[7] Sirius

683 36 2
                                    


"Wat ga je nu doen? Van de keuzes." Fluister ik, terwijl Selene op mijn schouder ligt. Er is een poosje van de middag voorbij gegaan. Mam heeft Selene ook in huis genomen en ze hebben de hele middag samen gepraat. Ze kwam er oprecht blijer uit dan toen ze erin ging.

Toen James schreeuwde dat ze er was kreeg ik bijna een hartaanval. Ik wist dat ze niet zou komen als het niet vreselijk was. En het is vreselijk. Het is niet eerlijk. Maar ze lijkt er zo rustig onder. Ik weet wat ze wil. Ze gaat leven. Zo is ze. Altijd geweest.

Even kijk ik naar haar. Ze staart in het niks. Ik had nooit verwacht dat dit meisje zo veel voor me zou gaan betekenen.

"Sorry." Fluistert ze, terwijl ze haar hoofd optilt. "Ik hoop dat je mee gaat. Dat je me helpt door dit laatste beetje. Ik wil nog naar New York, ik wil zwemmen in de zee midden in de nacht, het noorderlicht zien, terug gaan naar het landelijke Quidditch team, ik wil trouwen en op safari, ik ben nog niet klaar. En ik ga mijn laatste tijd niet doorbrengen in een ziekenhuisbed." Haar ogen vullen vol met glitters als ze praat over wat ze nog wil. De dromen staan in haar ogen.

En ik weet het, wat zij ook wil. Ik ga er in mee. Haar einde zal niet in stilte zijn.

-||-

James, Selene, Remus, Peter en ik zijn kerst inkopen aan het doen. Remus en Peter zijn gister aangekomen en Lily komt morgen ook nog. Selene weet het nog niet, maar we gaan met nieuw jaar niet in Engeland zijn. "Oehh!! Ze verkopen hier stoffen! Kunnen we alsjeblieft naar binnen. Ik heb nog een jurk nodig voor jou ouders feestje vrijdag." Selene staat hupsend voor James. Die schiet in de lach, "Laten we maar opsplitsen, anders komen we niet overal optijd."

"Peter en ik gaan naar de boekenwinkel." Zegt Remus en hij trekt Peter achter zich aan. "Ik ga wel alleen. Dan zijn jullie cadeau's ook nog een verrassing!" Zegt Selene en ze loopt gelijk de stoffenwinkel binnen.

"Yes! Wij gaan naar Quidditch spullen kijken!" Roept James dan en ik ren achter hem aan, "Wacht op mij!"

Ps, I Miss you. ~A Marauders Fanfiction~Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu