I.Capitolul 1 - Dorința ascunsă

1.1K 57 5
                                    

PARTEA I - Inocență

Capitolul 1 - Dorința ascunsã



10 ani mai târziu - 28 mai (Avril -15 ani)

Omenirea s-a schimbat. Cu mulţi ani în urmă, câţiva meteoriţi au schimbat cursul omenirii. Toţi erau atât de absorbiţi de putere şi avere, încât, într-o zi, un dezastru, care putea fi prevenit, a schimbat cursul istoriei... O furtună de meteoriţi a atacat fără milă Pământul. Unele dintre cele mai mari oraşe ale lumii au avut de suferit împreună cu miliarde de vieţi. Nimeni nu a fost cruţat, nici măcar cele mai dezvoltate ţări ale lumii.

Specia umană a fost aproape de pragul exterminării şi s-a zbătut mult timp. Totul a trebuit să fie luat de la zero. Totul părea pierdut: foamete, criză şi multă violenţă. Secole, - de atât a fost nevoie -, ca omenirea să-şi revină şi să înceapă de la zero. Vreo patru secole le-au luat pentru a duce tehnologia care, în trecut, a fost descoperită numai în câteva decenii, şi câțiva zeci de ani pentru a atinge din nou primul miliard de locuitori.

Omenirea a renăscut din cenuşă. Poate tehnologia este aceeaşi, dar mentalitatea s-a schimbat. Nu mai există noţiunea de naţionalitate. În lupta pentru supravieţuire, majoritatea oamenilor şi-au găsit altă casă, uitând de unde au plecat şi de istoria lor națională. Acum există doar nume de ţări, regiuni, oraşe care descriu o zonă geografică ce în trecut descria doar un anumit popor. Globalizarea a atins nivelul ei maxim. Limba vorbită în toată lumea este engleza, dar în familie se vorbeşte limba maternă, singurul lucru care mai aminteşte de vechile rădăcini, restul aparţine trecutului. Însă, chiar şi după sute de ani, sunt colţuri ale lumii în care nu s-a schimbat nimic după marele dezastru, totul rămânând sub apă, pământ şi piatră.

Poluarea este minimă. Nu se mai folosesc maşini private, singurul mijloc de transport existent este cel în comun. Tehnologia este avansată cum era odată, dar lipsa forţei de muncă încetinește producţia de materie primă pentru diverse maşini, aparate şi chiar unele obiecte esenţiale pentru viaţa de zi cu zi. Numai cei cu adevărat bogaţi îşi permit să aibă maşină, dar taxa de poluare şi de benzină (fiindcă utilizează o resursă epuizabilă a omenirii) este atât de mare, încât abia o pot folosi.

Datorită nenumăratelor schimbări, omenirea a trebuit să mărească viteza de...... Dacă în urmă cu câteva secole îţi definitivai cariera la 30 de ani, acum ţi-o definitivezi la 20. Copiii îşi încep pregătirea pentru carieră încă de la 12 ani şi la un nivel intensiv. Nu sunt aproape deloc vacanțe, iar interdisciplinaritatea nu mai există, este o „fiţă" pe care instituţiile de învăţământ nu şi-o permit. La 14 ani începi facultatea şi majoritatea copiilor ies de pe băncile facultăţii până la 19 ani. Pe piaţa muncii este o criză a forței de muncă, ceea ce a adus la schimbări majore, deoarece oamenii care să ocupe nenumăratele locuri de muncă erau prea puţini.

De exemplu, cineva care vrea să urmeze medicina trebuie să înceapă studiul de chimie şi biologie de la 10 ani şi la un nivel intensiv. La 14 ani deja te poţi considera student şi până la 19 de ani termini facultatea. Aniversarea de 20 de ani te prinde, de obicei, în rezidenţiat. Nu există expresia „a învăţa în plus", înveţi doar atât cât să-ţi folosească în profesia sau meseria ta. Copilăria şi vacanţa sunt luxuri de care se vor bucura generaţiile viitoare. Cam peste încă două secole omenirea îşi va putea atinge apogeul de altădată.

Datorită carierei, vârsta medie la care se efectuează căsătoriile a ajuns de 17 ani şi rata divorţurilor este foarte mică. Teroarea a fost cea care a apropriat specia umană. Cele mai multe relaţii începeau din primii ani de adolescenţă şi cele mai multe rezistau până la căsătorie. Era un semn de întrebare atunci când ai prea multe relaţii sau când rămâneai prea mult timp singur. Deja la 23 de ani şansele tale de a-ţi găsi partenerul sunt aproape nule. Specia umană poate a pierdut, dar omenirea a avut de câştigat prin compasiune.

Castelul din InfernUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum