12. BÖLÜM - FIRTINA ÖNCESİ

4.1K 443 158
                                    




Beğenip yorum yapmayı unutmayın lütfen. Satır arası yorumlarınızı okumaya ve sizinle sohbet etmeye bayılıyorum.

Instagram: rana.betb ve vedayakasi

kuşan öfkeni, söndür güneşi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

kuşan öfkeni, söndür güneşi...


12. BÖLÜM - FIRTINA ÖNCESİ

GJan & Saint, Love Triangle

Hakan Bey ile dün telefonda görüşmüş ve işten ayrılmam gerektiğini söylemiştim. Ay'ın sonunda gideceğimi elbette bildiği için bunu bekliyordu ve sorun etmemişti. Bugün ise anahtarları ona vermem gerekiyordu ama öğleden sonra orada olduğunu ve kapanışa kadar istediği bir zaman diliminde vermemi söylemişti. Ben de çiftlik yoluna çıktığımızdan beri anahtarı şortumun cebine sığmadığı için elimde öylece taşıyordum.

Üç gün sonra sosyeteye tanıtım vardı. Normalde dükkânda çalışmamın sebebi Özgünlerin çatısının altında kalıp yan yanayken pot kırmamak ve kendi düşüncelerime vakit ayırmaktı. Ama tanıtım balosuna o kadar çok gider olmuştum ki eve neredeyse gidemez olmuştum.

Dans provalarının yanı sıra, kaşık, çatal, bıçak nasıl tutulur, peçete nasıl kullanılır ve yerken nasıl oturulur gibi eğitimler veriyorlardı. Her biri buradan gittiğimde hiç işime yaramayacak olsa da dediklerini yapmaya gayret gösteriyordum.

Buradan gideceğim gün yaklaştığı sıralarda Ayça Hanım beni daha sık aramaya başlamıştı. Asım Dede ile para mevzularını hiçbir şekilde konuşmamam için zaten uyarılmıştım ama sanki kafa diye taşıdığım iskeletin içinde beyin yokmuş gibi bana sürekli hatırlatıyordu.

Bana o mesajı atan kişiden hala daha bihaberdim. Kim olduğunu tahmin etmek çok ama çok zordu çünkü herkesin bana hal ve tavırlarında herhangi bir değişme yoktu. Hepsi aynıydı. Ayrıca birine kendi kendime hedef gösterip ona olan tutumumu değiştirmek istemiyordum. Benim hakkımda ne düşündükleri önemli değildi. Son günlerimi sorunsuz geçirmek istiyordum o kadar.

Ayrıca o mesajdan sonra başıma hiçbir şey gelmemişti. Bu gelmeyecek demek elbette ki değildi. Her an tetikte gibi görünüyor olmak istemediğimden mütevellit aynı tutumumu sergilemeye çalışıyordum. Ama o mesajın ardından başıma bir şeyler gelmesini beklemiştim. Ama hiçbir şey olmamıştı ve buradan gitmeme de çok az bir zaman kalmışken olacağını da sanmıyordum. Benimle uğraşmak isteyen böyle bir kozu sadece canımı sıkmak için kullanmazdı. Elinde böyle bir güç varken beni kullanmaya çalışırdı. Ama o sadece birinin kimliğimi bilmesinden dolayı huzursuz olmamı istemiş gibiydi.

İki gün önce eve girdiğimde elimi herkesten gizlemeye çalışmıştım. Bunun pek de mümkün olmayacağını biliyordum ama Selenraya büyük sözler verdirip ancak açıklayabilmiştim. Jale'nin nasıl biri olduğunu az çok tahmin ediyor olması da onu pek şaşırtmışa benzemiyordu. Burada böyle şeylerin çok normal olduğunu pek de memnun olmasa da üstü kapalı bir şekilde anlatmıştı.

VEDA YAKASIWhere stories live. Discover now