Собственост- да или не???

876 60 3
                                    

Една седмица по-късно...

Докато бях в офиса си получих съобщение. Беше от непознат номер, но от написаното разбрах от кого е. Лиам ми беше пратил някакъв адрес и искаше да бъда там в пет. Отговорих на съобщението му, след което взех нещата си и излязох. Щом стигнах, Лиам ме чакаше подпрян на мотора си.

Лиам-  Здравей Джулиа, радвам се че дойде!

Джулиа-  Защо ме повика тук?

Лиам-  Нека първо влезем- отвърна и влезе в сградата зад него, а аз го последвах.

Джулиа-  Какво е това място?- попитах, след като влязохме в огромно,но напълно празно помещение.

Лиам-  Смятам да организирам изложба и ще ми трябва място, това е достатъчно голямо, но ще ми трябва помощ за дизайна, а Джейми каза,че си много добра в това. Бих се радвал ако ми помогнеш, разбира се ако получиш разрешение от Джейми.

Джулиа-  Не ми трябва ничие разрешение, аз не съм негова собственост.

Лиам-  Нима, ами пръстена на ръката ти? Знам,че ти е предложил брак и ти си приела, което означава, че си негова собственост почти официално. Може да не сме израснали заедно, но познавам Джейми, той обича да притежава, винаги е получавал всичко, което поиска, включително и теб. Всъщност, ти защо си с него? Толкова ли ти харесва някой да те командва, да се държи с теб като с предмет?

Джулиа-  Не го отричам, Джейми много пъти се е държал с мен така сякаш съм негово притежание, но се промени за да бъде с мен.

Лиам-  Защото си Салваро, единствена наследница си и някой ден, когато баща ти умре всичко ще остане за теб. Кампанията на баща ти ще бъде на Джейми, той ще направи всичко за да му я дадеш, дори би те убил.

Джулиа-  Това не е вярно.

Лиам-  Нима? Какво си мислиш, че Джейми е с теб, защото те обича? Ти си умно момиче, сигурен съм,че знаеш,че той не в влюбен в теб и щом получи, това което иска ще те остави.

Джулиа-  Ти го каза, аз съм умно момиче, затова нямам нужда от твоите съвети. Един ден, надявам се да бъде скоро, ще ти докажа,че ме подценяваш. Ще ти помогна за изложбата, но само при едно условие.

Лиам-  И какво е то?

Джулиа-  Помагам ти като приятел, не като годеница на брат ти и не искам да говорим за него.

Моят живот по моите правила जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें