Нов живот

784 58 3
                                    

Джулиа-  Нима има нещо по-важно от Шери? Не вярвам!

Джейми-  Има. И това си ти.

Джулиа-  Аз? В смисъл?

Джейми-  Не си спомняш нищо, живееш нов живот, нека те разходя из града. Кейп Мей е най-красивият окръг на Ню Джърси, кога друг път ще имаш възможността да се разходиш и то в толкова добра компания като моята?

Джулиа-  Не трябва ли да работим по проекта на приятелката ти?

Джейми-  Нека оставим дразгите за друг ден, а днес да се насладим на хубавото време.
..

Приех поканата на Джейми  за розходка из града. Всъщност откакто излязох от болницата не се бях разхождала и наистина не познавах мястото на което живея, а Джейми познаваше всяко кътче. Краят на нашата разходка приключи на брега. Плажът на Кейп Мей беше много красив най-вече вечерно време, когато светлините на сградите се отразяваха във водата.

Джулиа-  От кога не живееш в Ню Джърси?

Джейми-  Известно време не бях тук. Трябваше да свърша нещо важно и щом приключих с работата си се върнах отново тук. За мен Ню Джърси е моят дом.

Джулиа-  Личи си по думите ти. Разказите ти за Кейп Мей ме накараха да се почувствам така сякаш наистина познавам града от дете. Благодаря ти за разходката!

Джейми-  За мене беше чест!

Джулиа-  Може ли да те попитам нещо?

Джейми-  Нека предположа, ще ме питаш дали не се познаваме от някъде?

Джулиа-  Всъщност все още имам това чувство, но не е това. Исках да те питам за катастрофата, онзи ден на тържеството спомена,че си претърпял катастрофа и се чудех как е станало.

Джейми-  Какво значение има. Минало заминало. Знам,че това е болна тема за теб, защото си преживяла същото, но си изгубила само паметта си, не и живота. Трябва да си благодарна,че си жива.

Джулиа-  Знаеш ли, ти се яви при мен като моя съвест. От цяла година се опитвам да си спомня, гледам снимки, слушам разкази, но нищо. Прав си, затова че трябва да спра да си го налагам и да си живея живота като нормален човек.

Джейми-  Радвам се,че съм ти повлиял. Хайде да тръгваме, стана късно!
..

Джейми ме откара до дома ми, а веднага щом влязох бях посрещната от леля ми.

Моят живот по моите правила Where stories live. Discover now