1. Bölüm

160 22 116
                                    


12 Mayıs, 2007, Narva/Estonya

Sevgili Günlük:

Çok klasik bir giriş oldu, değil mi? Ama inan bana, yazdıklarımdaki tek klasik şey bu olacak. Sıradan bir çocukluk geçirseydim, belki de tam tersi olurdu.

Kendimi tanıtmak istiyorum sana, ama sandığın gibi değil. Sana kendimi teatral bir varlık olarak tanıtmak istiyorum. Bana herşey diyebilirsin aslında, her isim uyar bana. İster şair, ister kurban. Ne fark eder ki? Sonuçta şairler, duygularının kurbanlarıdır.

Ya da belki katil diye anılırım. Hayır günlük, katil olan ben değilim, onlar. Onlar vicdanımı katlettiler, bende intikamımı alacağım. İntikamımı aldıktan sonra buraya benzer bir cümle yazacağım. Az kaldı, bir 16 Mayıs sabahı ölü bulunacaklar. Neden 16 Mayıs dersen, o gün benim doğum günüm. Doğum günümde ilk defa mutlu olacağım.

Merak etme, asla yakalanmayacağım. Çünkü ben profesyonel olmak için çok çalıştım, ve en sonunda başardım da. Beni değil, halamı suçlu bulacaklar. Her şeyi planladım, intikamım kusursuz olacak.

Planımı sadece buraya yazacağım, başka kimse bilmeyecek. Ne çalıştığımı sorarsan, yazı çalıştım. Halamın yazısını taklit etmeye çalıştım. Ve benim yazdığım anlaşılmasın diye onun göz hizasında duvara yazı yazmayı öğrendim. İnsanlar duvara yazı yazarken, refleks olarak göz hızlarında yazarlar. Böylece yazıdan halamın boyunu bulacaklar.

Halamın ayakkabısının aynısından aldım. İntikam günü onu giyeceğim, böylece anlamayacaklar. Ayağım küçük olduğu için ayakkabının içine birşeyler dolduracağım. Böylece ayağımın gerçek boyutunu bilemeyecekler.

Apartmana girerken maske takacağım, Fawkes maskesi. İntikamı ve anarşizmi simgelediği için. İki yıl önce izlediğim bir filmde görmüştüm. Aslında daha korkunç bir maske tercih ederdim, ama böylesi daha güvenli. Çünkü halam devlet memuru, kurbanlar da öyle.

Ve o gün dalgalı saçlarımı dümdüz yapıp saç tebeşiriyle boyayacağım, böylece halamla aynı olacağım. Ve intikam süresince hiç ama hiç konuşmayacağım, kimse duymayacak sesimi.

Ve kimse şüphelenmesin diye o gün erkek kardeşimi gezdireceğim, yorulup eve geldiğimi sanacaklar. Polisler hiçbir şekilde bana ulaşamayacak. Çünkü bütün deliller halamı gösterecek.

Gerçi beni bulsalar bile, sarhoştum derim ve onlar da inanırlar. Böyle bir planı sarhoş bir insanın yapamayacak olmasıyla ilgilenmezler. Böyle karışık bir ülkede kimin umrunda ki üç kişi? En fazla hapse atılırım ki bu da sorun olmaz. Sovyetler yönetimi altında yaşamıştım, bundan daha zor olamaz.

Öldüreceğim kişilerin kimler olduğunu merak ediyorsan, onları kısaca vicdan yoksunları diye tanımlayabiliriz. Biri babam, biri babaannem ve diğeri de büyük halam. Hepsi aynı gün içinde ölecekler ve suç küçük halama kalacak.

Her ne kadar buradaki dedektifler beni bulacak kadar iyi çalışmasalar da, açıkça söylemek gerekirse korkuyorum. Sadece yakalanmaktan korkmuyorum, vicdanımın dirilmesinden de korkuyorum. Çünkü dirilirse, çok acı çekerim.

Sana kurbanlarıma yapacaklarımı anlatmak istiyorum. Öncelikle hepsini bağlayacağım. Hepsine farklı işkenceler yapacağım. Babamın omuzlarını kırbaçlayacağım, tıpkı zamanında benim omuzlarıma ardı ardına vurduğu gibi. Babaaannemibırakacağım, su istediğinde tuzlu kaynar su vereceğim. Benim içim yanmıştı, onunki fiziksel olarak yanacak.

Halama ise üç gün işkence edeceğim. Çünkü o, benim ve ailemin ona yük olduğundan şikâyetlenir, hakkımızda yalan söylerdi. Oysa ben ve kardeşim hiçbir zaman onun yardımını almamıştık.

Onun anlattığının aksine ben ve kardeşim zayıftık, hiçbir zaman da ihtiyaçlarımız tam olarak karşılanmamıştı. Ah, elbette ki halamın söylediği tek yalan bu değil. Daha çok fazla var ama onlar gerçekten utanç verici, bu en masumu.

Zayıflık demişken, ben iki anlamda da zayıfım. Zayıf insanlar intikam alır, güçlü insanlar affeder, zeki insanlar takmaz. Ben asla güçlü ve ya zeki olamadım günlük, hep intikam istedim. İntikam ateşiyle öyle bir yandım ki, yıl boyunca sadece alacağım intikama odaklandım.

Kaç yaşında olduğumu merak ediyorsan, yirmi iki yaşındayım. Sanırım biraz fazla dedektif romanı okudum, ama çok işime yarayacaklar. Tamam, depresif ergenin tekiyim.

Duvara WIC yazacağım kanla. Kimse anlamını çözemeyecek, ya da neden 'I' harfinin 'C' harfine yakın olduğunu. I harfini tek bir çizgi olarak yazacağım, c harfini ise '<' şekline benzeyecek. Böylece tersten bakıldığında ortaya MK yazısı çıkacak. Milana Kättemaks*. Gerçi k harfi sağdan sola yazılmış olacak, lakin benim için mühim değil.

İlkbaharda olmamıza rağmen hava çok soğuk bugün. Ya da bana öyle geliyor, bilmiyorum. Sanki intikamım için soğudu hava. Ama hava durumuna göre 16 Mayıs parçalı bulutlu olacak. Ve bahar, benim için o gün başlayacak.

Bugünlük bu kadar, görüşürüz günlük.

Milana kättemaks: Estonca Milana'nın intikamı anlamına gelir.

Meçhul Katilin Günlükleri ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin