Bölüm 54 ( Ana Binaya Baskın )

3 2 0
                                    

Saat sabah 8 olduğunda herkes uyanır işinin başına geçerdi ana binada. Asiye ve Akçiçek çoktan uyanmış ana binanın içinde birlikte yürümektelerdi. İkiside Mehmet'in odasına doğru gidiyordu. Herkesin gittiğinden askerler hariç kimsenin haberi yoktu.

Asiye ve Akçiçek Mehmet'in odasının önüne geldiler. Asiye kapıyı tıklatıp hemen içeri girdi. İçeri girdiklerinde içeride kimse yoktu. Asiye ve Akçiçek masaya doğru yaklaşırken bir kağıt gördüler. İkiside kağıdın başına gelip bakmaya başladılar.

Akçiçek kağıdı alıp sesi bir şekilde okumaya başladı.

" Asiye ve Akçiçek. Ana binadaki askerlere kırmızı alarm verdim. Askerler hariç kimsenin bir şeyden haberi yok. Dün herkesi toplayıp toplantı yaptık. Min Ji geldiğinde bana söylemişti. Türkiye Kurt Adamlar Birliğine Amerikan Birleşik Devletleri Kurt Adamlar Birliği tarafından darbe yapılacak. Bu savaş kurt adamlar arasında olacak. Ben, Akın, Ekin, Yamaç, Lisa, Min Ji ve arkadaşları, Şehmuz. Eğer başarılı olamazsak sadece beni gönderecekler Türkiye'ye. Asıl savaş o zaman başlayacak. Şu anda biz yoldayız. Her şeyi geçici olarak sana devrettim. Seni seven Mehmet Kanat." Diye okudu.

Asiye sadece bir yere odaklanmış oraya bakıyordu. Ciğerine yanan kor ateş gözlerinden gözüküyordu. Ağlamamak için kendini sıkıyor ama kendini sıktıkça titremeye başlıyordu. Gözleri doluyor ayakta durmakta zorlanıyordu.

Akçiçek hemen yanına gelip kolundan tutup olduğu yere oturttu. Asiye içindeki kor ateşi tutamayıp bıraktı. Gözlerinden yaşlar dökülüyor kendini sıkıyordu.

Koridordan Bahar, Ceyda, Damla giderken odada Annesini ve yengesini fark ettiler. Hemen içeri girip yengesinin yanına geldiler. Bahar dolaptan kolonya alıp eline yüzüne sürmeye başladı. Damla masanın üzerindeki kağıdı alıp okumaya başladı.

Herkesin gittiğini anlayınca kağıdı masanın üzerine koyup koltuğa attı kendini. Damla kendini atınca Bahar ve Ceyda hemen yanına gelip ne olduğunu soruyorlardı. Damla sadece bir noktaya odaklanmış bakıyordu. Ceyda ve Bahar masanın üzerindeki kağıdı fark etti.

Ceyda eline alıp okumaya başlayınca Bahar'da hem okuyup hemde dinlemeye başladı. Herkesin gittiğini duyan Bahar'ında gözleri doldu. Herkesi teselli etmek Ceyda ve Akçiçek'e kalmıştı.

Mehmet uçakta otururken dergilere bakarken yanında Asiye'nin oturduğunu fark etti. Birden Asiye'ye döndüğünde Asiye gülümsedi.

" Bizi neden bırakıp gittin Mehmet?"

" Asiye benim gitmem gerekti. Ülkem için fedakarlık yapmam savaşmam gerekiyordu."

" Ama bizi ölüme terk ettin Mehmet. Bizi sevseydin gitmezdin." Dedi. Mehmet diğer tarafa döndüğünde Damla ona gülümseyerek bakıyordu.

" Sevdiğimi neden elimden aldın dayı?"

" Damla sen ne diyorsun?" Damla birden bağırdı.

" Sevdiğimi götürdüğün görevde öldü. Bana ölüsünü getirdin. Bende daha fazla dayanamayıp astım kendimi." Mehmet iki eliyle kulaklarını tutup kapattı. Asiye bir şeyler söylüyor Damla bir şeyler söylüyordu.

Mehmet gözünü sımsıkı kapatıp beklemeye başladı. Sağından ve solundan birileri ellerini tutup çekmeye başladı.

Gözlerini açtığında sağında Lisa garip bir şekilde bakıyor, solunda ise Min Ji ona garip bir şekilde bakıyordu. Mehmet hemen ellerini çekip etrafına bakmaya başladı. Min Ji uçaktaki hostesi çağırdı hemen.

Salgın ( Kan Ve Damar ) (4)Where stories live. Discover now