4 Mayıs 1970

2.1K 111 36
                                    


Sevgili Günlük,

Biraz mutsuzum... Tuney ile özel yeteneklerim konusunda yine kavga ettik. Odasının kapısında bekleyip saatlerce beni affetmesini bekledim fakat o her zamanki gibi bunu yapmadı. Ondan daha inatçı birini hayatımda hiç tanımadım. Nedense eşyaların rengini değiştirmemi veya uçabilmemi annem ile babam kadar eğlenceli ve komik bulmuyor.

Ama mutsuz olmamın nedeni bu değil. Tuney ile aramızda her zaman böyle şeyler olur.

Bugün parkta salıncakla sallanırken isminin Severus Snape olduğunu öğrendiğim siyah saçlı bir çocuk yanımıza geldi. Yan bahçedeki evde oturduklarını öğrendim.

Bana garip bir şey söyledi. Anlaşılan özel yeteneklere sahip olmamın nedeni cadı olmamdan kaynaklanıyormuş.
Ilk başta hakaret ettigini sandığımı ititraf etmeliyim ama o da kendisinin büyücü olduğunu söyledi. Büyü - yaptığım şey buymuş- yapan insanlara bu şekilde hitap ediliyormuş. 11 yaşıma geldiğimde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunda eğitim alacakmışım.

Oh sevgili günlük, hangisi daha heyecan verici karar veremiyorum! Benim gibi biri ile tanışmak mı yoksa yeteneklerimi kullanabileceğim bir okulun olması mı?

Tuney, Severus un bir ucube olduğunu düşünüyor fakat ben aynı fikirde değilim. Sadece biraz utangaç hepsi bu. O evde oturanlar hakkında birkaç dedikodu duymuştuk, aile meseleleri olduğunu tahmin ediyorum.

Annem ve babama henüz böyle bir okulun varlığından bahsetmedim. Kötü karşılayacaklarından değil, Tuney in tepkisi yüzünden. Onu hiç bu kadar kızgın görmemiştim... Bana...bana ilk kez o şekilde hitap etti. Bir ucube.

Evet, biliyorum...Tuhaf biriyim. Belli etmemeye çalışsa da böyle düşündüğünü biliyorum fakat hiç o kelimeyi yüzüme karşı kullanmamıştı. Belki de artık yanında daha dikkatli davranmalıyım.

Niye böyle yaptığını anlamıyorum. Onunla konuşup içimi boşaltmak isterdim ama bunu yapamadığımdan sana yazıyorum. Onu seviyorum. Biz kız kardeşiz, değil mi?  Diğerleri gibi olamamak beni çok üzüyor...

Gitmeliyim, annem yemeğe çağrıyor. Eğer aşağı inmezsem çağırmak için Tuney i gönderecek ve yine bir tartışmanın patlak vermesini istemiyorum.

Herneyse, görüşürüz
🌷

Diary of Lily Evans🥀Where stories live. Discover now