kırk iki

3.5K 391 226
                                    

"En sevdiğin renk ne?"

"Siyah."

"Daha önce evcil hayvanın oldu mu?"

"Köpeğim vardı seneler önce. Ama öldü."

Baekhyun'un süper arkadaş ekibi artı Kyungsoo, Chanyeol'le buluşmak istemelerinden bir gün sonra öğle yemeği için bir restorana gelmişlerdi. Gösterişli değildi, minik ve sakin bir yerdi. Herkes halinden memnundu. Chanyeol ve Baekhyun hariç.

Chanyeol yanında gelirken Jongin'i de getirmişti, Jongin ortama çabuk uyum sağlamış bir de üstüne Sehun'la yakın arkadaş olup çıkmıştı. Kyungsoo'yu görmezden geliyordu ve Sehun'la bir hayli eğleniyordu. Sehun elindeki telefondan oyun oynarken sorular soruyordu. Ona Yerim ve Jongdae de katılmıştı. Kyungsoo ve Lisa da sessizliği tercih ediyordu, yani konuşulacak normal konularda araya giriyorlardı.

"Daha önce kaç sevgilin oldu?" dedi Sehun telefona bakarken. Bu soru karşısında Chanyeol duraksarken araya Baekhyun girdi.

"Daha bunları biz bile konuşmadık Sehun. Abartma. Hem niye sıkıcı sorularınızla Chanyeol'ü sıkıyorsunuz ki?"

"Tanımaya çalışma çabaları ama." dedi Jongdae. Chanyeol'den cevap gecikmedi.

"Geçen Baekhyun hasta olduğunda ve ona çorba yaptığımda sen de eve gelmiştin Jongdae ve ağzını bıçak açmıyordu." Yanındaki sevgilisinden cesaretini almış olmalıydı.

"Sehun sinirliydi o zaman." dedi Jongdae de. Ve önündeki sudan içti. Ortam sessizleşince Lisa konuşmaya başladı.

"Radyo televizyon ve sinema bitirmiştin, değil mi?"

Chanyeol başından beri ortamda kanının kaynadığı belki de tek kişiye gülümsedi ve kafasını salladı.

"Hiç çalıştın mı daha önce bir yerlerde? Yani sorgulama gibi düşünme, merak sadece."

"Denedim. Ama yapamadım. Belki başka bir zaman tekrardan denerim çünkü hayatımın sonunda kadar YouTube kanalıma videolar koyamam." Onu dinleyen birkaç kişi kafasını salladı. Olayın asla ne olduğunu bilmeyen Sehun sordu yine. "Seviştiniz mi?"

Sorduğu soru Baekhyun'un içtiği suyu ağzından birazcık püskürtmesine sebep oldu. Tamam Sehun saçmalardı ederdi ama bu kadarını da hiç beklemiyordu.

"Bu nasıl soru?" dedi direkt Baekhyun Chanyeol'ün konuşmasına fırsat vermeden. "Düzgün soru sor. Ve birazcık daha düzgün davran Sehun. On yaşında bir çocuk değilsin." deyip elinden telefonunu aldı. Onun telefonu almasıyla Jongin konuşmuştu uzun süre sonra. "Oyunun en güzel yerindeydik."

"Biliyorum ve güzel anlar mahvedilmek için vardır." deyip telefonu kapattı Baekhyun. Ardına da cebine koydu. Sehun göz devirip dirseklerini masanın üstüne yasladı. "Ben en son Chanyeol'ün çocukluğunu anlattığını falan dinledim. Devam etsene oradan."

"Bunun üstünden bir sürü konu geçti Sehun." dedi Kyungsoo. O bile Sehun'un bu saçma sapan tavrını sevmemişti.

"Yiyecek başka bir şeyler ister misiniz? Tatlı falan." Chanyeol Sehun'a takılmamayı tercih etti ve parlak gülümsemesiyle sordu. Herkes - Sehun bile - onu reddetti.

"O zaman kalkalım mı? Yani, çok oldu burada oturalı. Başka bir yere gideriz en azından." Chanyeol öneri sunduğunda herkes kafasını salladı.

"Ben hesabı ödeyeyim o halde." deyip kasaya gitmek için ayaklandığında Baekhyun da onun peşinden kalktı ve onunla birlikte kasaya yöneldi.

"Bizimkilerin parasını ben ödeyeceğim. Hayvan gibi yediler ve gör ki ne kadar tutmuştur."

