on üç

4.8K 466 309
                                    

"İnanamıyorum ya, nasıl Baekhyun'un numarasını verir aklım almıyor."

Chanyeol eve oldukça şaşkın ve afallamış bir şekilde girdiğinde Jongin başta ne olduğunu anlamamıştı ancak Chanyeol telefonunun ekranını gösterince Jongin de onun şaşkınlığına ortak olmuş, üstüne bir de Chanyeol'den daha çok sinirlenmişti. Sinirden saçlarını yoluyordu ve kendi kendine hayret ediyordu.

"Ben de anlamıyorum." Chanyeol de boşluğa bakarken söylemişti. Jongin ağlamaklı sesler çıkarıyordu.

"Abi ben anlamıyorum bu çocuğu niye bu kadar üzdün de onun numarasını verdi sana?"

"Bu kadar üzüleceğini tahmin etmemiştim ki." Chanyeol küçük bir çocuk gibi söylediğinde Jongin gözlerini devirdi. "Yazdığın şeylere dikkat ederek yazmış olsaydın şu an elimizde Baekhyun'un değil de Kyungsoo'nun numarası olurdu. Hangi ara bu kadar düşüncesiz bir tip oldun ki sen?" Daha çok kendi kendine söylendiği için Chanyeol cevap vermedi. Aslında Jongin biraz haklı olabilirdi. Baekhyun'un iftira attığına emindi ama fazla tepki verip vermediğini düşünüyordu Chanyeol.

"Yapacak bir şey yok," dedi sonra. "Elimizde Baekhyun'un numarası var, ben bir daha gidip Kyungsoo'ya numaranı ver diyemem. Şimdi Baekhyun'un numarasını siliyorum ve birlikte film izliyoruz."

"Ne?" diye tepki verdi Jongin Chanyeol'ün dediği şeye. "Baekhyun'un numarasını silmek mi?"

"Evet. Ne var?" Chanyeol umursamazca söylediğinde Jongin kaşlarını çattı. Siniri iki kat artıyordu. "Kyungsoo o numarayı sana özür dilemen için verdi ve bunu yapacaksın. Baekhyun'un numarasını silmeyeceksin, kendine gel."

"Haklıyım ben, ne özür dilemesi?" Chanyeol de inatla arkadaşına karşı geldiğinde Jongin derin bir nefes aldı ve bağırdı. "Beyninin yerinde taş mı var senin?! Aşırı mantıksız, aptal ve bencil biri olmaya başladın iyice!"

En yakın arkadaşının başka birini savunmasına olayına Chanyeol anlam veremiyordu. Haklı olduğunu söylemesi gerekirken Baekhyun'u savunmak da neyin nesiydi?

"Neden haklı olduğumu düşünmüyorsun?" Chanyeol onun sinirli hâlinin aksine oldukça sakin bir şekilde sorduğunda Jongin'den cevap gecikmedi. "Çünkü hiçbir şeyi bilmeden o çocuğa suç atıyorsun. Chanyeol, hiçbir şey bilmezken onu yargılıyorsun. Bu yüzden o numarayı silmeyeceksin. Hem, sen özür dilemeyecek olsan bile başka bir gün işe yarayabilir."

Jongin'in dediği şeyler mantıklıydı ancak Chanyeol kesinlikle öyle düşünmüyordu. Şu anda morali bir hayli bozuktu ve Jongin'le uzun bir tartışma yaşayamazdı. Bu yüzden aklındaki sıralı olan bütün cümleleri bir kenara itti ve "Tamam, silmeyeceğim." diyerek konuyu kapattı. Elbette daha sonra Baekhyun'un numarasını silerdi. Mesela Jongin gittikten sonra.

"Film izleyelim mi artık?" diye eklediğinde Jongin kafasını salladı. "Titanic izleyelim çünkü saatlerce ağlamaya ihtiyacım var."

"Hayır, Big Hero 6 izleyelim."

"O da olur." Jongin üzgün üzgün söyledi. "Onda da ağlarım ben."

Chanyeol gülerek filmi kurmak için yerinden kalktı. O filmi kurarken Jongin ne olur ne olmaz diye Chanyeol'ün telefonunu gizlice aldı ve Baekhyun'un numarasını kendi telefonuna da kaydetti. Olur da Chanyeol numarasını silerse o tekrardan kaydederdi.

Ancak Chanyeol Baekhyun'un numarasını silmedi, daha doğrusu silmeyi unuttu.

*

1.5 hafta sonra

jieun♡:
chanyeol
günaydın

chanyeol:
bir saniye
gözlerim yanlış görüyor değil mi

jieun♡:
hayır doğru görüyorsun
sana mesaj attım

chanyeol:
haftalar sonra bana mesaj attın
jieun...

jieun♡:
sana olan sinirimin geçtiğini sanıyorsan yanılıyorsun
sadece önemli bir şey demek için mesaj attım

chanyeol:
ne oldu

jieun♡:
bugün buluşmamız gerekiyor
önemli bir konu hakkında seninle konuşmam lazım

chanyeol:
buluşalım
öğleden sonra yemek yiyelim istersen

jieun♡:
şey
hayır
öğleden sonra işim var
akşam sekiz dokuz gibi evine gelsem olur mu

chanyeol:
geçen sefer evde pek iyi şeyler yaşamamıştık
eve gelmesen olmaz mı
dışarıda buluşsak

jieun♡:
olmaz çünkü
bizim için en müsait yer senin evin olacaktır
benim evim müsait olsa seni kendi evime çağırırdım ama biliyorsun
arkadaşlarım var

chanyeol:
bir şey anlamadım ama tamam
akşam görüşürüz
istediğin saatte gelebilirsin

jieun♡:
tamam
görüşürüz

chanyeol:
yapmamı istediğin herhangi bir şey var mı

jieun♡:
hayır yok
çok uzun süre duracağımı sanmıyorum zaten

chanyeol:
peki
görüşürüz tekrardan

(görüldü)

...

ksoo mu jongin mi daha kral çözemiyorum ama galiba ksoo daha kral

jieun niye chanyeol'ün evine gelmek istiyor ;)

çoğunuz derste olabilirsiniz tıpkı benim gibi ama dersten sonra okursunuz öpüyorum sizi ben de matematik dersime gideyim bakalım sürem bitti skekoeke

Skate | ChanBaek Where stories live. Discover now