20 Şubat 1973

863 82 98
                                    

Bir süredir yazamadığım için kusura bakma. Günüm derslerle öyle dolu dolu geçiyor ki bir türlü yazmaya zaman bulamıyorum.

Hangi birini anlatsam bilemiyorum. Şu birkaç ayda hayatımda öyle çok değişiklik oldu ki... Tabii hepsini anlatmaya kalkarsam herhalde yeni bir defter almam gerekebilir. O yüzden benim için önemli olan şeylere değineceğim.

Büyüde sandığım kadar yeteneksiz değilim. Bugün iksir öğretmenim profesör Slughorn cevapladığım sorulardan ötürü gryffindor a 10 puan verdi. Çok mutlu mutlu oldum. Ayrıca biçim değiştime dersinde de profesör McGonagall bu kadar çabuk öğrenen bir öğrenci daha önce hiç görmediğini söyledi.

Sanırım mutluluktan ağlayabilirim!

Bunu neden bu kadar büyüttüğümü sorabilirsin ama benim için önemli bir detay. Çünkü slytherin binasındaki bazı öğrencilerden tuhaf dedikodular duyuyorum. Söylediklerine göre muggle dogumlular safkanlar gibi iyi büyü yapamazlarmış.

Sev e bunun doğru olup olmadığını sordum fakat o bu konuda pek konuşmaya istekli görünmedi.

Önemli değil ama, nasıl olsa derste Rosier cevabını aldı(!)

Marlene onun bir aptal olduğunu söylüyor. Kendisinin bir safkan olmasına rağmen iksirde ondan daha iyi olduğumu söyledi.

Marlene i seviyorum! O Hogwarts ta tanıştığım ilk kız, üstelik aynı yatakhanede kalıyoruz.

Bir de Dorcas var. Marlene nin deli dolu hallerine göre bana daha çok beniyor fakat eglence konusunda Marlene den aşağı kalır yok. Yarınki Hogsmeade gezisinde bana eşlik edip edemeyeceğimi sordular ve ben de evet dedim.

Ama buna pişman oldum çünkü Sev e de söz verdiğimi tamamen unuttum.
Onun benim kadar Hogwarts tan keyif alamadığını düşünüyorum. Her zamankinden daha sessiz görünüyor. Belki de onu Marlene ve Dorcas ile tanıştırmam hoşuna gider.

Bir de Lupin var. Adı aslında Remus ama ona Lupin demeyi tercih ediyorum. Çünkü James ve Sirius un zevzek davranışlarını kaldıramıyorum.

Onlarla takılıyor olmasına rağmen Remus ile aram fena değil. Kibar biri. En azından James gibi beni her gördüğü yerde gıcık etmeye çalışmıyor. Onunla ara sıra kütüphanede karşılaşıyoruz. Eğer o üç oğlanla takılmıyor olsaydı - Bir de Peter vardı- daha iyi arkadaş olabilirdik.

Herneyse gitmeliyim, Mary yatakhaneye gizlice çikolatalı kurabiye sokmuş. Bana da kalması için hepsini gömmelerini engellemem gerekiyor.

Görüşürüz!

Diary of Lily Evans🥀Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum