1. Kitap - 25. Bölüm

9.6K 797 242
                                    

Merhabalar, yeni bölümü sizi daha fazla bekletmeden yayınlıyorum. Bu bölümü hazırlarken bana ilham veren şarkıyı da ekliyorum, okurken dinlemek güzel olur diye düşündüm. 

Şimdiden iyi okumalar :)

------

SEBASTIAN

Konsey salonuna ilerlerken ortalığın çoktan karıştığını anlamak için sesleri duymam yeterliydi. Kapı parçalanarak etrafa saçıldığında içerideki karmaşayı görebiliyordum. Kalp atışlarım hızlanırken Valeri'nin kokusu her bir dakika daha da belirginleşiyordu ancak onunla beraber artan ağır kan kokusu göğsümün sıkışmasına neden olmuştu.

Hızlı bir şekilde içeriye ilerlediğimde çok geç kaldığımızı fark ettim, ancak beklediğim görüntü kesinlikle bu değildi. Birbirleriyle dövüşen avcılar, etrafta kaçışan insanlar; etraftaki karmaşanın nedeni kimin kiminle dövüştüğünün belli olmamasıydı; sanki herkes önüne gelene vuruyor gibiydi. Gözlerim tek bir kişiyi arıyordu ancak kanasusamışların üzerine atılan kurtlar gözümden kaçmamıştı. Burada bir kurt sürüsü olduğunu kokularından anlamıştım, ancak asıl soru burada ne işleri olduğuydu.

Salonun ortasında iki adamla dövüşen iri cüssenin kim olduğunu anlamak içi anlatılanları bilmem yeterliydi; hareketlerine bakılırsa insan olmadığı kesindi, bir insan için oldukça güçlü ve hızlıydı,çevik hareketlerle üzerine gelen bir hançeri geriye savurduğunda sarı gözleri üzerimde gezindi. Onları daha önce de görmüştüm, çok uzun zaman önce...

Kyrill, tam da anlatıldığı gibiydi, iri ve güçlü, insan halinde savaşırken bile farkını belli eden bir alfayd. Hafifçe uzayarak yanaklarına dökülen saçları her bir hareketine eşlik ederken bedenini bir kalkan olarak ustalıkla kullanıyordu. Bağışıklığı sayesinde bedeninde kesikler açan kılıçlar kurtboğanla çevrili bile olsa onu minimum düzeyde etkilediği belliydi. Elindeki hançeri ustalıkla kullanarak takip etmekte zorlanacağım bir hızla adamın boynuna attığı kesikten sonra bakışları ilerideki kürsüye sabitlendi. Bir kısmı çökmüş olan kürsünün üzerinde duran insanlar etrafı izlerken kürsüye doğru ilerleyen kızıl güzelliği gördüm.

Bedeni netleşmeye başladığında sendelediğini fark etmem uzun sürmemişti, yaralandığını görmemle birlikte içimde oluşan öfke beni ele geçirmeye başladığında ona doğru ilerlerken önüme çıkanlar gazabımla yüzleşecekti.

Ona bunu yapan kimse, acı çekmesine kim neden olmuşsa buradan canlı çıkamayacaklardı.

Küçük bedeni kontrollü hareketlerle bana döndüğünde benimkilerle buluşan yeşil gözlerindeki yorgunluğun altında beliren mutluluğu; derin bir nefes alarak kokumu içine çektiğinde omuzlarının hafifçe aşağıya düşerek rahatladığını gördüm. Dudakları ismimin şeklini almaya başladığında arkasında kıpırdanan silüeti fark etmekte geç kalmıştı. Son hızla ona doğru atılırken ellerimdeki kemiklerinin kırılıp tekrardan kaynayarak pençeye dönüştüğünü hissedebiliyordum, şimdilik bu kadarı benim için yeterliydi. Öfkemin bedenimi ele geçirmemesi için kontrollü davranmalıydım.

Son anda fark ettiği bıçak kolunda geniş bir kesik açarken etrafı saran taze kan kokusu, içimde uyanmayı bekleyen kurdumu harekete geçirmişti. Yüzümün hafifçe yanmasından dişlerimin değişmeye başladığını hissedebiliyordum, Valeri acıyla geriye doğru sendelerken salonda yankılanan kükremem herkesin dikkatini üzerimde toplanmıştı.

Arkasında gülümseyen adamın üzerine atlayıp tek bir hamleyle onu yere düşürdüğümde yüzünde beliren korku ifadesi sadece daha fazlasını yapmam için beni cezbetmişti. Pençelerimi ince ve kırılgan boynuna doladığımda yavaş yavaş can çekişmesi son buluyordu, geçen her bir saniye ile gözlerindeki ışık azalırken kısa bir süre içerisinde cansız bedenini kenara fırlattım.Valeri'nin yanına gittiğimde küçük bedeni olduğundan daha da kırılgan gözüküyordu, her tarafı kesikler ve morluklarla kaplıydı. Ancak yine de ayakta durmaya, güçlü gözükmeye çalıştığının farkındaydım.Bir an önce onu buradan çıkartmalıydık, Camilla arabaların önünde dışarıyı koruyordu eğer onu kapıya kadar götürebilirsem sonrasında burayı halledebilirdik, Eric ve Alaric'e çoktan kurtlarına dönüşmüşlerdi, kanasusamışlarla savaşan diğerlerine eşlik ediyorlardı ve sayıca onlara alt edebilecek durumdaydık, çok geçmeden buradaki işimiz bitecekti.

DOKUNULMUŞHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin