Не мога да вярвам

748 55 1
                                    

Джейми- Ти си пратил снимките, нали?- попита, след като нахълта в кабинета му.

Лиам- За какви снимки говориш? Не те разбирам. Изглеждаш напрегнат, ядосан, на какво се дължи това?

Джейми- Нека ти опресня паметта- отвърна и остави снимките на бюрото.

Лиам- За тези снимки ли става въпрос? Да, аз ги изпратих. Джулиа беше много ядосана и объркана. Ти я разочарова, излъга я. Дали този път ще ти прости?

Джейми- Имаше цяла година на разположение да я спечелиш, но не успя, тя не се влюби в теб, макар че "уж" си спасил живота ѝ. Как мислиш,че ще реагира ако разбере, че си оставил полубрат си да умре?

Лиам- Нима имаш смелостта да ѝ кажеш,че си бил в колата, че ти си виновен за катастрофата и загубата на паметта ѝ?

Джейми- Не бих могъл да го кажа, защото това не е истината. Един ден щом върне паметта си ще разбере,че това е лъжа, и че не аз съм виновен за инцидента.

Лиам- Тоест?

Джейми- Нима мислиш,че бих ти казал истината? Каквито и игрички да играеш няма да ни разделиш. Никога няма да се откажа от Джулиа. Дори тя да не ме иска пак няма да я изоставя, ще я пазя от теб.
...

Брит- Значи Джейми е мъжът от съня ти?

Джулиа- Не знам, може би. Той каза,че е бил влюбен в мен, но аз не си спомням любовта си към него. Как е възможно да забравиш човека, в когото си бил влюбен?

Брит- Имаш амнезия, не помниш дори баща си. Всъщност ако Джейми е мъжът от съня ти значи не си забравила любовта си изцяло, останала е в сърцето ти, а то ти подсказва чрез съня. Какво смяташ да правиш? Ще продължиш ли връзката си с Джейми?

Джулиа- Не знам. Ти какво би направила на мое място?

Брит- Трудно ми е да се поставя в "твоите обувки", затова ще те посъветвам следното- послушай сърцето си! Всъщност ти затова ли още не си отишла на работа, криеш се от Джейми?

Джулиа- Днес няма да ходя, Ева ще дойде след час, заедно ще ходим на приема, който организира лепката.

Брит- Лепката???

Джулиа- Шери, приятелката на Джейми.

Брит- Тази, от която го ревнуваш. Всъщност вече няма смисъл да го ревнуваш, все пак знаеш,че той е влюбен в теб.

Джулиа- Бил е влюбен в мен, поне така твърди, но аз не съм старта Джулиа.
..

Ева- Много по-красива си от Шери, ще я засенчиш, а Джейми няма да може да отдели поглед от теб, както и Лиам.

Ева-  Много по-красива си от Шери, ще я засенчиш, а Джейми няма да може да отдели поглед от теб, както и Лиам

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Джулиа- С Лиам сме само приятели.

Ева- За теб е така, но начина по който те гледа и отношението му към теб не казват " обичам те като приятел". А какво стана с Джейми, говорихте ли, помирихте ли се?

Джулиа- До известна степен.

Ева- Ядосал се е,че го излъгахме за вилата, но поне останахте насаме, не поговорихте ли?

Брит- Момичета, колата пристигна. И двете сте много красиви- каза щом влезе в стаята.

Ева- Една от нас трябва да заслепи някого и определено ще успее.

Джулиа- Хайде да тръгваме! Чао, Брит.

Брит- Приятно изкарване.
...

Джейми все още не беше дошъл, не спирах да го търся с поглед, но не го откривах. Всъщност не знаех дали искам да дойде, дали исках да го видя, но той очакваше отговор, а аз нямах такъв.

Лиам- Здравей, много си красива! Нали не се сърдиш, за онова с Джейми?

Джулиа- Говорих с него. Извинявай,че те притесних късно вечерта!

Лиам- Това не е отговор на въпроса ми.

Джулиа- Ти си мой много добър приятел, затова не бих могла да ти се разсърдя.- в този момент съзрях Джейми, тъкмо влизаше, както обикновено беше много елегантен и красив. Прекрасната гледка беше развалена от досадницата Шери, която веднага отиде при него.- Лиам, извини ме, ще изляза малко навън!- добавих и се отправих към терасата. Миг след мен и той се появи. Застана зад мен и целуна рамото ми.

Джейми- Много си красива!

Джулиа- Не по-малко от домакина. На нея каза ли същото или използва други думи?

Джейми- За мен ти си най-красивата жена на света. Не искаш да повярваш в любовта ми към теб.Разбирам те, все пак не си спомняш нищо от миналото, но сама каза,че ще продължиш напред, ще започнеш нов живот. Защо да не започнеш този нов живот с мен? Дай шанс на мен и любовта ми.

Джулиа- Страхувам се. Не искам да те засегна наричайки те лъжец, но не знам на какво мога да вярвам. Ами ако си спомня и всичко се окаже лъжа? Съжалявам, Джейми!
..

Тръгнах си веднага след разговора с Джейми. Беше късно, опитвах се да заспя, но не успявах. Не спирах да мисля за Джейми. Неусетно, не знам дали беше сън или просто спомена нахлу в съзнанието ми, но го видях. Мъжът,който няколко пъти се появяваше в сънищата ми вече не беше само сянка. Можех да видя лицето му. Изненада, очакване, желание, какво означаваше това?

Моят живот по моите правила Where stories live. Discover now