Κεφάλαιο 35

4.3K 240 1
                                    

Μετά από μία βδομάδα ήταν έτοιμοι να αλλάξουν βέρες. Ο αρραβώνας έγινε με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι γονείς της Ηλέκτρας είχαν φρικάρει. Φυσικά και δεν συμφωνούσαν σ' αυτή της την επιλογή, αλλά αυτή τους διαβεβαίωσε ότι όλα θα ήταν καλά. Παρ' όλα αυτά πίστευαν ότι η Ηλέκτρα έκανε θυσία για την οικογένεια.
Όλα τα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα ήταν εξοικειωμένοι με την ιδέα του αρραβώνα και χαίρονταν γι' αυτόν, γιατί μέσα σ' αυτό το χρόνο είχαν αναγνωρίσει ότι η Ηλέκτρα ήταν χρυσό κορίτσι, όπως την χαρακτήρισε η Στέλλα.

Η κ. Αλεξάνδρα όμως, ήταν έντονα αρνητική.
Ειχε μαλώσει πολύ με τον άντρα της που το επέτρεψε και παρακολουθούσε την τελετή με δυσφορία.
Ήθελε ο γιος της να πάει για τα μεγάλα τζάκια. Για μία από τις δεκάδες κόρες των πλουσίων του κύκλου τους. Θα μπορούσε να έχει όποια ήθελε και αυτός βρήκε μία "άφραγκη καθηγητριούλα" που μέχρι πριν λίγο ανήκε στο προσωπικό του σπιτιού.
"Τι ξεπεσμός! Τι ντροπή!"
Αυτά σκεφτόταν και φούντωνε.

Η τελετή του αρραβώνα ήταν από τα πιο άβολα πράγματα που είχε ζήσει η Ηλέκτρα. Οι δυο οικογένειες δεν είχαν καμία επαφή, καμία επικοινωνία.
Μετά την ανταλλαγή βερών, που έγινε στο πατρικό του Ανδρέα, η κ. Αλεξάνδρα αποσύρθηκε στο δωμάτιό της αμέσως κάνοντας φανερή τη δυσαρέσκειά της.
Η Ηλέκτρα είχε σχεδόν συνέχεια τον αδελφό της αγκαλιά και προσπαθούσε να αναπληρώσει λίγο από το χαμένο χρόνο με την οικογένειά της.
Ο Ανδρέας ήταν με τους δικούς του και μιλούσανε.

Παρά το όχι και τόσο ιδανικό κλίμα που επικρατούσε, το ζευγάρι δεν έχασε τη καλή του διάθεση.
Ο αρραβώνας τελείωσε σχετικά γρήγορα.
Αν έμεναν οι γονείς της  παραπάνω εκεί η Ηλέκτρα θα πέθαινε από την αμηχανία που υπήρχε. Λογικό ήταν να υπάρχει.
Συνέβησαν όλα τόσο γρήγορα και οι οικογένειες εξ αρχής δεν είχαν φιλικές σχέσεις, αλλά "επιχειρηματικές" επαφές, δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ούτε φαίνονταν και πολύ πρόθυμοι να το κάνουν.

Είχε ετοιμάσει τα πράγματά της και ο Ανδρέας έβαλε τις βαλίτσες της στο αυτοκίνητο. Αφού χαιρέτησαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του, έφυγαν για το σπίτι του.

Ο Ανδρέας ήταν από τις λίγες φορες στη ζωή του που χαιρόταν τόσο πολύ. Ένιωθε μια βαθιά ικανοποίηση. Ένιωθε ότι τώρα πλέον θα μπορούσε να γίνει ευτυχισμένος με αυτήν στο πλάι του.
Η Ηλέκτρα από την άλλη ήταν χαρούμενη για διαφορετικό λόγο. Φυσικά ένας λόγος της χαράς της ήταν ότι θα είναι με τον Ανδρέα, αλλά και επειδή χάρις αυτόν και τη μικρή θυσία της, δηλαδή να συναινέσει σε πρόωρο κατά την γνώμη της γάμο, όλα θα κυλούσαν πολύ καλύτερα τόσο για την οικογένειά της, όσο και για την ίδια.
Ένιωθε τεράστια ευγνωμοσύνη απέναντι στον Ανδρέα.

Η ΕγγύησηWhere stories live. Discover now