Röportaj- 1.

1.6K 77 325
                                    


Söz verdiğim gibi, röportajları yapmaya başladım. Bu ilk kişi, devamı zamanla gelecek ve büyük ihtimalle sorulara verilen yanıtlarla ilgili bir de fikir bölümü atacağım.

Okurken cevaplar hakkında düşüncelerinizi, buradaki kişinin sizinle benzeyen-çakışan yönlerini belirtmekten çekinmeyin.

Emeğin bir karşılığı olarak, oy verirseniz sevinirim. ♡

▪▪▪▪▪

1- Öncelikle, hayal kurmaya tam olarak ne zaman başladığınızı söyleyebilir misiniz? Ayrıca, ne sıklıkla hayal kurarsınız ve bu hayalleri kurduğunuz vakitleri kontrol edebilir misiniz?

Tam bir zaman veremesem de yedinci sınıfın sonlarına doğru diyebiliriz. İzlediğim bir dizinin bende bıraktığı etki sürekli hayal kurmama sebep oldu ve devamı geldi. Çok sık hayal kuruyorum ve kontrol edebildiğimi düşünmüyorum. Derslerde bile sıkıldığım zaman istemsizce hayal kurmaya başlıyorum...

2- Hayallerinizi kalabalık ortamlarda ve halk içindeyken isteğe bağlı olarak ya da olmayarak sürdürür müsünüz?

Sürdürüyorum, evet. Çoğu zaman bu bana olumsuz etki etse de, üzerinde durmuyorum.

3- Hayallerinizin içeriklerini, olay gidişatlarını ne ölçüde kendi isteğinize bağlı tutabilir ve kontrol edebilirsiniz?

Genelde kurduğum hayaller filmlerin ya da dizilerin içeriğine bağlı oluyor. Kendimce karakterler ekliyorum, değişimler yapıyorum. Çoğunlukla ne istersem o oluyor. Kafamda kurduğum şeylerin olduğunu düşünüp ona göre davranıyorum. Yani, gidişatlar tamamen benim isteğime bağlı oluyor.

4- Her şeyin nasıl ortaya çıktığını düşünüyorsunuz? İlhamı nerelerden yakalabilirsiniz, hayal kuracağınız anlar, düşünceler bir kıvılcım gibi zihninizde çakıyor ve üzerinizde heyecanlandırıcı bir etkiye sebep oluyor diyebilir miyiz? Duygu yoğunluklarınız nasıl?

İzlediğim filmler, diziler, okuduğum kitaplar sayesinde oluşuyor. Çok fazla heyecanlanmasam da, ufak bir sevinç duyuyorum içimde. Gerçekleşmeyeceğini ve bunları kurguladığımı düşündüğüm anda tüm heyecanım gidiyor. Ama bunu yapmak hoşuma gidiyor. Duygularım genelde olay örgüsüne göre değişiyor diyebiliriz.

5- Hayali evrenlerinizin hikayelerinin temalarını neler oluşturuyor? (Savaş, aşk, isyan gibi.)

Ruh hâlime bağlı olarak değişebiliyor. Ama çoğunlukla gelecekle ya da savaşla alâkalı olabiliyor.

6- Müzik, hayalleriniz için ne kadar önemli? Şarkıların anlamları, melodileri ya da çağrıştırdıkları şeyler hayallerinize ne kadar etki ediyor? Bahsedin.

Müzik, gereğinden fazla önemli. Hayallerimde bıraktığı etkiye gelirsek, dinlediğim müziğin melodisi, sözleri veya hatırlattığı şeyler bir anda hayalimdeki her şeyi değiştirmeme bile sebep olabiliyor. Müzik dinlerken hayal kurma olasılığım daha fazla oluyor.

7- Hayalleriniz ne ölçüde değişken? Bir kurguyu ne kadar süre devam ettirebilirsiniz?

Fazlasıyla. Kurduğum bir senaryoyu beğenmediğim anda değiştirebiliyorum, gidişatını, karakterleri, beğenmediğim ne varsa. Hm... bu kurguya da bağlı. Ama altı aydan beri sürdürdüğüm bir kurgu var diyebilirim. Kurguyu bitirsem bile sonunu değiştirerek hayal etmeyi sevdiğim için bu kadar uzadığı söylenebilir.

8- Hayallerinizde baş rol siz mi olursunuz? Ya da, ana karakter sizin oluşturduğunuz bir kişilik midir?

Evet, oluşturduğum bir karakter ya da ben oluyorum.

MALADAPTIVE DAYDREAMING -Bilgilendirme Kitabı- Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin