Bölüm 32 ( Biz İki Devlet Bir Milletiz )

4 3 0
                                    

Ekin ve ekibi savaşmayı bırakmış ellerini açmış son dualarını yapıyorlardı. Uçak sesleri yavaş yavaş yaklaşmaya başlamıştı. Telsizden ses gelmeye başladı.

'' Hazır mısınız?'' Diye. Ekin telsizi eline alıp.

'' Hazırız, pilot bulunduğumuz bölgeyi vurun.'' Uçak tepelerine kadar gelmiş. 

" Tamam qardaş.'' Deyip şehrin içi bombalanmaya başladı. Ekin kafasını kaldırdığın da Azerbaycan uçakları şehri bombalıyorlardı. Ekin ve ekibi şaşkın bir şekilde bakmaktaydı. Çünkü düşmanlar birden kaçmaya başlamışlardı. Çünkü arkadan Azerbaycan tankları ateş ederek geliyorlardı. Ekin ve ekibi siperden inip kendilerini güvenli bir yer arıyorlardı. 

Ekin ve ekibi hemen yere yattılar. Tanklar Ekin ve ekibinin olduğu sipere dayanıp arka arkaya ateş ediyorlardı. Adamlar kaçtıktan sonra tanklar ateş etmeyi kesti, Ekin ve ekibi ayağa kalkmaya başlamışlardı. Ardından aşağı yoldan askeri bir araç gelmekteydi önünde de Azerbaycan bayrağı vardı.

Askeri araç Ekin ve ekibinin yanına geldi. Araçlar durur durmaz hemen askerler inmeye başladı. En öndeki araçtan askeri kıyafetli bir kadın indi. 

Kadın araçtan inip Ekin'e doğru yürümeye başladı. Kadın gülümseyerek Ekin'in karşısına geldi.

'' Selamun aleykum.'' Ekin gülümseyip elini kalbinin üzerine koydu.

'' Aleyküm Selam.'' Kadın Ekin'e baktı.

'' Siz yaxşısınız?'' Ekin gülümsedi.

'' İyiyiz bir şeyimiz yok Allah'a şükür.'' 

'' Bunu eşitdiyimə görə çox şadam.'' 

'' Teşekkürler iyiyiz. Siz neden buradasınız?''

'' Qardaş, müharibə, köməyə gəldik.'' 

'' Sevgili Azerbaycanlı kardeşlerim. Bu bizim savaşımız can kaybı verirsek biz veririz sizin için.'' Kadın sinirli bir şekilde.

'' Xeyr, qardaşlarımızın illərlə müharibədə öldüyünü gördük. İndi ehtiyac olduqda ölmək növbəmizdir.'' Ekin kadına bakıp.

'' Kararlı mısınız?'' 

'' Sonuna qədər.'' Ekin gülümseyip kadına kollarını açtı.

'' Hoş geldiniz o zaman.'' Deyip sarıldılar. Askerlerde birbirleri ile sarılıp el sıkıştılar. Kadın Ekin'e baktı.

'' Nə edəcəyik?'' 

'' Yakında kalın bizi koruyun.'' Kadın kafasını sallayıp silahını etrafa doğrultmaya başladı askerleri ile. Ekin ve yanındaki adamlar şehre doğru ilerlemeye başladılar. Azerbaycan tankları yavaş ve etrafı kontrol ederek askerlerin arkasından ilerliyordu. Ekin ve yanındaki kadın şehre doğru girmeye başladılar. 

Şehre girdiklerinde duvar arkasından çocuklar korku içinde bakıyorlardı. Ekin ve yanındakiler çocukları görünce silahlarını indirdiler. Ekin ve yanındakiler yavaş bir şekilde yaklaşmaya başladılar. Çocuklar omuzlarındaki Türk bayrağını görünce hepsi birden koşmaya başladılar.

Ekin ve yanındakiler silahlarını bırakıp diz çöktüler. Çocuklar askerlerin kucağına doğru koşup sımsıkı sarılmaya başladılar. Kadınlar duvar arkasında ve harap olmuş evlerin arkasından bakıyorlardı. Ardından duvarların arasından bir kaç kişi çıkmaya başladı. Orta yaşta biri Ekin'in yanına geldi.

Salgın ( Kan Ve Damar ) (4)Место, где живут истории. Откройте их для себя