31 Temmuz 1981

789 80 14
                                    

Harry bir yaşına girdi.

Fakat ne James ne de ben doğru düzgün sevinemedik.

Birkac hafta önce Marlene, ailesi ile birlikte evinde ölü bulundu. Ne yapacağımızı bilmiyorum... Ya da ne hissedeceğimi...

Etrafımızdaki insanları birer birer yitiriyoruz. Dumbledore dışarı adım atmamızı kesinlikle yasakladı. Bu yüzden arkadaşımın cenazesine bile katılamadım. Sirius bizim yerimize birkaç yoldaşlık üyesiyle küçük bir tören ayarladı. Günlerdir kendisinden veya Remus tan ses seda yok.

Harry nin birinci yaş gününü komşumuz Bathilda nın yaptığı küçük bir kek ile kutladık. James doğum günü hediyesi olarak ona süpürge aldı. Şimdiden bir vazo kırdı bile- üzgün olduğum söylenemez, Petunia nın noel hediyesiydi.

Bütün günümüz onunla oyun oynayarak geçiriyor. Olanlara rağmen Harry e her şeyin normal olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Keşke biraz dışarıya da çıkabilsek.

James i bazen camın kenarında mırıldanıp duran kediyi izlerken görüyorum. Birlikte dışarıda oyun oynayan çocukları seyrediyoruz. Harry nin nasıl bir çocuk olacağını, geleceğini hayal etmek ikimize de büyük keyif veriyor.

Henüz bir yaşında olmasına rağmen bazı kelimeleri söylediğini duyuyorum.
Henüz anne veya baba demedi fakat 'Pati' ve 'mama' kelimelerini çok güzel telafuz ediyor. Sirius u ona nahoş bir kelime öğretmeye çalışırken yakaladığımdan beri onu Harry ile yalnız bırakmıyorum.

James, baba demesini çok istiyor fakat oğlumuz fazla inatçı. James bu huyunun bana çektiğini söylüyor. Tamamen yalan.

Şimdilik bu kadar,

Hoşçakal..

Diary of Lily Evans🥀Where stories live. Discover now