Prsten

226 9 0
                                    

Milovali se celou noc.

Jednou, dvakrát, třikrát, čtyřikrát. Usnuli až kolem páté hodiny ranní a oba po dlouhé době spali dlouhým, nerušeným a hlavně tvrdým spánkem.

Skoro zaspali a tak se chystání na svatbu dělalo mnohem rychleji, než bylo naplánované. Oba dva si dali sprchu a rychle se oblékli do připravených šatů a saka. Astorie se potom namalovala a Draco si upravoval už tak upravené vlasy. Během hodiny byli připraveni k odchodu.

Vešli do sluncem zalitého odpoledne a pevně se chytili za ruce. Astorii se na ruce blýskal drahý stříbrný prsten a odrážel paprsky slunce. Byl to veliký a těžký prsten, který se v rodině Malfoyových dědil už po staletí. Dostala ho Narcissa Malfoyová od Luciuse, dostala ho Luciusova matka od jeho otce. Byl to prsten po kterém toužila každá dívka v zemi.

Astorie pořád nemohla uvěřit tomu, co se minulou noc stalo. Neměla čas se nad tím zamýšlet a tak si řekla, že si to v hlavě srovná dnes večer, až bude v klidu doma, ve své posteli. Do té doby nad tím nebude přemýšlet a bude si jen užívat ten krásný pocit, který jí prostupoval tělem.

Vzbudili pozornost hned jak dorazili na místo. Seběhli se kolem nich novináři a oni beze slova prošli kolem nich, ke kontrole a potom dál, do míst, kde se podávalo drahé víno. Dnešní obřad byl někde na jihu Anglie, kam se dostali po tom, co přečetli adresu, kterou jim podal nějaký muž od kontroly, který dovnitř pouštěl jen hosty psané na seznamu a jiné ne.

Astorie pozvedla obočí, když si prohlížela prostor, kde se slavnost konala. Byla to louka, ale upravená k nepoznání. Bylo populární dělat svatby ve velkém stanu, který byl vzdušný a vešlo se sem mnoho lidí. Zrzek a jeho holka to udělali stejně.
Draco si vyměnil se svou přítelkyní pohled a ona podle toho poznala, že má stejný názor, jako ona. Totiž ne moc hezký.

Po hodině, kdy čekali, až je vyzvou, aby se posadili, dostali svoje místa a Astorie se zaúpěním protáhla svoje nohy. Měla na sobě vysoké boty a tak byla ráda, že už sedí. Nebyli sice mezi vybranými lidmi, kteří seděli v prvních řadách, ale oni to ani nečekali. Vedle nich byly další čtyři volné židle a oba dva věděli, komu patří. Jejich majitelé dorazili za pár minut. Daphne s Blaisem se k nim přidali a Daphne s úšklebkem šeptem komentovala barvu výzdoby, která se jí moc nelíbila. Astorii se kombinace šedé a zlaté docela líbila, ale uznala, že by to mohlo vypadat líp. Všude byly květiny a nahoře poletovali ptáci, kteří nebyli živí, ale hýbali se, jako kdyby ano.

Těsně před začátkem obřadu dorazila Narcissa, která se nesla, jako kdyby jí to tady vše patřilo. Prošla kolem novinářů, na které hodila povýšený úsměv a posadila se vedle svého syna, který jí krátce políbil na tvář.

Prostorem se rozezněla hudba a všichni se otočili zády, na místo odkud vyšla nevěsta. Několik lidí zalapalo po dechu a Daphne, Narcissa, Draco a Blaise pozvedli obočí. Pomalu se k nim nesla Grangerová v dlouhým bílých šatech, které byly sice obyčejné, ale hezké. Ve vlasech měla několik šedých květin a tváře jí hořely červení. Bylo na ní vidět, jak se stydí a Astorie znovu uvažovala nad tím, jak je možné, že takhle holka mohla zachránit celý svět. Nic proti ní neměla, jenom by čekala něco jiného. Zřejmě by ale neměla dát na první dojmy, s touhle holkou hlubší rozhovor ještě neměla.

Všichni ji sledovali, když procházela uličkou zavěšená do obtloustlého muže, který byl zřejmě jejím otcem. Zbývalo jim jen pár metrů, než dojdou k místu, kde stál zrzek, vedle kterého byl Potter a z druhé strany jeho žena Ginny. Z prvních řad zaslechla pláč a na chvíli se přenesla do svých myšlenek.

Sklonila oči ke své ruce a prohlížela si svůj zásnubní prsten. Jako malá si představovala svoji svatbu a věděla přesně, jak bude vypadat. Může tady ale vidět nějakou inspiraci.

Nevěsta přistoupila k ženichovi a obřad začal.

Celou dobu byla Astorie jako ve snách. Draco jí tiskl ruku, sem tam se na ni ušklíbl, když někdo pronesl něco, co mu připadalo trapné nebo s čím nesouhlasil. Astorie se ho snažila uklidnit, ale musela uznat, že se většinou smála potichu s ním. Daphne se na ně kriticky koukala a Blaise vypadal, že je myšlenkami úplně někde jinde, daleko odsud.

Chvíle, kdy si řekli svoje ano a lidé začali jásat, jakoby se parta zmijí probudila k životu. Přidali se k potlesku a začali se probírat z ospalého stavu, do kterého je obřad dostal. Sice je to nebavilo, ale měli dost slušnosti na to, aby předstírali zájem. Byla to slušnost a taky boj za nové životy.
Ron pomalu přistoupil k Hermioně a neobratně jí políbil až mu zrudly tváře. Ona, rudá už dávno předtím, mu polibek oplácela a oba vypadali hrozně stydlivě. Draco se podíval na Astorii a naklonil se k ní.
"Lásko, to my tak trapní nebudeme." zašeptal jí do ucha.
"Nejsou trapní." ušklíbla se Astorie a taky se k němu naklonila. "Jenom se hrozně moc milují."
"To my taky," protestoval a položil jí ruku na nohu, na místo, kde jí těsně končily krátké šaty. "jenom jsme mnohem krásnější a bohatší a lepší než oni dva."
Astorie to nekomentovala a jen dál tleskala po vzoru ostatních hostů.
Nemělo cenu mu něco říkat, byl přesvědčený o své jedinečnosti a když měla přiznat pravdu, docela se jí to líbilo. Ano, byl více otevřený novým názorů a zastával se těch její, které byly jiné, než měli jeho rodiče, ale byl to pořád Malfoy a tím bude do konce života. Ona byla trochu jiná, ale svým způsobem taky nadřazená, jen se projevovala jinak. Mohla jen doufat, že jejich dítě bude víc Greengrass než Malfoy, co se týče tohohle. Spíše doufala, než že by tomu věřila.
Začali se zvedat a jeden po druhém procházet uličkou zpět dovnitř, kde se konala další část oslav. Kráčeli za Narcissou a když se dostali k novinářům, kteří fotili všechny hosty, na chvíli se zastavili, aby jim také dopřáli společnou fotku. Astorie se usmála a Draco nasadil svůj povýšení výraz, který měl na všech takových fotografiích.
"Koukněte, ona má prsten." ozvalo se z davu.
"Koukněte."
"Budou se brát."
"Obrovský prsten."
"Malfoy se bude ženit."
Šeptání se změnilo v hlasitý šum a lidé okolo se začali otáčet, co se děje. Ozvalo se mnohem více cvakání, než doposud a Draco chytil Astorii za ruku a rychle ji vedl pryč.
"Jsme v prdeli." sykl Draco koutkem úst a Astorie si hluboce povzdechla, když zachytila vražedný pohled, který k ní byl vyslán od novopečené nevěsty.
Nevypadalo to na příjemné pokračování.

Draco & AstorieKde žijí příběhy. Začni objevovat