje."

Ps, I Miss you. ~A Marauders Fanfiction~Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu