VIII

2.2K 277 149
                                    

۵

daichi telefonunu açtı. "tobio, iyi günler." 

"iyi günler. rahatsızlık için kusura bakma. ama söylemem gereken bir şey var." daichi onun da diğerlerinin dediği şeyleri demeyeceğinden emindi.

"koushi ile görüştünüz mü? küstüğünüzden sonra. eve geldin mi yani?"


"hayır, ne oldu?"

۵

"size söylediğim gibi, yalan söylüyormuş." dedi tobio telefonu kapattığında. abisi onu şaşırtmamıştı her zamanki gibi.

"daichi'yi bugün gördüğünü söyledi ama." chikara'nın kafası karışmıştı.

"inanmayın işte ona, az önce sordum ya görmemiş." tobio'nun bu umursamazlığı diğerlerini sinir ediyordu başta. ama zaman geçtikçe nedenini anlıyorlardı.

۵

"daichi, şu günü hatırlıyor musun?" diye sordu yanındaki oyuncak ayıya sordu. kendisi yatağa uzanmıştı ve ayıcığı da aynı şekilde yanına koymuştu. bağdaş kurdu ve aynısını ayıcığa yapmaya çalıştı ama yapamadı.

"şu günü diyorum," ikincilik madalyasını gösterdi. "şiir yarışmasında ikinci olmuştum ve tüm gün ağlamıştım. sen de benimle uğraşmıştın."  gözlerinden yaşlar akıyordu ama bu umrunda değildi. "neden ağlamışım ki? önemli değildi o kadar." ayıcığa baktı. ayıcık aynı ifadesiz şekilde bakıyordu. "sence de önemli değildi, değil mi? ama benim için sanki bu çok önemli bir şey gibi davranmıştın."

ayıcığa baktı ve kaşlarını çattı. neden ona cevap vermiyordu?  "daichi, hep aynısın." saat gecenin belki de üçü falandı, suga bunu bilmiyordu. bilse de bir şey değişmezdi zaten.

۵

2.5 yıl önce

"az önceki adamı gördün mü?" sugawara, gülmemek için uzun süredir kendisini zor tutuyordu. "bir sürü supangle almış değil mi?" dedi daichi ve gülümseyerek sevgilisine baktı. bu o kadar komik bir olay değildi. ama suga böyleydi, saçma sapan şeylere güler ve saçma sapan şeylere üzülürdü. eskiden onun bu tuhaflığını seviyordu daichi.

"yirmi iki tane almış. o kadar komik ki gülemiyorum."

"saydın mı?" daichi şaşkınlıkla ona baktı. "evet. o kadar supangleyi ne yapabilir ki? supangle güzel bir şey bile değil." koushi çok ciddi gözüküyordu. daichi bu olayı bu kadar ciddiye alan suga'ya baktı. "tamam, bundan sonra bizim şifremiz bu olsun." dedi daichi. amacı bu olayı daha eğlenceli bir hâle getirmekti. "yirmi iki tane supangle."

cry me a river ⎯ daisuga Where stories live. Discover now