01

2.5K 250 60
                                    

- Rendben, azért köszönöm szépen! – erőltettem magamra egy apró, ugyanakkor kicsit sem őszinte mosolyt.

Lehajtott fejjel hagytam el az üzletet, majd kifújtam egy jó nagy adag levegőt, amint az utcára értem. Megint elutasítottak. Már számolni sem számoltam, hogy hanyadik alkalom lehetett ez. Mondjuk érthető, mert ki is akarna egy tizenhét éves fiút felvenni, akinek csak az általánosa van meg? Nincs nyelvvizsgám, nincs érettségim, és még fiatalkorú is vagyok. Nem is értem, hogy anya mit gondolt. Bemegyek a legelső boltba, ahol munkaerőt keresnek és már fel is vettek? Nagyjából a huszadik alkalommal kezdtem már feladni, hogy egyáltalán valaha sikerrel járok.

Anya
Na, sikerült végre
munkát találnod?

Én
Még nem...

Anya
Erőltesd már meg
magad! Nem hiszlek
el te gyerek.

Én
Azon vagyok, ha
nem tűnt volna fel

Jobbnak láttam, ha ezek után inkább elteszem a telómat, mert anyával úgy sem fogok semmire se menni. Alapjáraton az is felmerül kérdésnek, hogy tizenhét évesen mégis miért munkát keresek tanulás helyett? Mióta apa elhagyott minket, anya súlyos alkoholfüggőséggel küzd. Elveszítette a munkáját, így most rajtam a sor, hogy valamilyen úton-módon dolgozzak és pénzt keressek. Ez viszont koránt sem olyan egyszerű, mint anya gondolta, mert a korom és a végzettség hiánya miatt szinte mindenhol kiröhögnek és azonnal elzavarnak. Két kezemen nem tudnám megszámolni, hogy az elmúlt hetekben hányan utasítottak el legfőképpen erre a két okra hivatkozva. De nem adhattam fel a keresést, mert anya csak a pénzt tudja költeni, munkát eszében sem áll keresni. Meg egyébként sem vennék fel sehova, mert a nap huszonnégy órájából húszban biztosan részeg és nincsen tudatánál.

Folytattam az álláskeresést Szöul egyik legforgalmasabb utcájában, abban reménykedve, hogy valaki most már pozitívan áll hozzám. Szemeim megakadtak az út túloldalán lévő J&K fehérnemű bolt kirakatán, ugyanis nagy fekete és piros betűkkel virított, hogy munkatársat keresnek. Azonnal a legközelebbi zebrához siettem és megindultam a bolt felé. Pechemre viszont valaki megelőzött és előttem ért oda az üzlet bejáratához.

- Te is az állás miatt jöttél? – kérdezte tőlem a nálam jóval idősebb nő.

- Igen – válaszoltam határozottan.

- Legközelebb legyél gyorsabb – kacsintott egyet, azzal lenyomta a kilincset és már be is sietett a világosbarna ajtón.

- A kurva életbe... – dörmögtem magamnak, mérgemben pedig még dobbantottam is egyet. – Nem érdekel! Azért is bemegyek! Nem adom fel ilyen könnyen!

Amint beléptem a kis üzletbe, azonnal megcsapott a kellemes meleg, aminek következtében egész testem megborzongott. Kora október lévén kint már javában hűvös időjárás dominált, így ilyenkor az egyik legjobb érzésnek az számított, amikor a hidegről besiettél a melegbe.

- Jó napot! – köszöntem mosolyogva és magabiztosan. Azonnal kiszúrtam az elém bepofátlankodó nőt, aki már a boltban lévő kasszánál beszélgetett a nála fiatalabb dolgozóval, akinek kerekedő hasa arról árulkodott, hogy minden bizonnyal babát vár.

- Jó napot, miben segíthetek? – pillantott rám, mire közöltem vele, hogy a kirakatban feltüntetett állás iránt érdeklődöm.

- Sajnálom, kölyök, de én voltam gyorsabb – szólt oda nekem flegmán az idős nő.

- Szerintem több ember is jelentkezhet ugyanarra a munkára – sóhajtottam fel. – Hiába volt most Ön a gyorsabb, attól én jóval fiatalabb és ezerszer rugalmasabb vagyok.

our dirty secret ~ jikook | ✔Where stories live. Discover now