Röportaj- 4.

288 35 54
                                    


1- Öncelikle, hayal kurmaya tam olarak ne zaman başladığınızı söyleyebilir misiniz? Ayrıca, ne sıklıkla hayal kurarsınız ve bu hayalleri kurduğunuz vakitleri kontrol edebilir misiniz?

Kendimi bildim bileli hayal kurarım, hatta 5 yaşındayken kurduğum hayallerin bazıları hâlâ aklımdadır. Hayal kurarken günde ortalama yedi buçuk saatimi harcıyorum, küçükken bu süreyi kontrol etmekte şimdiki hâlime kıyasla daha kötüydüm. Ancak hâlâ pek iyi olduğum söylenemez.

2- Hayallerinizi kalabalık ortamlarda ve halk içindeyken isteğe bağlı olarak ya da olmayarak sürdürür müsünüz?

Evet, 12 yaşına kadar kontrolsüzce her yerde hayal kurardım. Nerede veya kimlerle olduğum önemli değildi. Ama 12 yaşından sonra kendime sınır koymayı bir nebze bile olsa başardım.

3- Hayallerinizin içeriklerini, olay gidişatlarını ne ölçüde kendi isteğinize bağlı tutabilir ve kontrol edebilirsiniz?

Hayallerimde yaşananların tamamı benim kontrolümde gerçekleşiyor.

4- Her şeyin nasıl ortaya çıktığını düşünüyorsunuz? İlhamı nerelerden yakalabilirsiniz, hayal kuracağınız anlar, düşünceler bir kıvılcım gibi zihninizde çakıyor ve üzerinizde heyecanlandırıcı bir etkiye sebep oluyor diyebilir miyiz? Duygu yoğunluklarınız nasıl?

İlhamı genellikle okuduğum kitaplardan, izlediğim fılm veya dizilerden -hatta reklamlar bile bazen etkili oluyor-, duyduğum seslerden ki özellikle şarkılardan, bazen burnuma dolan kokudan bile alırım. O an aklıma ne geldiyse ona göre bir ruh haline bürünürüm. Üzgünken bir anda neşeli, sakinken kızgın olabilirim... Ve o duyguları çok yoğun yaşarım, çoğu zaman günlük hayatımı bile etkiliyor.

5- Hayali evrenlerinizin hikayelerinin temalarını neler oluşturuyor? (Savaş, aşk, isyan gibi.)

Tema genel olarak savaş, aşk veya dostluk oluyor.

6- Müzik, hayalleriniz için ne kadar önemli? Şarkıların anlamları, melodileri ya da çağrıştırdıkları şeyler hayallerinize ne kadar etki ediyor? Bahsedin.

Şarkıların anlamları sayesinde kafamda yeni hayaller kuruyorum, ritimleri ise o anın heyecan seviyesini belirliyor. Yani bir savaş anını hayal ederken dinlediğim şarkı ile duygusal bir veda anını hayal ederken dinlediğim şarkı aynı değil.

Müzik olmadan hayal kurmaktan hoşlanmıyorum, çünkü odaklanmakta sorun yaşıyorum ancak müzik sayesinde anında hayale dalabiliyorum.
Kısaca müzik, hayallerimin olmazsa olmazı.

7- Hayalleriniz ne ölçüde değişken? Bir kurguyu ne kadar süre devam ettirebilirsiniz?

Bu bir döngü oldu bende. Genel olarak kurgularımdan birkaç ay sonra sıkılmış oluyorum ve ara veriyorum belli bir süre sonra onlara tekrar dönüyorum. Yani senelerdir sürekli olmasa bile devam ettiğim kurgular var.

8- Hayallerinizde baş rol siz mi olursunuz? Ya da, ana karakter sizin oluşturduğunuz bir kişilik midir?

İki türlü de oluyor. Çoğunlukla başrol benimdir ama.

9- Peki, dünyalarınızda ne gibi davranışlar sergiliyorsunuz ve hangi özelliklerinizle öne çıkıyorsunuz? Kendiniz hakkında belirli bir profil çizebilir misiniz?

Genel olarak kendime benziyorum. Savaşlarda liderlik eden, cesur, kendinden çok sevdiklerini düşünen, soğuk yapılı ama içten içe oldukça duygusal ve kırılgan biriyimdir hayallerimde. Sürekli bir mücadele veririm ve kendimi tehlikeye atarım.

MALADAPTIVE DAYDREAMING -Bilgilendirme Kitabı- Kde žijí příběhy. Začni objevovat