kırk dört

3.4K 395 190
                                    

"Sadece bir dilim pizza yiyip doyamazsın hayır."

"Doyarım." Baekhyun önlerindeki iki kutu büyük boy pizzaya bakarken söyledi. Daha doğrusu bir buçuk, çünkü Chanyeol Baekhyun daha birinci dilimini yerken bir pizzanın dört dilimini de yutmuştu.

"Doyamazsın bu mümkün değil. Beş yaşındaki çocuk bile bir pizza dilimiyle doyamaz."

"Midem küçük." Baekhyun yine kendini aç bırakıp zayıflama planı kuruyordu. Daha geçen gün Chanyeol onu bir şekilde ikna etmeyi başarmıştı, ama Baekhyun dayanamayıp kararından geri dönmüştü işte.

"Miden gayet normal senin ve bir dilimle falan doymadın aşkım." Baekhyun'un karşısındaki sandalyede oturan Chanyeol kalktı ve yanındaki sandalyeye oturdu. Eline bir pizza dilimi aldı. "Uçak geliyor."

"Iy," dedi Baekhyun. "Bebek gibi mi duruyorum oradan bakınca?"

"Evet." Chanyeol hiç bozuntuya vermeden onayladı ve pizza dilimini Baekhyun'un dudaklarına sürttü. "Bunu yemek zorundasın."

"Aa doydum diyorum ben git başımdan." Baekhyun gülerek cevap verdiğinde Chanyeol başını yine iki yana salladı.

"Şu garip diyet olaylarından vazgeçtiğini sanıyordum. Geçen gün bana söz vermiştin."

"Diyet yapmayınca suçlu hissediyorum kendimi." Suçlu hissettiği falan yoktu, sadece kendini aşırı zayıf görmeyi seviyordu.

"Yine ciddi erkek arkadaş olmamı istiyorsun yani." dedi Chanyeol ve pizza dilimini masanın üstüne geri koydu. "Baekhyun, zayıfsın. Çok zayıfsın ve senin bu tür saçma sapan ölüm diyetlerine ihtiyacın yok."

"Ölüm diyeti yapmıyorum, demiştim sa-"

"Bir dönem yediklerini geri çıkardığını Kyungsoo'dan öğrendim geçen gün ama sana söylemek istemedim bu bir. İkincisi, şu anda yediklerini çıkarmıyor olabilirsin ama kendini bu denli aç bırakmak da benim için ölüm diyeti. Tanrım Baekhyun, 150 kilo gibi davranıyorsun ama sen sadece 50 kilosun."

"53." dedi Baekhyun. "50 değilim."

"Başka konularda dünyanın en zeki insanıyken niye bu konuda bu kadar anlamak istemiyorsun? Hem dediklerimden bunu mu çıkardın sadece?"

"Kyungsoo sana neden yediklerimi çıkardığımı söyledi?"

"Ona ne zamandan beri bu takıntının olduğunu sordum ve biraz detay istedim. Bu konu hakkında bir şeyler bilmem gerekiyordu ve sana sorsam da söylemezdin."

Baekhyun göz devirdi. "Söylemezdim evet çünkü geçmişte kilolu olduğumu ve şimdi eski halime dönmemek için her şeyi yaptığımı öğrenmenin pek de bir önemi yok gibi."

Chanyeol Baekhyun'un ağzından eskiden kilolu olduğunu duyduğunda şaşırdı. Kyungsoo bunu ona söylememişti, daha yeni öğreniyordu bu yüzden. Yutkundu.

"Geçmişini öğrenmek istiyorum çünkü bu benim için önemli." dedi.

"Kilolu olmamı öğrenmenin nesi bu kadar önemli ki?" Baekhyun merakla sorduğunda Chanyeol sevgilisinin yanağına minik bir öpücük bıraktıktan sonra konuştu. "Hakkında bilmediğim daha çok şey var ve bunları yavaş yavaş öğrenmek istiyorum sadece. Mesela, kaç yaşlarına kadar kiloluydun? Böyle zayıf kalmak için ağır diyetler yapmaya başladığında 17 yaşındaymışsın, ondan öncesine kadar çok mu kiloluydun?"

"15 yaşıma kadar epey tombul bir çocuktum ve diyetisyene gittim, yavaş yavaş kilo veriyordum ve uzun bir surede epey vermiştim ama 17 yaşıma gelince çok yavaş verdiğimi fark edip hızlıca kilo vermek için diyet listesine uymayı bırakıp kendi kafama göre kendimi aç bırakmaya başladım." Sakince açıklama yaptığında Chanyeol gülümsedi.

"O diyet listesi senin daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeni sağlıyordu bunun farkındasın, değil mi?"

"Ama hızlı değildi." dedi Baekhyun. "Hem ikide bir spor yapmaktan yorulmuştum, kendi kendimi aç bıraktığım zamanlarda spor yapmadığım için mutluydum. Ki hala mutluyum gerçi." Asla bu konuda akıllanmazdı.

"Spor yaparak kilo vermek sağlıklıdır Baekhyun. Hem o diyet listesine uyduğun zaman aç kalmadığına yüzde yüz eminim. Biraz yavaş veriyor olabilirsin ama daha sağlıklı bir şekilde kalıcı kilo veriyorsundur." Baekhyun kafasını salladı.

"Aç kalmıyordum evet ama-"

"Yavaş kilo veriyordun evet Baekhyun, anladım. Her neyse, şu anda aşırı zayıf olduğunun farkında değil misin?"

Baekhyun cevap vermeden erkek arkadaşının yüzüne baktı. Zayıf olduğunun aslında o da farkındaydı ama yine de daha da zayıflamak istiyordu. Eski günlerine tekrar döneceğine inanıyordu eğer yemek yerse.

"Sana samimiyetle söylüyorum, çok zayıfsın Baekhyun ve düzgün bir şekilde yemek yersen hiçbir şey olmaz. Kendini aç bırakınca kendine zarar veriyorsun, böyle yapmasan ve sağlıklı bir şekilde normal beslensen de kilo almazsın." Baekhyun birazdan ikna olacak gibiydi. Sevgilisi o kadar ikna edici konuşuyordu ki.

"Lütfen, benim için bunu yap. Hem böyle yapmandan sadece ben değil, arkadaşların ve kuzenin de rahatsız oluyor. Bizim için sağlıklı beslenmeyi dene lütfen." dediğinde Baekhyun kafasını salladı hafifçe. "Deneyeceğim."

"Seni seviyorum." dedi Chanyeol ve sevgilisinin yanağını öptü yeniden. Baekhyun ona gülümseyerek bakarken az önce koyduğu pizza dilimini eline geri aldı ve sevgilisine doğru uzattı.

"Uçak geliyor."

"Sağlıklı besleneceğimi söylemiştin!" Baekhyun şakayla karışık söyledi.

"Arada olan minik kaçamaklardan bir şey olmaz." dedi Chanyeol ve dilimi sevgilisinin ağzına götürüp yedirdi.

Baekhyun'un tekrardan böyle şeyler yapmaması en büyük dileğiydi.

Skate | ChanBaek Onde histórias criam vida. Descubra agora