Aile ve Çevrenin Önemi-Tepkisi.

1.2K 105 121
                                    

Bu duruma sahipseniz çevrenizde size destek verebilecek birilerinin olmasının iyi olacağını düşünüyorum. Maladaptive Daydreaming'de yalnız kalmamak önemli, çok fazla tek başınıza durduğunuzda hayal kurmaktan kendinizi alamazsınız; yalnız kalma süreniz arttıkça düşlerde geçirdiğiniz zaman da buna bağlı olarak artabilir. Eğer yakınlarınız bu duruma biraz el atabilirse abartılı derecede hayal kurmanız engellenebilir bir noktada.

(Öte yandan Daydreamerlar hayal kurmadıkları sürenin acısını bulabildikleri her boş anda çıkarma eğilimine sahip olabilirler, bunun için kendinizi dizginlemeyi denemekten başka çözüm yolu yok gibi duruyor şu anlık. 'Tedavi' bölümünde daha ayrıntılı değineceğim.)

Benim gibi ailenize durumu açıklamanın çözüm olacağına inanmıyorsanız ya da tepkilerinden endişe ediyorsanız, en azından etrafınızdaki diğer güvendiğiniz, sizi anlayacağına inandığınız bireylerin bunu bilmesini sağlayın. İşlerinizi yapmanız gerekirken/ders dinlerken dalıp gittiğiniz an sizi zihninizden koparabilecek biri en azından hayallerinizi belirli zaman dilimlerinde kontrolde tutmanıza yardımcı olabilir. Tabii, uyumsuz hayal kuranlar genelde sosyal değildir demiştik, eğer siz de böyle iseniz arkadaş edinmeye çalışmanız ya da kendiniz atlatmayı denemeniz uygun olur fikrimce.

▪▪▪▪▪

Belirtmek istedikleriniz varsa yorum olarak iletebilirsiniz.

MALADAPTIVE DAYDREAMING -Bilgilendirme Kitabı- Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin