otuz

3.8K 420 297
                                    

"İçeride Park Chanyeol var sanırım?"

Baekhyun kapıyı açıktan sonra iki kişi yerine üç kişi gördüğünde şaşırmıştı. Bu şaşkınlığını her ne kadar belli etmemeye çalışsa da oldukça belli ediyordu ama kapıdaki üç beden de bunu pek umursamamıştı. Sehun hiç hoş olmayan bir şekilde sırıtıyordu, Sehun'un iki yanındaki Jongdae ve Seungmin de gülümsüyordu.

Sehun sırıtmaya devam ederken gevşekçe sormuştu ve Baekhyun hemen anladığı için biraz tedirgin olmuş olabilirdi. "Nereden anladın sen onu?" Boğazını temizledi.

"Sanırım etrafımızda ayakkabı numarası 46 olan tek bir kişi falan vardır. Yani sen bizden habersiz başkasıyla görüşüyorsan bilemem." Sehun'un yerine Jongdae atlayıp konuştuğunda Baekhyun'un kaşları çatıldı. "Ayakkabısına mı baktınız?"

"Fazla büyük görünüyordu, dikkatimizi çekti." Sehun umursamaz bir tavırla söyleyip ayakkabılarını çıkardıktan sonra içeri adımını attı. Peşinden Seungmin, onun ardına da Jongdae içeri girmişti. Baekhyun kapıyı kapattıktan sonra sıkıntıyla derin bir nefes aldı çünkü Seungmin'e bağırarak onun kalbini fazlasıyla kırmıştı, hem de henüz özür bile dileyememişti.

"Baekhyun abi," Sehun ve Jongdae oturma odasına doğru yürürken Seungmin birden arkasını dönmüş ve Baekhyun'u durdurmuştu. Elindeki poşeti ona uzattı. "Ihlamur. Kyungsoo abinin yerine biz aldık gelirken."

Baekhyun poşeti elinden alırken gülümsedi. "Teşekkür ederim. Ve Seungmin, sana bağırdığım için de çok özür dilerim. O gün kafam kazan gibiydi ve-"

"Sorun değil. Sehun abi bana her şeyi anlattı. Seni daha iyi anlıyorum."

Her şeyi demişti, değil mi? Her şey derken ne demek istemişti? Sehun Chanyeol'le olan şeyleri de detayına kadar inip anlatmış olabilir miydi?

Hayır canım, Sehun yapmazdı öyle şey.

Baekhyun kafasındaki kötü düşünceleri uzaklaştırdı ve başını salladı. "Teşekkür ederim."

"Ne demek." deyip o da Jongdae ve Sehun gibi oturma odasının yolunu tutmuştu. Baekhyun elindeki ıhlamuru mutfağa bıraktıktan sonra içeri gitti ve aşırı gerilimli bir ortamın içine düştüğünü fark etti.

Chanyeol hala sandalyenin üstünde oturuyordu, bacak bacak üstüne atmıştı ve tek kelime etmeden Sehun'a bakıyordu. Sehun da ayaktaydı ve aynen Chanyeol gibi tek kelime etmeden koltuğun üstündeki çorbaya bakıyordu. Seungmin ortamda ne olduğunu çözmeye çalışıyor gibiydi ve Jongdae Baekhyun'un içeri geldiğini görünce direkt yanına gelmişti.

"Çorbayı başından aşağı dökebilir mi?" Baekhyun'un kulağına fısıldadığında Baekhyun kafasını iki yana salladı. Bilmiyordu. Sehun her an bunu yapabilirdi.

Eğer içlerinden biri konuşmazsa bu sessizlik sonsuza kadar sürebilirdi. Ortamı biraz daha yumuşatmak adına ev sahibi olan Baekhyun kısık sesiyle söze girdi.

"Niye ayakta dikiliyoruz?"

Dediği şeyle hepsinin dikkati ona dönerken Sehun'un kaşları çatıldı. Kesin çok kızacaktı.

"Bu herif benim yerimi almış resmen."

Dediği şeyle Baekhyun boş boş bakmaya devam ederken Chanyeol araya girdi oturduğu yerden. "Yerini almak?"

"Çorbayı ben yapacaktım." Sehun Baekhyun'a hayal kırıklığı dolu sesiyle söylediğinde Baekhyun yutkundu. Bu sırada Seungmin de Baekhyun'un yanına gelmiş ve koluna girmişti. Baekhyun amacını anlamasa da ses etmedi. Sehun'a ne diyeceğini düşünüyordu.

"Baekhyun bana Sehun çorba yapacak demedi. Senin çorba yapacağını söyleseydi yapmazdım." Doğruydu. Baekhyun Sehun'un çorba yapacağını söyleseydi Chanyeol yapmazdı. Baekhyun'a bakar ve evine geri giderdi.

"Niye söylemedin?" Sehun yeniden soru sorduğunda Baekhyun'dan cevap gecikmedi. "Çorba yapmayı bilmiyorsun çünkü. Şu durumda bana çorba yapabilecek tek kişi Kyungsoo'ydu ama şansa bak ki o evde değil. Ayrıca Chanyeol'e başta gerek yok dedim ama yapmak isteyince izin verdim. Ki hiç de fena olmamıştı."

"Sabahtan beri internetten sebze çorbası tariflerine bakıyorum. Tarife bakarak yapabileceğimi düşünüyordum. O kadar da salak değilim." Sehun kırıldığını bu şekilde belli ederken Baekhyun afallamıştı. Ne diyeceğini pek bilmiyordu.

"Tamam buna bir cevabım yok." Baekhyun bir şey diyemeyeceğini anladığında böyle bir cevap verdi. Sehun göz devirdi. Chanyeol de ayaklanmıştı.

"Sehun tarafından pek sevilmediğimi bildiğim için gidiyorum." dediğinde Baekhyun kafasını sallamakla yetindi. Hiçbir şeye verecek cevabı yoktu.

Chanyeol Baekhyun'un yanından geçerken gözlerini Seungmin'e değdirdi. Baekhyun'un dibine sokulmuş bir şekilde Chanyeol'e bakıyordu. Chanyeol bir bakış atıp önüne döndü ve odadan çıktı. Baekhyun yolcu etmesi gerektiğini geç de olsa anlayarak hareket etti ve diğer üçünü odada bırakarak çıktı. Chanyeol kapıyı açmak üzereyken Baekhyun'un gelmesiyle durdu.

"Sehun'un kusuruna bakma. Ayrıca çorba falan yapamazdı." Gülümsedi. Chanyeol de gülümsemişti.

"Kendini umarım biraz daha iyi hissediyorsundur." Elini Baekhyun'un alnına çıkardı ve ateşine baktı. Baekhyun'un kalbi yine hızlanmıştı hiç anlamadığı bir şekilde.

"Ateşin düşmüş sayılır. Sehun'a ya da diğer iki arkadaşına söyle de alnına soğuk havlu koysunlar. Ayrıca çorbadan biraz daha iç bence. Yani şimdi Sehun çorbayı dökmeye kalkmazsa." Fısıldayarak söylemişti çünkü Sehun odadan çıkmış ve mutfağa yönelmişti.

"Tamam. Ve her şey için teşekkür ederim." Baekhyun'un yüzündeki gülümseme daha da büyüdü. Chanyeol elini alnından çektikten sonra kapıyı açtı ve ayakkabılarını giydikten sonra el sallayıp merdivenlere doğru gitti. Baekhyun kapıyı kapatırken gülümsüyordu ama kapattığı anda gülümsemesi soldu çünkü aklına az önce huysuzluk yapan Sehun gelmişti.

Sehun'un ne yaptığına bakmak için mutfağa girdiğinde gördüğü şey beklenmedikti. Çünkü Sehun çorbayı koklamakla meşguldü.

"Ne yapıyorsun?"

"Bu herif çorbayı çok güzel yapmış he. Baya iyi kokuyor." Yeniden koklama işlemine döndüğünde Baekhyun kafasını iki yana salladı.

"Ona kötü davranma. Yardımcı olmaya çalışıyordu sadece."

"Hayır benim yerimi çalmaya çalışıyordu." Çorbayı koklamayı bırakıp dolaptan bir kase alırken söyledi Sehun. Baekhyun çorba yiyeceğini anlamıştı.

"Afiyet olsun Sehun." Mutfaktan çıkarken bunları söylemiş ve odaya dönmüştü. Sehun da bu sırada kasesine çorbayı doldurmuş ve bir kaşık alıp içmeye başlamıştı.

"Ben bu kadar iyi yapamazdım, doğru."

...

önceki bölümün son kısmının yorumlarına diğer bölümde kaos yok demiştim gören görmüştür xomeydkeod kaos yaptığım zaman berbat ettiğim için yapmamayı tercih ederek böyle bir bölüm yazdım ama sehun azıcık kırık

yine de baekhyun'a kıyamaz o

hadi gittim görüşürüz

Skate | ChanBaek Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin