1.1

10.4K 88 21
                                    

Uyandığım zaman aşağıdan mis gibi kokular geliyordu.Üstelik en sevdiğim yemek olan patates kızartmasının kokusuydu.Eğer bu başka bir yemeğin kokusu olsaydı,yani benim beğenmediğim yemeğin kokusu gelseydi muhtemelen uyanır uyanmaz kusardım.

Neyse biz bunları boş verelim.Yataktan fırlayarak banyoya gittim.İşlerimi halledip çıktım.Koştura koştura aşağı indim.

Mutfağa daldım.Üvey annem yemekleri yemek masasına koymaya başlamıştı.Üvey anneme "günaydın" diyerek masaya oturdum.Sanki aramızda hiç bişey olmamış gibi,her şey normalmiş gibi.Oda bana günaydın diyerek karşılık verdi.Masa hazır olduktan sonra karşımdaki sandalyeye oturdu.Bense o oturmadan önce yemeklere dalmıştım.Sanarsınız daha önce hayatında hiç yemek yememiş biri var.Ağzıma lokmayı tıkıştırırken üvey anneme baktım.Biraz kırgın ama mutlu gibi duruyordu.Bana "nasıl yemekler güzel olmuş mu?"diye bir soru yöneltti.Bende ağzım tıka basa dolu olduğu için hevesle başımı aşağı yukarı salladım.Oda anlamış olacakki gülümseyerek "afiyet olsun" dedi.

Ağzımdaki lokma bitince ona neden yemek yemediğini sordum oysa "aç değilim"diye karşılık verdi.Bende anladım diyerek yemeğime devam ettim.Ben üvey anneme bakmazken bile onun bana baktığını hissedebiliyordum.Bende göz ucuyla üvey anneme baktım.Gerçektende hiç gözünü kaçırmadan kırgın bir yüz ifadesiyle bana bakıyordu.Bende çatalımı bir kaç kızarmış patatese batırdım ve çatalı üvey anneme doğru uzattım.Üvey annemse bir bana baktı birde ona doğru uzattığım çatala.Sonra elimdeki çatalı almadan kızarmış patatesleri ağzına aldı.O lokmasını yerken bende kendi yemeğimi yiyiyordum.

....

Akşama doğru televizyonun başına geçtim.Çünkü canım korku filmi izlemek istiyordu (çok mantıklı sjsjsj).Yabancı bir kokru filmi açtım ve izlemeye başladım.Aklımdan bir kase patlamış mısır olsada güzel güzel yesem diye düşünüyordum.

Aradan bir kaç dakika geçti.Mutfaktan patlamış mısır kokusu gelmeye başladı.
Patlamış mısırı üvey annemin yaptığından emindim.Çünkü kadın sanki her zaman benim aklımı okuyordu.Neyse neyse bir beş dakika sonra üvey annemde patlamış mısırda yanımdaydı.Üvey annem benim dibime girmiş ve bana dayanmıştı.Görseniz bizi sevgili sanardınız yani o kadardı.Üvey annem kucağında patlamış mısırları yiyiyordu.Bense ona bakıyordum.Birden bire "hani bana patlamış mısır ?"dedim.

Ama sanırım bunu fark etmeden tatlı bir şekilde demişim.Üvey annem benden büyülenmiş gibi bana baktı.Sonra elindekileri bana verdi.Bende hiç itiraz etmeden bana verdiği patlamış mısırları elinden aldım ve filme dönüp izlemeye başladım.

Oysa biraz daha bana baktıktan sonra yanıma yaklaştı ve yanağıma ufak bir öpücük kondurup yanımdan toz oldu.Bense gözlerim fal taşı gibi açılmış bir şekilde arkasından baka kaldım.

....

Aradan baya bir zaman geçmişti.Film biteli çok olmuştu.Babam eve gelmişti.Ve beraber yemek yemiştik.Ama yemekte gözümden kaçmayan bir şey vardı.Üvey annem yemek yerken hep bana bakıyordu.Babamsa bunu fark etti ve üvey anneme keskin bir bakış attı.Üvey annem hemen önüne döndü.Ama bu sefer yemek çok sakin geçmişti.Kimse nerdeyse tek bir kelime dahi etmemişti.

Ben yatağımda bunları düşünürken uyuya kaldım.Ve rüyamda çok uzaklara gittim.

(Umarım bölümü beğenirsiniz ve YKS sınavına giricek olanlara başarılar dilerim.Yine bölümü kontrol etmedim.Çabucak yetiştireyim diye snjfnf.Neyse eğer yanlışım varsa yorum bırakabilirsiniz.Sizi seviyorumm.Bidahaki bölüm görüşürüzz....💜)

Üvey AnnemWhere stories live. Discover now