3 Nisan 1981

800 75 34
                                    

Bugün yüreğimi ağzıma getiren bir şey oldu.

Yoldaşlık görevi nedeniyle - buraya sana ne olduğunu yazamam, artık kendime bile güvenmiyorum - Harry i James ile evde yalnız bırakmak zorunda kaldım. Açıkçası itiraf etmem gerekirse bu beni evden çıkmadan önce hayli endişelendirmişti.

Eve geri döndüğümde bu endişenin yersiz olmadığını fark ettim. Harry evde değildi! James ile her yere baktık fakat onu bir türlü bulamadık. Onu saatlerce azarladım çünkü evde bir bebek varken nasıl uyuyakalabilirdi?

Dumbledore a kadar gitme kararı bile aldık. Neden bu kadar endişelendiğimize gelince...Zaten sebebini biliyorsun. Ben bu kehanetin varlığına inanmak istemesem de her geçen gün biraz daha hayatımızın içine dahil oluyor.

Benim küçük savunmasız bebeğim...

Nerede kalmıştım? Ah, evet...Sonra garip bir şey oldu. Holde duran uzun vazo biz çıkarken aniden kırılıverdi. Meğerse Harry başından beri evdeymiş. Saatlerce James in görünmezlik pelerininin altında evi turluyormuş.

James ile gülsek mi ağlasak mı bilemedik. Oğlumun babasına olan benzerliği her geçen gün giderek artıyor.

Birazdan Sirius ve Peter gelecek. Bu olay daha önemli bir şeyi kavramamıza neden oldu. James ve ben yeni sır tutucunun Peter olması konusunda hem fikir olduk. Herkes Sirius u yapacağımızı düşünüyor ve bu hem bizi hem de onu tehlikeye atıyor. Harry nin vaftiz babası oyken ona bir şey olmasını istemiyoruz...

Peter son günlerde fazla sessiz ve eve daha az uğruyor. Neyi olduğunu bilmiyorum ama yeniden bir araya gelmenin onu mutlu edeceğini umuyorum.

Burada kesmek zorundayım, Harry nin altını değiştireceğim.

Görüşürüz...

Diary of Lily Evans🥀Where stories live. Discover now