Bölüm 21 ( Ayrılık )

2 2 0
                                    

Akın Seda'ya bakıp. 

'' Seda neler oluyor?'' Seda Akın'a yaşlı gözlerle bakıp.

'' Akın ben, bitirmek istiyorum. Artık çocuklarımla daha rahat bir yaşam sürmek istiyorum.'' 

''Ne!''

'' Ben her gün çocuklarımla ölüm korkusu ile yaşıyorum.'' 

'' Öldün mü?''

'' Ölebilirdim.'' Dediği an Akın arkasını dönüp kapıya doğru yürümeye başladı, kapının önünde durup yaşlı gözlerle döndü Seda'ya. 

'' Emin ol bundan daha rahat bir yaşam süreceğin bir yer yok, sadece sana sormak istediğim hayatında başka biri mi var?'' Seda kafasını sallayarak.

'' Hayır, ben daha rahat bir yaşam sürmek için ayrılıyorum, çocuklarımın geleceği için.'' Dedi Seda. Akın ağzından çocuklarım kelimesini duyduktan sonra gözlerini kısarak ağzını açtı elini kaldırdı ama bir şey diyemedi, Seda yaşlı gözlerle izlemekteydi. Akın elini kolunu indirip kapıdan çıkıp yürümeye başladı. 

Bahçeden geçerken hiç bir şey dikkatini çekmiyordu hiç bir yere bakmadan kapıya doğru yürüyordu, her adımında yüreği giderek yanıyordu. Çünkü çocukları ile vedalaşması lazımdı. Kapıdan çıkıp son kez eve döndüğünde Seda kapıdan yaşlı gözlerle bakmaktaydı. Akın Seda'ya biraz bakıp arabaya doğru yürümeye başladı. 

Lisa Akın'a bakıp.

'' Baba Akın geliyor.'' Mehmet Akın'a dönüp.

'' Akın.'' Akın ellerini kaldırıp.

'' Baba bulaşma bana seni üzmek istemiyorum.'' Deyip arka kapıyı açtı, çocuklarına biraz bakıp.

'' Hadi çocuklar inin.'' Dedi. Ama bunu derken sesi kısılmış ve acı çekerek söylemekteydi. Çocuklar babasına bakarak arabadan inmeye başladı. Jale babasına bakıp.

'' Baba ne oldu?'' Dediğinde Akın göz yaşını sildi.

'' Bir şey yok çocuklar, hadi annenizin yanına gidin o size zamanı gelince anlatır. Ben sizi hiç unutmayacağım ve her zaman ziyaretinize geleceğim.'' Dedi. Akın çocukları bıraktı Fırat hiç bir şey anlamamış eve doğru yürümekteydi. Jale babasının gözlerine baktı.

'' Anlaşamadınız mı?'' Akın bu cümleyi duyunca hüngür hüngür ağlayarak kafasını sallamaya başladı. Jale babasının kafasını kaldırıp gözündeki yaşları silip.

'' Merak etme baba, sen her zaman benim babam olacaksın. Her ne olursa olsun seni seveceğim. Unutma burada bir kızın var her ne olursa olsun gel. Derdine ortak olurum.'' Dediğinde Akın Jale'ye sımsıkı sarıldı. Ardından Akın ayağa kalkıp Jale'ye baktı.

'' Hadi kardeşin seni bekliyor.'' Dedi. Jale kardeşine bakıp babasına dönüp kafasını salladı. Arkasını döndü kardeşinin yanına yürümeye başladı. Akın babasına ve kardeşine bakıp.

'' Binin.'' Dedi. Herkes araca binerken Akın arabanın etrafını dolaşıyordu. Akın hemen arabaya binip çalıştırdı, yürümeye başladı. 

Fırat kardeşine baktı.

'' Ne oldu?'' Jale yaşlı gözlerle kafasını kaldırdı.

'' Annem ve babam anlaşamamışlar, ayrılıyorlar.'' Dedi. Fırat giden arabanın arkasından bakıp.

'' Baba.'' diye bağırıp birden koşmaya başladı. O sırada kapıdan Seda çıkıp Fırat'ın arkasından bakmaya başladı.

Salgın ( Kan Ve Damar ) (4)Where stories live. Discover now