4. Bölüm

61 16 11
                                    

Medyadaki adam V, V for Vendetta filminin ana karakteri.

Yüzüne taktığı maskenin adı Guy Fawkes maskesi. Yani kızın bahsettiği maske.

15 Mayıs, 2007, Narva/Estonya

Gece vakti Tallin'e gideceğim, ama şu an kardeşimi gezdirmek zorundayım. Beraber boş boş çarşıyı gezip duracağız, her yeni tur attığımızda oturup çavdar ekmeği yiyip şu içeriz. Aslında onu Kalev*'e götürmek isterdim ama onu yarına saklayacağım.

Sadece işleyeceğim cinayetler için heyecanlı değilim günlük. Yarın zenginler gibi para harcamak istiyorum. Kalev'e gidip çeşitli çikolatalar yeriz, pastaneden semla alırız, doyasıya eğleniriz... Bu güzel geçirdiğim ilk doğum günüm olacak günlük, her şeyin mükemmel olmasını istiyorum. Yirmi üç yıl sonra, ilk defa kusursuz bir doğum günü yaşayacağım. Bunu ne işleyeceğim cinayetler, ne de fakirlik bozabilecek.

Akşamki seyahatim için çok heyecanlıyım, Tallin'e geri dönmek, çok... Çok ironik olacak. Ben orada büyüdüm günlük. Neyse, şu an mutlu olma zamanı, değil mi?

İntikam aldığımda miras da alacağım günlük, cinayet evini kiraya vereceğiz. Her türlü kârdayım günlük, bunu yapmak zorundayım. Şuan çıkacağım, eve geri geldiğimde yine yazacağım.

-

Saat: 22.39

Yüzümde Fawkes maskesi, dalgalı saçlarım dümdüz, elimde geyik derisinden yapılma eldivenle yazıyorum sana. Küçük halam geyik derisi eldiven giyer hep, ben ise sahte deri eldiven severim. Fawkes maskesi oldukça havalı, ama biraz da ürkütücü. Sürekli gülen bir surattan kim ürkmez ki? Her zaman mutlu olmak değildir hayatın amacı.

Görüşürüz günlük, 16 Mayıs akşamına kadar görüşmemek üzere.

Kalev*: Estonya'nın meşhur bir çikolatacı.

Meçhul Katilin Günlükleri ✓Where stories live. Discover now