Истината

673 57 0
                                    

От името на Джейми..

Един от хората ми,който наблюдаваше къщата на Джулиа ми съобщи,че Лиам е дошъл при леля ѝ. Веднага се качих в колата си и отидох там. Щом стигнах, той тъкмо се качваше в колата си. Карах след него, но внимавах да не ме забележи. След повече от час спря колата на отбивка водеща към гората. Изчаках да се отдалечи, след което и аз спрях до неговия автомобил. Звъннах на моя приятел Каел, който работеше в полицията, съобщих му къде се намираме, след което навлязох в гората.
.....
От името на Джулиа...

Не бях сигурна дали Джейми ще успее да дойде, затова бях измислила и план Б. Стоях в кухнята в очакване на Лиам. Щом чух звука от отключването на вратата, взех една чаша и я пуснах на земята, така че да стресне Лиам. Чух как вратата се хлопва, но не и заключването, точно това беше и моят план, да забрави да заключи вратата. Втурна се право при мен в кухнята.

Джулиа-  Извинявай, беше неволно, изплъзна ми се от ръката!- рекох и се наведох, за да събера парчетата и най-вече за да се порежа.

Лиам-  Няма проблем. Остави на мен, аз ще почистя. Порязяла си се!- отвърна, след като видя кръвта по ръцете ми.

Джулиа-  Лека драскотина. Ще се измия и ще сложа лепенка. Имаш аптечка,нали?

Лиам-  Разбира се. Горе в батнята има, ще я донеса.- отвърна и тръгна към стълбите. Изчаках да се качи горе, след което побягнах към вратата. За щастие се оказах права, беше забравил да заключи. Тичах по пътя през,който бяхме минали, знаех че ще изляза насред пътя,но нямах друг избор, не можех да замина с него. Неусетно се сблъсках с някого. Щом зърнах усмивката му се хвърлих на врата му.

Джулиа- Добре,че си тук.

Джейми-  Бях ти казал,че ще те последвам и до края на света. Не бих могъл да живея без теб.

Лиам-  Махни си ръцете от нея!- рече и насочи пистолет срещу нас.

Джейми-  Вземи ключовете и ме изчакай в колата- каза и ми даде ключовете.

Джулиа-  Никъде не отивам без теб.

Лиам-  Тогава ще гледаш как убивам твоя герой, почти герой.

Джулиа-  И какво ще спечелиш ако го убиеш? Нима така ще те обикна? Не мислиш разумно, свали пистолета! Ако убиеш Джейми, аз ще се самоубия.

Лиам-  Аз те обичам истински, а какво направи той, предаде те, наговори ти купища лъжи. Ти щеше да умреш заради него. Ако не бях аз щеше да умреш в катастрофата по негова вина.

Джулиа-  Как така по негова вина? Ти си бил с мен в колата?

Джейми-  Ще говорим за това после, сега се махни от тук!

Джулиа-  Няма да ходя никъде. Ще ми кажеш истината. Сега. Спрете да ме лъжете и ми кажете какво се е случило!

Лиам-  Истината е,че той искаше да навреди на баща ти, но не успя, ние го разобличихме и ти реши да му потърсиш сметка, но той те накара да се качиш в колата му, след което причини катастрофата.

Джейми-  Не му вярвай! Лъже те, за да се откажеш от мен.

Джулиа-  Тогава каква е истината?

Джейми-  Той ти каза,че те лъжа, че искам да навредя на баща ти и да си присвоя холдинга на Салваро. Наистина в началото исках баща ти да фалира, но после се влюбих в теб. Баща ми поиска да избирам между теб и Вега и аз избрах теб. Вкарах баща си в затвора за убийство и пране на пари за да те спася от него, но той искаше да си отмъсти. Накарах те да се качиш в колата, защото беше в опасност, щях да ти разкажа всичко, но се случи катастрофата. Лиам е карал след нас, спасил е теб, извадил те е от колата и те е завел в болницата, а мен остави там за да умра. За щастие имах късмет, охраната ми също караше след нас, измъкнали са ме, но съм бил в тежко състояние. Почти година бях в кома, а щом се събудих и се възстанових дойдох за да те спася от болния си брат. Това е цялата истина.

Лиам-  Не му вярвай Джулиа, той е лъжец. Трябва да вярваш на мен, аз те обичам.

Джулиа-  И двамата сте ме лъгали, и двамата твърдите,че ме обичате, че казвате истината, но на кого да вярвам?

Лиам-  Аз ще те улесня- отвърна и се приготви да стреля. Прицели се към Джейми, а аз седях зад него. Искаше да ме предпази на цената на своя живот. Не можех да го позволя. Бях объркана, не знаеx кое е лъжа и кое истина, но определено не можех да вярвам на Лиам и болния му мозък, същевременно не можех да му позволя да убие Джейми. Именно затова щом понече да стреля изблъсках Джейми настрани и застанах на пътя на куршума без да се замисля дори и за миг...

Моят живот по моите правила Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα