New Guests and Announcement

3.8K 227 53
                                    

Eşyalarımı odama yerşetirdikten sonra bavulumdan üniformalarımı ve cübbemi çıkardım. Hızlıca giyindikten sonra minik duvarda asılı olan aynamın karşısına geçtim. Saçlarımı ellerimle düzelttikten sonra odadan çıktım.

Ortak salona girdim. Çoğu öğrenci gelmişti ancak öğretmenler hala yoktu. Geç kalmadığımı anlayınca memnunca gülümseyip Ravenclaw masasına ilerledim. Boş bir yer bulup oturdum. Kısa bir süre sonra öğretmenler gelmeye başladı, hemen sonra da Profesör Dumbledore... Kürsüsüne çıkınca herkesin dikkati ona yöneldi. Belli ki duyuru yapacaktı.

"Herkes burada olduğuna göre, bir duyuru yapmak istiyorum."

Salonun kapısı açıldı. Bay Filch kucağında kedisiyle koşa koşa salona girdi ve Profesör Dumbledore'un yanına yaklaşıp birşeyler fısıldadı. Daha sonra salondan çıktı. Profesör konuşmasına devam etti.

"Bu sene Hogwarts sadece sizlere yuva olmayacak. Bazı çok özel konuklarımıza da yuva olacak. Efsanevi bir olaya ev sahipliği yapması için Hogwarts seçildi. Üç büyücü turnuvası!"

Bir süre duraksadı, daha sonra devam etti.

"Bu turnuva bir dizi sihirli yarışma için üç büyücü okulunu bir araya getiriyor. Her okulda seçilen yalnızca bir öğrenci turnuvaya katılacak. Şunu açıkça anlayın, seçilirseniz yalnız yarışacaksınız. Ve şunu sakın unutmayın bu turnuva korkaklara göre değil. Evet şimdilik bu kadar. Karşınızda Beauxbaton Sihir Akademisi'nin güzel öğrencileri ve müdürleri Madam Maxime. Hep birlikte onlara hoşgeldiniz diyelim"

Kapılar açıldı ve bir grup kız zarif adımlarla içeriye girdi. Hepsinin üzerinde mavi hafif kumaştan elbise ve elbiseleriyle uyumlu mavi şapka vardı. Adeta peri masallarından fırlamış gibiydiler. Ama müdüreleri için aynı şeyleri söylemek biraz zordu. Kadın gerçekten dev gibiydi ve hafif ürkütücü görünüyordu.

Beauxbaton öğrencileri masalara yerleştirildikten sonra Dumbledore tekrar kürsüsüne geçti.

"Kuzeyden gelen dostlarımız. İşte karşınızda Durmstrang öğrencileri ve okul müdürü Igor Karkaroff"

Kapılar tekrar açıldı ve bu sefer bir grup erkek öğrenci içeri girdi. Hepsi aynı koyu renkli kıyafetler girmişlerdi. Hepsinin yüzünde tek bir ifade vardı ve bunun mutluluk olmadığı açıktı. Fazlasıyla ciddi ama bir o kadar da havalı görünüyorlardı.

Salondakiler aralarında fısıldaşmaya başladılar. Hepsi yeni konuklarımız hakkında konuşuyor gibiydiler. Kimisi onları sevmiş, kimisi ise pek haz etmemiş gibiydi.

"Lütfen sessiz olun. Bir açıklama yapmak istiyorum"

Sesini biraz alçaltıp konuşmasına devam etti.

"Sonsuz şöhret... Üç Büyücü Turnuvası'nı kazanan öğrenci sonsuz şöhrete kavuşacak. Ama üç görevi de tamamlaması gerekiyor. Üç tehlikeli görev... Bu nedenle bakanlık bu yıl yeni bir kural koymaya karar verdi. Kuralları açıklamak üzere karşınızda Uluslararası Sihirsel İşbirliği Dairesi başkanı Bay Bartemius Crouch"

İçeriye hafif yaşlı bir adam girdi. Kürsünün önünde durdu ve ellerini iki yana açarak cırtlak sesiyle konuşmaya başladı.

"Uzun görüşmelerden sonra bakanlık öğrencilerin güvenliği açısından 17 yaşından küçük öğrencilerin Üç Büyücü Turnuvası'na katılmasına izin verilmeyeceğine karar verdi"

Adamın bu sözüyle salonda büyük bir uğultu başladı. Çoğu öğrenci bu duruma sevinmemişti özellikle de her daim macera arayışında olan Fred ve ikizi George. İkisi de oturdukları yerden sürekli bağırıyorlardı. İkisinin bu haline gülmemek elde değildi.

Uğultu Profesör Dumbledore'un bağırmasıyla son buldu. Kürsüsünden ayrılıp büyük altın bir haznenin önünde durdu. Asasıyla üzerine hafifçe dokundurdu ve hazne aşağıya doğru açıldı. Şimdi tam karşımızda altın renkli dev bir kadeh duruyordu. İkinci bir asa hareketiyle kadehten mavi alevler çıkmaya başladı. Oldukça sıra dışı görünüyordu. Kendimi tutamayarak sesli bir şekilde "vay be!" Dedim.

"Ateş Kadehi! Turnuvaya katılmak isteyen öğrencilerin isimlerini bir kağıt parçasına yazarak perşembe akşamı bu saate kadar Kadehe atmaları gerekiyor. Çok dikkatli düşünün. Seçilirseniz geri dönüş yok! Şu andan itibaren Üç Büyücü Turnuvası başlamış bulunuyor"

𝑮𝒐𝒃𝒍𝒆𝒕 𝒐𝒇 𝑭𝒊𝒓𝒆-𝑭𝒓𝒆𝒅 𝑾𝒆𝒂𝒔𝒍𝒆𝒚Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum