23 Nisan 1976

787 79 8
                                    

Ne öğrendiğime asla inanamazsın!

Hala şok içindeyim. Elbette buraya yazamam çünkü capulculara kimseye söylemeyeceğim konusunda söz verdim. Defteri herhangi birinin okuması riskini göze alamam.

Ama isim vermeden anlatabilirim.

Aylak ın neden her ay rahatsızlandığını biliyorum. Dün gece öyle hareketliydi ki kendimi nasıl yatağıma bile attığımı hatırlamıyorum. Böyle bir şeyin olabileceği hiç aklıma gelmezdi.

Az önce söylediğim gibi, neler olduğunu buraya yazamam fakat başka bir şaşırtıcı şeyden bahsedebilirim.

Bugün öğleden sonra quidditch sonrası kızlarla gölde yürüyüşe çıktık. Çatalak ı ağaçların arasında bizi izlerken gördüm. Elbette ben onun o olduğunu biliyordum. Çünkü Aylak a bu şekilde yardım ettiklerini söylemişlerdi.

Peşinden takip ettim. Benden sürekli kaçıp durduğu için sinirlendim, benimle oyun oynuyordu. Hatta birkaç kere adını bile haykırdım. Öyle kendimi kaptırdım ki havanın karardıgının bile farkına varamadım. Nedense garip bir şekilde Catalak ile o konuşmadan sohbet etmek hoşuma gitmişti. Çünkü o hep yanımda saçmalardı.

Fakat onu bir süre sonra kaybettim. Öyle dehşete düştüm ki. Ne yapacağımı bilemedim. Resmen ormanda kaybolmuştum.

Ancak gerçek Çatalak ı arkamda gördüğümde neler olduğunun farkına vardım. Takip ettiğim geyik sadece bir geyikti. O bana kızların kaleye dönmediğimi söylediklerinde peşinden geldiğini söyledi.

Hayatımda bu kadar utandığımı hatırlamıyorum! Kendimi karşısında ahmak gibi hissettim.

Fakat düşündüğüm gibi o benimle dalga geçmedi. Aksine, benim için epey endişelenmiş gibi görünüyordu. Ardından beraber kaleye geri döndük.

Şimdi ise ortak salonda oturuyoruz. Benim ödev yaptığını zannediyor olmalı fakat bu onunla gözgöze gelmemek için yaptığım bir şey. Olay birkaç saat öncesinde kaldı. Neden hala utanıyor olduğumu bilmiyorum.

Ya da onunla ne konuşacağımı bilmediğim içindir. Uslu bir James Potter ile başa çıkmanın ahmak bir James Potter ile başa çıkmaktan daha zor olduğuna inanamıyorum...

Diary of Lily Evans🥀Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon