14

8.4K 263 18
                                    

Jutro kad osvane, tisina u kuci me saceka kao inace dok ja silazim niz stepenice da provjerim gdje je. Koliko god bilo cudno meni je kako tesko biti posvadjana sa njim posebno sad kad po malo i prica sa mnom.

-" Gde je?"

Pitam tiho Samantu dok mi ona ocima pokaze na dvoriste. Igrao se sa Bestiom, uzasno sam ljuta zbog Martina, ali njemu ocigledno nista me smeta. Sinoc mi je i ako se nijesam javila na poziv poslao poruku da ne mora da me sramota jer mi je brat takav. Kakav je to zakljucak da mi je on brat!? Uzela sam kafu i izasla napolje dok bestio odmah prilazi meni

-"De si bre zverko?"

Pomazim ga po glavi,a on se udobno smjesti pored mojih nogu. Rajan onako zgodan sjedne pired mene,a ja sam jos uvijek ljuta.

-" Nos ce ti ostati u nebo"

Cujem ga kako gundja pored mene

-" Jesi li se javila helankastom?"

Pita kad shvati da ga kuluram

-" Kako je vanilica?"

Okrenem se blago prema njemu, a on zacuti. Covek je toliko savrsen, toliko i dalje gubim dah i toliko bih htela da mi da nadu sa mi postojimo bar na neki nacin ali i kad krene tako nesto mi se posvadjamo

-" Pitala si me sta smo mi..."

Cujem ga, ali ne okrecem glavu prema njemu.

-" Ti si meni sve i nasmijana i tako ljuta zauvijek ces biti moj zivot i jedno sto vrijedno imam"

Skripa stolice potom njegov jebeno opasan hod natera me da ga ispratim kako odlazi u kucu.

-" Gospodjice dorucak..."

Izadahnem i udjem za njim zauzimajuci svoje mjesto, ovoga puta me dodatno iznervira njegov tanjir koji je mesto ispred sad pored mene.

-" Vracemo stare navike?"

Postavim pitanje, a on podigne pogled ka meni potom ga vrati nazad.

-" Da nisam poceo da se mjenjam sad se ne bi svadjali oko Martina"

Zaostri svoj glas dok ja klimam glavom

-" Udario bih ga opet i iznova sve jer dira nesto moje. Sto ja volim najvise!"

-" Pokazi da volis"

Kazem kratko te nastane tisina koja mi ovoga puta prija. Ne znam u sta se ovo pretvorilo ali definitivno sto se vise druzimo vise se svadjamo.

-" Dizes mi pritisak maksimalno!"

Bijesno ustane dok ja ostanem mirna praveci se da me ne dotice. I on je meni sve, on je moj zivot samo ja to ne mogu tako da kazem jer ono kako ga smatram njega on mene nece nikad. Zasto bijezim od pitanja " sta znace poljubci" do sad ukupno 2 ni malo naivna zbog kojih imam poteskocu da ga pogledam u ocu.

(***)

Porukom me obavjesti da je veceras proslava i da bi trebala ici sa njim bude poslata na vrijeme samim tim uspjem obuci kratku bijelu cvjetnu haljinu sa kracom stiklom. Recimo da danas nije dosao kuci od kad je bijesno zalupio vrata, i mene opasno to muci. Je li bio sa Vanilicom? Ne znam, ali znam da je na sebi kad se vratio imao odijelo. Pruzio mi je ruku, dok ja vjesto odbijem i prodjem pored njega ka izlaznim vratima.

-"Nemoj pustati moju ruku za pocetak,necemo se dugo zadrzazi"

Rekao je sluzbeno,dok vozi ka toj sali. Pozelim da ga gledam i skeniram ali imacu vremena za to cijelo vece. Ne nosi toliko cesto odjela i ovo je prilika da uzivam u pogledu... Hod, glas i odjelo kad se spoje sa tim savrsenim kafenim ocima bude pun pogodak.

-" Nemoj da nas privatni zivot isticemo sad... Kad se vratimo mozes nastavti sa dizanjem nosa u nebesa."

Prevrnem ocima, a on to ne vidi jer mi upravo otvara vrata kako bih izasla. Uzmem ga za ruku i kao sto je rekao ostavim privatan zivot po strani.

-" Ljudi pitaju sta si mi ti, brat?"

-" Vjerenik... I onako ove ljude vise neces videti, a ja cu ispasti ozbiljniji"

Klimam glavom i spremam se da prvi put u javnost zakrocim sa njim. Prepuna sala savrseno sredjenih devojaka i momaka me iznenadi. Ovo je nesto ozbiljno, a ja kao na plazu da sam krenula.

-" trebala bih kuci fa se presvucem"

Jasno dam doznanja da nisam ni malo zadovoljna, a jos visa nesigurnost naraste kad svi pogledaju u nas.

-" Najljepsa si ovde"

Prosapuce tiho ostavljajuci lavinu u mom stomaku sa kojom se sama borim jer je jos i njehova ruka isprepleta nase prste. Ni tren nijesmo sjeli jer svak moguci prisao je da se pita sa nama i da me upozna. Ministri i presjednici. On ih sve ljubazno pozdravi ne izlazeci iz svog okvira " covjek iz sijenke"

-" Rajane"

Devojka malo starija od mene u visokoj potpetici i nevjerovatno sexy haljinom nekim fensu hodom pridje, a slika koja je kao u filmovima u mojoj glavi bila usporena nestane kad cujem Rajana koji ostro pita.

-" sta ces ti odje"

Nijsam morala da pitam ko je, njem parfem mi sve odgovor... Odavno covek kog volim dolazi sa tim mirisom na svojoj kozi.

-" Ja sam Noel"

Pokusam zvucati normalno jer u meni kljuca bijes, pada samopouzdanje kao i pritisak. Ispred sebe vidim ikonu ljepote za kojom se svi okrenu. Ne, sad me tek ne cudi zasto ja od njega uvijek imam minimum osjecanja,ovakvih kao ja moze naci svuda. On vise voli vatrene ribe za kojim blenu svi.

-" Dobila sam posao organizatora,zvali ste moju agenciju"

Njena ruka iskulira moju,sa kim si takav si... Ona je sa Rajanom i pokupila je te neke manire koje on ima.

-" Popuste dobijas ako dodjes u sobu 12. posle proslave"

Prosapuce mu na uvo,ali cujem... Itekako sam cula sta mu je rekla. Dok njen pogled skenira mene od glave do pete i pritom prevrne ocima. Iskopala bi joj oba posebno u trenutcima kada Rajan razgovara sa nekim,iskreno ocekivala sam more kriminalaca nesto kao gusarsko vece, a ovo je i vise nego elegantno i prica se o veoma poslovnim temama.

-" Vasa buduca supruga je totiko lijepa i kulturna..."

Zena gospodina presjednika ministarstva nauke mi se divi cijelo vrijeme.

-"Hoces li da ja i ti malo obidjemo ovaj divni ambient"

Klimam glavom,a ona me uhvati pod ruku. Zena je kao neka kraljica okicena i previse damski nastrojena za moj ukus.

-" Poznajem ga jos dok je bio djecak, znala sam da se u njemu krije veliki genije. Rajan je oduvijek mrzeo skolu,a bio inteligentan i pametan. Izludjuje li te njehova povucenoat ili je on takav samo za nas"

Povucenost? Rajan u poslu kojim se bavi je sve osim povucen imala sam i cast da to vidim. Ma da kuci, prema meni...

-" Jako, pokusavam se izboriti sa tim"

-" Odrastao je bez roditelja, a znas kakvi su mu bili ko zna sta je prosao sa njima. Dobro je ostao normalan"

Ona nesto zna i moja zelja da otkrijem misteriji zvana Rajan ispliva na povrsinu.

-" Jako me..."

Njeno zvono na telefonu me prekine, a ona se javi i kroz par sekundi kaze " moram brzo da idem, izvini nastavicemo"

Klimam glavom jer ocigledno je neki bitan posao cim pominje odluke drzavnog suda i presude. Krenem nazad u salu jer plan da saznam vise propadne, a na ulazu me saceka gospodjica vanilica.

♡♡♡♡♡

Cijelo jutro nijesam mogla da objavim deo jer je wattpad nesto zeznuo. Bas sam se iznervirala.

Tragom čežnje Where stories live. Discover now