10 - Förändra

82 4 2
                                    

Nutid

Dante
Intervjuer. Det tillhör livet som känd, om man nu ens kan kalla sig själv det utan att man låter dryg.

Just nu sitter vi, jag, Ludwig, Axel och Noel, Hov1, här på varsina stolar och svarar på fråga efter fråga efter fråga. Några har man redan svarat på flera flera gånger men man får de igen eftersom att svaret kanske, kanske har förändrats. "Snälla berätta för mig, vad era favoritmaträtter är?" Andra är nya eller inte lika vanliga.

Journalisten framför oss är en ung, ganska kort tjej med axellångt, mörkblont hår plus en tunn lugg. Jag skulle gissa på att hon även har plattat det. Ögonen är bruna och hon bär en lätt sminkning med bland annat ifyllda ögonbryn. Lite större ringar som örhängen, en vit blus och svarta, tighta jeans.

"Om ni fick gå tillbaka i tiden och ändra på en sak som ni har gjort, vad skulle det då vara?" Jag stelnar till under en halv sekund, så snabbt att ingen märker.

Fan, om det syntes på videon, fan fan fan fan fan.

"Jag ångrar ju allt med min och Noels podd, jag sa ju så jävla mycket skit." Halvt skrattar Ludwig fram, och efter det svarar Noel och Axel snabbt därpå med korta svar dem med och ett varsitt leende syns på deras läppar.

Så är det min tur.

"Ehm, asså..." Jag biter mig i läppen. Det går inte.

Jag ångrar att jag lämnade min sjuåriga lillasyster ensam på en gunga i ett land där hon inte ens kunde språket.

"Jag har inget att ändra på, man lär sig av sina misstag. Det är väl så man säger."

~

Lakris är äcklit.

Jag vet att du tycker det. <3

10 år och en resa | Dante LindheWhere stories live. Discover now