Край на втори сезон

691 58 0
                                    

От името на Джейми..

Лиам беше насочил оръжието си срещу мен, а Джулиа стоеше зад мен. Знаех,че иска да се отърве от мен, но не мислех,че би ме убил точно пред очите на жената, в коята твърди, че е влюбен. Ето,че сгреших. Той натисна спусака, но куршумът не уцели мен, а Джулиа,която застана на пътя му. Точно в този момент дойдоха полицайте и линейката, която ни откара в болницата. За щастие Джулиа не беше пострадала сериозно, куршумът само беше одраскал рамото ѝ. Щом зашиха раната ѝ, влязох при нея в стаята. Седнах на стола до леглото и хванах ръката ѝ.

Джейми-  Лекарят каза,че ще те изпишат сутринта. Аз дадох показания, но и ти също ще трябва. Казах им,че ще го направиш утре.

Джулиа-  Добре съм, мога и сега да го направя, а ти може да си тръгваш- каза и дръпна ръката си от моята.

Джейми-  Това,което ти разказах беше истината, мислех че си повярвала на мен, а не на лъжите на Лиам.

Джулиа-  Вярвам ти, но това не променя факта,че не те обичам. Не искам Вега да са част от живота ми. Върви си!

Джейми-  Джулиа, моля те не го прави! Не мога да бъда далеч от теб. Не искай това от мен.

Джулиа-  Джейми, аз не те обичам, не съм влюбена в теб, дори и да  съм била не си го спомням, затова сега не изпитвам нищо към теб. Защо не можеш да го проумееш?

Джейми-  Защото не искам. Аз те обичам и не мога да живея без теб.

Джулиа-  И какво ще направиш, ще ме отвлечеш? Ще ме държиш някъде заключена докато не се влюбя в теб? Защо не разбираш, искам да стоиш далеч от мен. И ти и брат ти достатъчно ми навредите.

Джейми-  Не ме сравнявай с Лиам, аз не съм вманиечен по теб, а влюбен. Щом не си готова да отвърнеш на чувствата ми ще чакам. Ще те чакам колкото трябва. Никога няма да се откажа от теб.

Джулиа-  Ами ако това никога не се случи? Ами ако обикна друг?

Джейми-  Ще те обичам винаги, цял живот, без значение дали ще бъдеш моя или на друг. Ще те обичам от разстояние.
....

Три дни по късно...
От името на Джулиа...

Дълго мислех и премислях случилото се напоследък. Беше време да взема решение какво ще правя занапред. Бях в спалнята си, когато Раян почука на вратата, дойде и седна на леглото до мен.

Раян-  Вече не съм малък, защо нищо не ми казвате?

Джулиа-  Какво не сме ти казали?

Раян-  Ти защо беше в болница? Защо не излизаш навън? Защо мама не пуска Джейми при теб, а го гони?

Джулиа-  Джейми е идвал?

Раян-  Той е в градината, двамата с мама разговарят. Тя му каза,че не искаш да го виждаш. Вчера също дойде и онзи ден, но тя го отпращаше всеки път.

Джулиа-  Ще отидеш ли при тях, за да кажеш на Джейми,че може да дойде при мен?

Раян-  Добре!- отвърна и излезе от стаята, след това се отправи право към градината където все още майка му се опитваше да прогони Джейми.

Джейми-  Искам само да я видя. Няма да разговарям с нея, само ще я зърна за миг и ще си тръгна, обещавам!

Брит-   Вече ти казах,че не може. Тя не иска да те вижда. С Лиам достатъчно я наранихте. Остави я да се посъвземе, щом е готова ще излезе, работите заедно ще я виждаш непрекъснато.

Раян-  Джулиа каза,че иска да те види.

Брит-  Кажи ѝ,че след малко идвам, но моля те, не ѝ казвай,че Джейми е тук.

Раян-  Не теб мамо, Джулиа иска Джейми да се качи горе при нея.

Джейми-  Сама чу, Джулиа иска да ме види.

Брит-  Внимавай какво ще кажеш, не я разстройвай.- отвърна, а Джейни кимна в отговор, след което побърза да дойде при мен. Почука на вратата и щом получи разрешение влезе. Завари ме да подреждам багажа си в куфара.

Джейми-  Отиваш ли някъде?

Джулиа-  Заминавам за известно време. Знам,че ще накараш хората си да не следят и пазят, няма да споря с теб за да не го правиш, защото това няма да има ефект. Може да знаеш къде съм, с кого съм и какво правя, но не искам да виждам теб.

Джейми-  Но аз ще мога да те виждам, така ли?

Джулиа-  Стига да бъде незабелязано, може да го правиш.

Джейми-  Кога ще се върнеш?

Джулиа-  Не знам. Искам да бъда далеч от тук и от теб. Когато съм тук мисля за теб и искам да дойда при теб, но знам,че така ти давам напразни надежди, което ме кара да се чувствам ужасно. Наистина ще ми липсва присъствието ти в живота ми, но поне засега това е най-правилното решение.

Джейми-  Ако това ще те направи щастлива съм готов да те подкрепя. Всеки сам решава как и с кого да изживее живота си. Твоят живот по твоите правила...
.

Това е краят на втория сезон, третия ще бъде отново като част от този разказ....

Моят живот по моите правила Where stories live. Discover now