Mevsim Serisi Hakkında ;)

13.7K 362 74
                                    

Merhabalar yine ben arkadaşlar : )

 

Bazı arkadaşlarımızla ilk hikayeden beri birlikteyiz bazı arkadaşlarımızla bu hikayeyle başladı birlikteliğimiz. Sen Geldin Bahar Geldi dört hikayeden oluşacak Mevsim Serisi’nin ikinci hikayesi. Bunun öncesi olup, Kutay ve Loya’yı anlatan Güz Delisi geçen hafta kitap oldu ve raflarda yerini alarak, sizlerin ilgisini beklemeye başladı ;)

 

Eğer önce Sen Geldin Bahar Geldi’yi okumuşsanız, bence Güz Delisi’ne de bir şans verin derim. Çünkü karakterlerimizin nereden nereye geldiğini ve Tuğrahan karakterimizin nasıl böylesi olgunluklar gösterdiğini Güz Delisi’ni okuduğunuzda daha net anlayacaksınız diyebilirim. Onların hem zorlu hem de mutluluğa uzanan hikayesini beğeneceğinizi umuyorum. İnşAllah beni, Tuğrahan’ı, Loya’yı ve Kutay’ı yalnız bırakmaz ve onlarla birlikte girdiğimiz bu yolda yanımızda olursunuz. :) Desteğiniz gerçekten önemli. Herkese her şey için çok çok teşekkür ederim. Sağ olasınız :)

Sizlere Güz Delisi kitabımızdan küçük birkaç alıntıyla veda edeyim ;)

Küçük Tuğrahan’ın o gün hiçte okula gitme gibi bir isteği yoktu. Bu yüzdende zaten altında kaybolduğu yorgana daha da sarıldı. Küçücük kalbi o anda öyle büyümüş öyle büyümüştü ki, sanki göğsüne sığmaz olmuştu. Okulda, anneler gününde yaptıklarını anlatacakları bir derse girmesi gerekiyordu. Bir kez bile göremediği annesi hakkında kime ne anlatabilirdi? Zaten onun hakkında evde de konuşulmazdı. Ne zaman babaannesine sorsa, onun çok iyi biri olduğu, herkes tarafından sevildiği ve dünyalar güzeli olduğunu duyuyordu. Ama o bunları duymaktan sıkılmıştı. Tamam annesi bir melekti. Zaten bunu kendisi de biliyordu. Onun bilmek istedikleri aslında çok sıradan şeylerdi. Neleri sever, nelerden nefret ederdi? Onu sever miydi? Babası ile nasıl tanışmıştı? Ama ona bunları anlatacak tek kişiyleyse arasında dağlar vardı.

***

“Ay benim kuzum aslan mı olmuş? Tamam aslanım ama aslanlar böyle küçük ateşlerle yorgan döşek olmaz ki! Bu ancak küçük kuzuların işidir.”

Sözleriyle torununun damarlarındaki Aslan kanının alev aldığını biliyordu. Zaten babasının küçük bir kopyası değil miydi Tuğrahan... Bunun farkında olan Selma Hanım için onu yataktan kaldırmaya yetecek tek kuvvet varsa, torununun zayıflığına dem vurmaktı. Onun yaşadıklarının zorluğunu tam kalbinde hissediyordu. Bu yüzden de hayata sıkı sıkı sarılması ve karşısına çıkacak fırtınalar yüzünden alabora olmaması içindi tüm bu uğraşı.

*** 

“Ooo demek bir eviniz ve de çocuğunuz olduğu aklınıza geldi. Zaten çocuk senin değil leyleklerin. Bu yüzden de unutman çok doğal.”

“Anne ne leyleği? Neden bahsediyorsun?”

“Neden bahsedeyim paşam,  seninkinin vukuatlarından. Bugün okulda, çocuklar anneleri hakkında konuşurken, bizimkine sıra gelince kendisini leyleklerin getirip, bacamıza bıraktığını söylemiş. Sana, çocuğa annesini düzgünce anlat dedim. Nerde… Sen resimlerini bile göstermedin. Oğlum Allah aşkına ne yapmaya çalışıyorsun? Tamam, kendini hiç düşünmedin, yıllardır her sözümüz bir kulağından girip, diğerinden çıktı ama senin bir oğlun var. Leyla’nın sana emaneti…”

“Öldü. Anlıyor musun? Leyla öldü. Bunun için kendini cezalandırmayı bırak. Kimse hiçbir şeyde suçlu değildi. Her şey olması gerektiği için oldu. Bunu artık anla. Hem senin bir oğlun var. Onunda bir anneye ihtiyacı var. Yoksa oğlun yakında bir leyleğe anne demeye başlayacak. Evlenmen lazım. Beni anlıyor musun? Evlenmelisin.”

Tekrar evlenmek. Ona ne kadar da uzak bir şeydi. Annesi yıllarca bunun baskısını yapmış. Bu baskılar yüzünden artık eve gitmekte bile zorlanır olmuştu. Kimse onu anlamıyordu. Birinin ölümüne neden olmuşken, nasıl olurda başka birini hayatına alabilir… Kalbini tekrar birine nasıl açabilirdi? İşte buydu kimseye anlatamadığı. 

***

Güz Delisi’ni okumamış olanlar ve okuyup da bir kez de ellerimizde tutarak okuyalım diyenler için :) Umarım beni ve karakterlerimizi yalnız bırakmazsınız :) Her şey için çok teşekkürler :)

İlgilenenler için linkleri yorum kısmına da ekliyorum. ;)

http://www.dr.com.tr/Kitap/Guz-Delisi//Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000626984

http://www.kitapsihirbazi.com/kitap/guz-delisi-p581902.html

http://www.okuoku.com/kitap/guz-delisi-mevsim-serisi-1-rukiye-kayaarslan-261463.html

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=712483

http://www.idefix.com/kitap/guz-delisi-rukiye-kayaarslan/tanim.asp?sid=PFOINRT3BD7DFPT0ETHK

http://www.n11.com/guz-delisirukiye-kayaarslan-P41091302

Yurtdışı için

http://www.kitapyurdu.eu/kitap/guz-delisi/1032196.html

Sen Geldin Bahar Geldi - Mevsim Serisi 2 (Kitap oldu)Where stories live. Discover now