1.9

4.3K 58 1
                                    

Odamdan çıkıp yine aşağı indim. O olayın üzerinden iki saat geçmişti. O an hem korkmuş, hemde üzülmüştüm. Davranışları beni seviyormuş gibiydi ama gerçek yüzü bambaşkaydı.

Aşağı indiğimde üvey annem ortalıkta gözükmüyordu. Onu aradım ama bulamadım. Sanırım evde yoktu. Zaten ortalıkta ona ait bişeylerde yoktu. Belkide evi terk etmişti, bir daha gelmicekti.

Bunun düşüncesi bile beni korkutuyodu. Resmen suda boğulurmuş gibi hissetmiştim birden. Kokrutucu bir düşünceydi.

...

Canım sıkıldı ve kardeşimin odasına çıkmaya karar verdim. Onu dün bütün gün evde olmama rağmen görmedim. Odasına kapanmıştı. Acaba bunun amacı neydi?

Odasına doğru çıkıp, kapısını çaldım. İçerden ses gelmedi. Yeniden çaldım. Yorgun bir sesle içeri gelmemi söyledi. Yavaşça kapıyı aralayıp başımı içeri soktum. Yatakta yatıyordu. İçeri girip kapıyı yavaşça kapattım. Büyük adımlar atarak yanına gittim. Hasta olduğundan endişelendim.

Elimin terisini başına koydum. Ateşi falan yoktu.

"Neden bütün gün odandasın?" diye ona bir soru yönelttim. Bu sorunun üzerine gözlerini devirip "o pis kadını görmek istemiyorum" dedi. Bu cevabın üzerine şaşırdım. Şaşkınlıkla "nasıl yani?" dedim. Oda bana "boşuna sorgulama, o kadını hiç sevmiyorum" dedi. Bende "neden sevmiyosun?" dedim. "Abla, şu anda gerçekten havamda değilim. Bana boş boş sorular sorma" dedi. Gerçekten bu gün çok agresifti. Onun bana karşı hiç bir zaman agresif olduğunu görmedim. Her zaman en azından bana karşı çok iyi davranır. Başka kimseye bana davrandığı gibi davranmaz.

Bende başımla onu onaylayıp odadan çıktım. Çıkarken de bana hiç bişey demedi. Bu durumu bozulmuştum. Hemde hiç bozulmadığım kadar.

Yeniden aşağı inip televizyonun karşısına oturdum. Televizyonu açıp, telefonumu elime aldım. Televizyon arka planda gürültü yapsın diye.

Telefonumda üvey annemin bir sosyal medya hesabı varmı diye aradım. Onun ismimi ve soyadını yazdım. Çıkan sonuçlara teker teker baktım. En sonlara doğru onun eski instagram hesabını buldum. Hesabına girdim, hesabı gizli değildi. Fotoğraflara bakmaya başladım. 20 tane kadar fotoğraf vardı. İlk attığı fotoğrafta üstünde gelinlik vardı. Bu tuhafıma gitti. Ama herhalde öylesine atmıştır diyip kendimi avutmaya çalıştım. Diğer fotoğrafları da selfie falandı.

İçimde onun evli olup olmadığı konusunda şüphelerim vardı. Bunu araştırmalıydım. Yoksa içimdeki bu merak beni bitiricekti.

Ama sorun bunu nasıl yapacağımdı. Bunu bilmiyordum veya bunun için bana yardım etmesini isteyebileceğim bir arkadaşım falan da yoktu. Bu gerçekten iğrenç bir durumdu.

(bu seferki çok çok kısa oldu. Ama gerçekten bu gün hep dışardaydım. Kardeşimin okul eşyaları için koşuşturduk. Başta bir arkadaşınla gidicekti ama arkadaşı onu satmış. Bu yüzdende çileyi ben çektim. Ya her şey çok pahalı olmuş, bazen parayı verirken ellerim titredi. Neyse yarın tüm gün evde olucam ve iki bölümü ard arda atıcam. Bir nevi bu gün için özür gibi. Neyse yarınki bölümlerde görüşürüz. Sizi seviyorummm... Bu arada medyadaki şarkıyı dinlemenizi tavsiye ederim. Bölüme uygun bir şarkı... ❤️❤️💜)









Üvey AnnemWhere stories live. Discover now