Κεφάλαιο 3

7.3K 368 7
                                    

Συνολικά το βράδυ κοιμήθηκε 4 ώρες. Δεν μπορούσε παραπάνω. Στυφογυρνούσε στο κρεβάτι και τελικά αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια στις 6. Είχε ένα μικρό μπαλκόνι το δωμάτιο και καθόταν εκεί βλέποντας τον ήλιο δειλά να ξεπροβάλει πίσω από τους λόφους.

Μπορούσε να πει ότι ήθελε ήδη να φύγει, ακόμα και αν δεν είχε κλείσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο εκεί μέσα. Σπάνια έκανε κάτι καταναγκαστικά και τώρα θα υπερέβαινε τον εαυτό της. Ήλπιζε μόνο να το αντέξει.


Λίγο μετά τις 7 είδε δύο αμάξια να καταφτάνουν στο σπίτι. Από το ένα βγήκε ο Ανδρέας και από το άλλο οι άλλοι δύο αδελφοί του. Τον Ανδρέα τον θυμόταν και μπορούσε να τον διακρίνει πιο εύκολα από τον καθένα. Ίσως σ αυτό οφειλόταν ότι αυτός την παρέλαβε από το σπίτι της, μαζί έκαναν μιάμιση ώρα διαδρομή, αλλά και στη ματιά που αντάλλαξαν το προηγούμενο βράδυ.

Τον παρατηρούσε από το αυτοκίνητο μέχρι να μπει μεσα στο σπιτι. Ηταν πολύ ψηλός σχεδον 1 88 υπολόγιζε. Είχε μαυρα μαλλια, οχι κοντοκουρεμένα και μαύρα μάτια. Είχε χαρακτηριστική μύτη αλλά αυτή ήταν που ολοκλήρωνε και τελειωποιούσε το σύνολο. Στο σοβαρό του ύφος βοηθούσαν και οι γωνίες του προσώπου, που αν και δεν ήταν έντονες, ήταν αισθητές. Του πήγαιναν πολύ τα κουστούμια που φορούσε. Σίγουρα ηταν ραμμένα πάνω του, σκέφτηκε η Ηλέκτρα .
Σήκωσε ο Ανδρέας το κεφάλι του και την είδε στο μπαλκόνι να τον κοιτάει.

Κάποιος μπήκε στο δωμάτιο της και αναγκάστηκε να γυρίσει το βλέμμα της από αυτόν και να διακόψουν την οπτική τους επαφή.
Ήταν μία απο τις οικιακούς βοηθούς του σπιτιου. Συστήθηκαν και ενημερώστε την Ηλέκτρα  ότι την περίμενε ο κ. Σταρηγός στο γραφείο του.
Ντύθηκε στα γρήγορα και κατέβηκε στον κάτω όροφο όπου ήταν το γραφείο.

Χτύπησε την πόρτα και μέσα στο δωμάτιο την περίμεναν ο κ. Τεο με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ανδρέα.
- Καλημέρα.
Ένιωθε τα χέρια της να ιδρώνουν. Είχε λίγο άγχος.
Έγνεψε απλά ο κύριος Στρατηγός.
- Λοιπόν Ηλέκτρα. Ο Ανδρέας σ' έχει αναλάβει για όσο καιρό είσαι εδώ. Θα καθοριζει το προγραμμα και τις υποχρεώσεις σου και οτι απορία έχεις θα απευθύνεσαι σ αυτόν.

Σταμάτησε για λίγο και συνέχισε αφού άνοιξε ένα φάκελο μπροστά του.
- Ψάξαμε λίγο για σένα και βρήκαμε το βιογραφικό σου. Έχεις σπουδάσει ελληνική φιλολογία και έχεις επάρκεια στην αγγλική γλώσσα.
- Ακριβώς. Μπορώ να διδάξω και τα δύο.
- Ξέρουμε. Λοιπόν. Θα αναλάβεις τα παιδιά του Θανάση και της Στέλλας. Θα επιμελιθείς τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο και θα κάνετε και αγγλικά. Τις ωρες θα τις συμφωνήσετε με τον Θανάση. Αυτά τα μαθήματα θα καταλαμβάνουν το απόγευμά σου.
Τα πρωινά θα δουλεύεις στους ελαιώνες που έχουμε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ο Θανάση θα σου υποδείξει τι πρέπει να κάνεις.~ της έκανε ένα νεύμα καταφασης~ Ξεκινάς από σήμερα. Μπορείς να αποσυρθείς τώρα.
- Περίμενέ με στο σαλόνι.
Είπε ο Θανάσης πριν βγει η Ηλέκτρα από το χώρο.

Η ΕγγύησηWhere stories live. Discover now