13. Hoe versier je iemand met astronomie

121 14 2
                                    

'ISAAAAAAA!'

'WAAAAAAT!'

Hmm, precies hoe ik zou reageren. Misschien is dit meisje niet zo slecht als ik had gedacht.

'KOM EENS HIEEEEER!'

Ze komt aangesneld. 'Sup?' zegt ze vrolijk en komt tegenover me zitten.

Oh, shit. Hier had ik niet aan gedacht, hoe ga ik haar subtiel naar Philip vragen zonder gelijk te verraden hoe leuk ik hem vind?

'Nou, ehm... Ik -eh- wilde eigenlijk kennismaken met je broer, maar hij is steeds in gesprek dus -eh- kun jij wat over hem vertellen?'

Isadora slaat haar hoofd naar achter en grinnikt luid. Het klinkt hoog en schril en ik rol onzichtbaar met mijn ogen. 'Pfff, waar moet ik beginnen?' roept ze uit.

'Hmm, wat dacht je van bij het begin?'

Ze glimlacht. 'Goed idee. Nou ja, Phil... Hij is wat afstandelijk als je hem net leert kennen, maar als je hem wat langer kent dan gaat hij zich aan je binden en krijg je alle vertrouwelijke details. En... hij is net achttien geworden, en... oh! Hij houdt van intellectuele gesprekken, niet over make-upjes en de laatste roddels.' Ze kijkt me veelbetekenend aan, alsof dat is waar ik de hele dag over praat. Oke, misschien is dat het ook, maar dan hoeft ze niet te doen alsof ze me goed genoeg kent om dat te weten.

'Wees creatief, Dawn! Wie weet, misschien vindt hij jou ook wel leuk!'

'Hé!' reageer ik defensief. 'Ik heb nooit gezegd dat ik hem leuk vond!'

Isa werpt vrolijk haar haar over haar schouder. 'Dat hoeft ook niet.' En ze huppelt weg. Even kijk ik haar na, en het is even of Lana van HollyLandTrending me net heeft ontmaskerd.

Ik zucht diep. Oke, misschien heb ik Isa wel iets te dom ingeschat. Maar dat is niet mijn schuld, ik bedoel, kijk naar haar! De manier waarop ze loopt en praat en lacht zou toch wel een laag IQ verraden. Maar bij deze meid zit ik dus blijkbaar fout.

Of niet..? Zijn mijn hopeloze pogingen om bij Philip in de buurt te komen iets tè hopeloos? Te opvallend? Vast wel, als zelfs Isa het merkt. Voorlopig sluit ik mezelf maar op in de denial-fase, waarin ik aan iedereen mijn gevoelens voor Isa's broer ontken.

En dan? Hoe zorg ik dan dat ik bij hem in de buurt kom op een creatieve manier? Moet ik me weer gaan omtoveren in een lelijke Russische zoals op de eerste dag? Zo heb ik het bij Noah gedaan. Onbedoeld, maar toch. Wat weet ik nu eigenlijk van Phil? Nou, dat hij ten eerste geen Phil heet, maar Philip. Hij is achttien en superslim en intellectu- wacht! Als ik mezelf nou eens omtover in een intellectueel genie, dan kan ik op zijn niveau meepraten! Dat vindt hij vast goed! Maar wacht, het is zomervakantie. Ik heb geen lesboeken. Hoe kan ik leren? Dan schiet me iets te binnen. De redding van elke scholier.

Wikipedia.

Ik start mijn laptop op en zoek op Google: "random wiki page" op en klik op "Ik doe een gok".

De Bataafse Revolutie - Wikipedia

Nou, da's een goede plek om te beginnen. Met muziek aan begin ik aan mijn intellectuele zoektocht naar Philips aandacht.

Ah, de Bataafse Revolutie, een mislukte opstand in de Nederlanden. Volgende. Nope, over muizenvallen hoef ik niets te weten. Volgende. Nope, over Falling Angels weet ik alles al. Volgende. Oeh! Astronomie!

Verrassend genoeg word ik een uur of drie met rust gelaten. In die drie uur heb ik de tijd om mijn astronomie-intelligentielevels op te krikken, eindelijk iets wat ik wel interessant vind. Net als ik helemaal in een wikipage over supernova's zit, word ik ruw op mijn schouder getikt.

Ik schrik en kijk over mijn schouder. Day en Dusk. Wat een verrassing.

'Wat nou weer, jongens?' zucht ik.

'On Tour With Noah begint over vijf minuten,' zegt Dusk. Dan benen ze weg, wat zo kenmerkend aan hen is.

Vijf minuten! Ik moet opschieten! Snel sla ik mijn laptop dicht en ren naar de voorkant van de bus, waar ik de cameracrew heb gezien. God, waarom vergeet ik OTWN altijd?

Isadora ziet er natuurlijk weer fabulous uit, zoals elke keer dat we samen hebben gepresenteerd. In allebei de keren heeft zij het voortouw genomen, zoals ik ook uitgebreid heb kunnen lezen in de tweets, wat een soort traditie is geworden.

'Ga je echt zo in beeld?' Isa huivert. 'Doe dan tenminste wat make-up op!'

Ik voel aan m'n wimpers. 'Ik heb mascara op!' Vanochtend aangebracht, voor Philip.

'Daar zie je dus niks van,' fronst Isa. Niks te maren, hier...' Ze pakt een megamascara uit haar decolleté, en ik schrik van de enorme borstel die ze eruit trekt. 'En nu omhoog kijken!' beveelt ze. Ik ben te verbouwereerd om er iets van te zeggen. Het duurt even, en gaat gepaard met de onvermijdelijke mascara-in-oogpijn, maar dan haalt ze een spiegeltje uit haar beha en klapt hem open voor mijn gezicht. Ik zie er net zo uit als zij.

'Perfect..!' zeg ik niet-gemeend. Ze hoort het al niet meer: mijn moeder is aan het aftellen. Dan springt het rode lampje aan.

@IsadoraColeman: Tot nu toe heel erg genoten van mijn verblijf op de @NoahdeGroot -tour! Zeker met @Dawnnx en mn broertje @Phillie :)) x #wateenzomer

---------

Ewaaaa:D

IK BEN MEER DAN EEN MAAND WEG GEWEEST OMG HET SPIJT ME ZO

Het werkt trouwens echt, als je random wiki page intypt. In ieder geval via Wikipedia. Ik kwam op de site van één of andere schrijver. Het was grappig.

Anyway, hoe vonden jullie dit hoofdstuk? Vinden jullie Isa eenoprecht meisje? Dat wil ik wel weten. En hoe vinden jullie wat Dawn doet voor Phils aandacht? Too much of niet? (niet dat dat gaat veranderen in de komende tijd, haha) 

Als jullie nog spelfouten, verkeerde logica, grammaticale fouten en rare werkwoorden zien: alsjeblieft zeggen! Daar doe je me een groot plezier mee!

En niet vergeten te voten als je dit hoofdstuk leuk vond! En laat ook een reactie achter! Alvast bedankt :)

xxxx Shosss

On Tour with NoahWhere stories live. Discover now