2. Bölüm

68 19 40
                                    

13 Mayıs, 2007, Narva/Estonya

Sevgili Günlük:

Sana neden bütün planımı anlatıyorum biliyor musun? Çünkü seni kimse bulamaz, okuyamaz veya polise veremez. Kimse 'sıradan' bir kızın yastığının altına koyduğu günlüğüne bakmaz. Sana yazmaktan korkmuyorum bu yüzden.

16 Mayıs tarihinin önemine baktım. Genelde ölüm var bugünde. Ölüm kokan bir günde, üç ölüm ve bir doğuş yaşanacak bu sene. Ben yeniden doğacağım, onlar ilk kez ölecek. Garip değil mi? Genelde insanlar bir kez doğup defalarca ölür.

16 Mayıs günü Varşova Gettosundaki Yahudi topluluğunun Nazi işgaline karşı direnişi kırılmış Hayatta kalanlar Treblinka toplama ve yok etme kampına gönderilmeye başlamış. Voltaire* hapishaneye atılmış. Charles Perrault*, Heinrich Rohrer*, Joseph Fourier*... Hepsi doğum günümde ölmüş. Daha birçok kötü olay var, ama şu an onları yazarsam sayfa biter.

Öte yandan, bugün hava güzel sayılır. Belki de dışarı çıkmalıyım? Aslında güzel olur, hatta kardeşimi de alırım.
Bugün anın tadını çıkaracağım günlük.

Kardeşimi gezdirip ona hediyeler almak istiyorum. O öyle tatlı ki, onu görünce erimiş dondurmaya dönüyorum.

Beraber dondurma yiyebiliriz. Ona bir top kakaolu, bana bir top vişneli üstüne bir top kakaolu. Ben kakaonun, vişnenin ekşiliğini bastırmasından zevk alıyorum. Kardeşim ise ekşiye dayanamıyor, hemen tükürmek istiyor. O yüzünü ekşittiğinde bile öyle tatlı ki günlük...

Ona layık bir abla olabilmek için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Onun için sopaları boyayıp ışın kılıcına çevirdim mesela. Onunla düello yapmak öyle eğlenceli ki! Her seferinde onu yensem de asla pes etmiyor, aksine yenilmek hoşuna gidiyor. Çünkü ucunda ödül ve ceza olmadıkça kazanmanın kaybetmekten farkı olmadığını biliyor. Ah günlük, o öyle zeki ki!

Annemden örgü örmeyi öğrenip bazı şeyler yapmak istiyorum. Öncelikle kardeşime 'Chewbecca' yapmak istiyorum. Önce iki yuvarlak yapıp onları dikerim. Sonra kol, bacak gibi şeyleri hallederim. Hepsini diktikten sonra da kahverengi ve sarı iplerle kaplarım. Kardeşim o saçaklı hayvan benzeri şeye bayılıyor. O tüylü garip şeyin oyuncağından yaparsam eminim ki her gece onunla yatacak.

Mayısın 16'sına kadar pozitif şeylerle uğraşacağım. 16'sından sonra ise pozitif şeylerle uğraşmayacağım, onun yerine ben pozitif olacağım.

Şuan saat 07.26, bir bardak kahve içtikten sonra bütün gün kardeşimle olacağım. Yani bugünlük bu kadar, görüşürüz günlük.

Voltaire*: Voltair adıyla bilinen yazar François-Marie Arouet, din ve krallık karşıtı yazılarından ötürü Bastille Hapishanesi'ne gönderildi.

Charles Perraut*: Fransız yazar. 'Çocuk kitaplarının babası' olarak anılır.

Heinrich Rohrer*: Gerd Binnig ile taramalı tünelleme mikroskobunu tasarlayıp 1986 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan İsviçreli bilim adamı.

Joseph Fourier*: Jean-Baptiste Joseph Fourier, fransız bilimci. Terzinin oğluyken önce yetim kaldı; sonra fizikçi, matematikçi ve tarihçi oldu.

Meçhul Katilin Günlükleri ✓Where stories live. Discover now