"Sorun yok bebeğim. Ben öderim." Chanyeol yumuşak bir dille söylediğinde Baekhyun kafasını iki yana salladı. "Sehun yedikçe yedi. Bari onunkini ödeyeyim."

"Gerçekten gerek yok. Ben öderim." Chanyeol yinelediğinde Baekhyun ofladı. "Hayır. Böyle üstelersen gözümde hiç iyi değerin kalmaz. Yapmak istediğim şeylere karışma Chanyeol."

Chanyeol sevgilisinin üstündeki gerginliği tamamen az önce hep saçmalayan Sehun, Yerim ve Jongdae üçlüsüne verdi. Ki bu doğruydu da. Yoksa Baekhyun sabahleyin Chanyeol'ün evine gittiğinde hiç de böyle değildi.

"Tamam. Ama sadece bu seferlik."

"Seni seviyorum." Baekhyun oldukça sessiz bir şekilde söylese de Chanyeol duydu ve dudaklarını hoş bir gülümseme kapladı. Daha sonra birlikte hesabın bir kısmını bölüşüp ödediler ve diğerlerini de alıp restorandan çıktılar. Saat dört gibi gelmişlerdi ve yaklaşık bir buçuk saat oturmuşlardı. Kış ayında oldukları için de hava erken kararmıştı.

Chanyeol'ün ve Kyungsoo'nun arabalarıyla gelmişlerdi. Chanyeol'ün arabasına Baekhyun, Sehun ve Jongin binerken diğerleri de Kyungsoo'nun arabasına binmişti. Chanyeol arabayı sürmeye başlayınca Kyungsoo da peşinden onu takip ediyordu.

Bir süre oluşan sessizlikten sonra Sehun konuştu. "Chanyeol?"

"Efendim Sehun?" dedi Chanyeol de.

"Sana az önce bok gibi davranmış olabilirim." dedi. Böyle Baekhyun'un da Jongin'in de dikkati ona döndü. "Yani saçma sapan şeyler sordum ve bir porsiyonda doyduğum halde üç porsiyon yemek yedim."

"Senin yemeğinin parasını ben ödedim." diye Baekhyun çıkıştığında Sehun yutkundu. "Sıçış."

Jongin dediğine gülerken Sehun da sırıttı ama Chanyeol'e döndü yeniden. "Yani seni sevmediğimi ve dediğin hiçbir şeyi dinlemediğimi sanma. Aslında dinliyordum ama içimde nedensizce böyle davranmak isteği vardı. Özür dilerim yani."

Baekhyun Sehun'un açıklama yapmasına mı, özür dilemesine mi şaşırsaydı bilmiyordu. Şaşkın gözlerle ona baktı. "Biz masadan kalkınca sana kızdılar ve aklını başına getirdiler, değil mi?"

"Lisa ve Kyungsoo dövmekten beter etti beni." deyip dudaklarını büzdü. "Ama zaten onlar kızmasaydı da Chanyeol'e bunun açıklamasını daha sonra yapacaktım."

"Sorun değil." dedi Chanyeol. Yüzündeki gülümseme sabahtan beri silinmemişti.

"Telefonumu alabilir miyim artık?" Baekhyun'a sorduğunda Baekhyun göz devirdi ve cebinden telefonu çıkarıp Sehun'a uzattı. Sehun büyük bir sevinçle telefonu alıp açtı ve az önce oynadığı oyununa döndü yeniden. Jongin de onunla birlikte ekrana pür dikkat bakmaya başlamıştı.

Baekhyun sevgilisinin bugün ağırbaşlı ve sıcakkanlı olmasına çok sevindi. Sehun gibi davransaydı masada kan bile çıkabilirdi ama o öyle davranmamayı tercih edip gayet sakin davranmıştı. Araba süren sevgilisine baktı ve gülümsedi. Chanyeol kendisine bakan bedeni fark edip ona çevirdi kafasını ve havadan bir öpücük atıp yeniden önüne döndü.

Biraz geç olmuştu, daha ilişkilerinin üstünden 48 saat geçmemişti ama onlar iyi bir çiftti. İyi bir çift olarak kalacaklarına inanıyordu Baekhyun.

...

hopp bugün 2021 exo comebackinin geleceğini öğrendik güzel gün 🥳

ayrıca saat 18.00'da baekhyun'un get you alone şarkısının klibi geliyor izlemeyi ve stream kasmayı unutmayın!

Skate | ChanBaek Where stories live. Discover now