[17] Selene

535 34 4
                                    


"Hebben we dit net echt gedaan?" Vraagt James. We zijn met zijn alle midden in London. We lopen net een tattoo shop uit. Lily springt in James zijn armen, "Hoe ben ik nu pas vrienden met jullie geworden!" Roept ze enthousiast. James' zijn ogen staat vol met pret lichtjes.

Peter wrijft met zijn duim over zijn pols, "Cool toch!" Sirius pakt zijn telefoon uit zijn zak. Ik heb hem een poosje terug een gegeven zodat we altijd contact kunnen hebben. "Kom, allemaal erbij, dan maken we een foto." Zegt hij enthousiast. We steken allemaal onze polsen uit. Zes sterren komen tevoorschijn. Onder elke ster staan vier woorden, 'until we meet again'.

"Ze zijn prachtig." Fluister ik. Ze knikken allemaal. Sirius maakt een foto, "Komop! Laten we ijs gaan eten." Zegt hij en hij gooit me over zijn schouder.

Ik begin te lachen, "HEYYYY! We hadden afgesproken dat je dat niet meer zou doen!" Roep ik. Hij buigt met zijn hoofd om me aan te kijken, "Ik heb nog maar een week om het te doen. We moeten er goed gebruik van maken." Zegt hij glimlachend.

Ik begin te worstelen om eruit te komen, "Dat is misbruik maken van de situatie!!" Hij bijt op zijn lip en kijkt me dan recht aan, "En dat mag niet?" Vraagt hij eigenwijs. Ik sla mijn armen over elkaar, "Als we dat gaan doen. Ik wil zes bolletjes ijs. Want ik ga dood." Reageer ik eigenwijs. Hij zet me op de grond, "Komt eraan m'am." Zegt hij en hij loopt binnen de ijswinkel.

Peter kijkt met open mond naar me, "Wat- wat- hoe-" Ik schiet in de lach, "Woorden zijn moeilijk hé." Zeg ik giechelend. Hij slikt en neemt een diepe adem, "Hoe kunnen jullie zo makkelijk doen over wat er gaat gebeuren?!" Vraagt hij onthutst.

Ik glimlach, "Soms ontmoet je iemand en elk moment met diegene is als vliegen. En je weet dat als je valt je opgevangen zal worden. Het is alles waar de tattoo voor staat. Je weet dat er iemand op je past, 'until we meet again'. Er is altijd iemand bij de sterren op je aan het passen. Dan maakt het niet uit wat er op je pad word gegooid."

Hij ziet er nog steeds verward uit. Ik wrijf over mijn arm en lach, "Op een dag zal je zoveel van iemand houden en dan zal je snappen wat ik zeg." En hij glimlacht.

"Zes bolletjes voor mevrouw." Sirius komt er weer hij staan. Hij heeft een enorm ijsje vast. Ik schiet in de lach, "Dankjewel meneer."

En Peter's glimlach word breder.

-||-

Afscheid nemen. Het is het enige wat ik de afgelopen dagen heb gedaan. Ik heb er nog drie. Dan komt de doctor en eindigt het allemaal. Ik ben mijn laatste jurk aan het afmaken. Ooit. Het is een raar gevoel. Maar het word de mooiste ooit.

Het is een trouwjurk. Perfect gepast voor Lily. Ik weet dat ze hem geweldig zal vinden. Het heeft alles wat ze wil en alles wat comfortabel is. Hij is prachtig. Voorzichtig vouw ik hem op en stop ik hem in een doos. Het is een cadeau. Ik heb er voor iedereen een.

Voor James heb ik een nieuwe bezemsteel, de nieuwste. Perfect voor zijn positie. Voor Remus heb ik een boek, 'de hemel is aan je voeten'. Om hem te laten weten dat hij moet blijven dromen. Voor Peter heb ik een schaakbord, met een vak erin om strategieën in te stoppen. Het is ooit van mijn vader geweest.

En Sirius.

Ik heb hier het langste over na gedacht. Het is een ketting. Een zilveren, maar robuusten ketting. Het zit in hetzelfde soort doosje als de ring die hij aan mij gaf. Eronder zit een brief. Handgeschreven door mij. Ik herinner hem aan al het goeie. Aan alles wat we samen hebben gedaan en alles wat hij nog gaat beleven. Ik vertel hem om nooit te stoppen met leven, om nooit te stoppen met liefhebben.

Om altijd de sterren in zijn ogen te bewaren.

Ps, I Miss you. ~A Marauders Fanfiction~Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora