Part nine

1.2K 126 6
                                    

Ešte v ten večer všetci sedeli pred televíziou. Nial pritúlený k Zaynovi a Louis stúlený do klbka. Ešte stále sa triasol, Niall mu stále hovoril, nech si ide po deku, no on odmietal. Tá by ho neochránila a ani by mu nepomohla. 

Hneď ako sa za Noahom zabuchli dvere, čo signalizovalo, že si zbalil veci a znova odišiel späť do Anglicka, sa Louis tackavo dostal zo sprchy a postavil sa pred zrkadlo. Videl jasné značky na krku, polovicu tváre mal červenú a po brade mu z pery tiekol prameň krvi.

Následne sa posadil na kraj vane, stále vyzlečený, a uprene sa pozeral do zeme. Čo som to urobil so svojím životom? spýtal sa sám seba, no odpoveď nepoznal. Spackal to a už to napraviť nešlo.

A teraz sedel v kresle a snažil sa, aby sa mu neprilepili pyžamové nohavice k stehnám. Prečo? 

Jazvy.

Zasrané jazvy, ktoré tam ostanú navždy len kvôli magorovi ako je Noah. Kvôli nemu sa rezal. Kvôli nemu si zničil telo. Kvôli nemu sa cítil pošpinený.

"Lou?"

Louis sa trhol, akoby ho niekto oblial studenou vodou, no mal na to právo. Bál sa, tak veľmi sa bál každého pohybu od iních.

"Hm?" ozval sa, no nepozrel sa na neho.

"Zajtra o siedmej ťa zaveziem k tomu lekárovi."

"Nechcem tam ísť."

Niall si povzdychol. "Mám pocit, že toto sme už vyriešili..."

"Nejdem tam," povedal pevne.

"Je to pre tvo-"

Louis zrazu prudko vstal a rozhodil rukami. "Nič nie je pre moje dobro! Nechcem to. NECHCEM!" zvreskol. Niall vytreštil oči a Zayn ho pevnejšie objal, vôbec sa mu nepáčil agresívny Louis. Ten sa však nehodlal upokojiť. Bol na pokraji zrútenia a veľmi dobre si to uvedomoval. Schmatol do ruky kvetináč, v ktorom bol malý ružový kvet a hodil ho do stredu konferenčného stolíka, odkiaľ ho aj zobral. Obe veci sa rozbili na niekoľko miliónov črepov a niekoľko sa dostalo až  k Niallovi a Zaynovi, ktorý sa stihli pevne objať a skryť si tváre, aby sa im nič nestalo.

Louis sťažka dýchal, neveriacky sa pozeral na to, čo urobil a ruky sa mu začali nekontrolovateľne triasť. 

"J-ja..." začal Louis, no potom sa zrútil späť do kresla, znova sa stiahol do klbka a začal histericky plakať, tak ako v sprche pred niekoľkými hodinami.

"Zavolám mu," zašomral ticho Zayn tak, aby ho Louis nepočul. Niall len ticho prikývol a opatrne preliezol z pohovky k Louisovi bez toho, že by sa dotkol podlahy posiatej črepmi. Sadol si na opierku a upokojújuco hladil Louisa po chrbte až sa napokon upokojil a vydával len trhavé vzlyky, ktoré otriasali celým jeho telom.

"Ni," zašepkal, no na muža sa nepozrel. "Je mi to ľúto," vykoktal pomedzi vzlyky a Niall sa slabo usmial, aj keď ho Louis nemohol vidieť.

"To nevadí, aj tak sa mi ten stolík nepáčil," mávol rukou, ktorou nehladil mužov chrbát. Z Louisa vyšiel zvuk, ktorý znel ako plač a smiech dokopy. Bolo to pre Nialla strašidelné, ešte nikdy takto Louisa nevidel. Ani po tom, čo sa s ním rozišiel kučeravec.

Po chvíli sa vrátil Zayn a prikývol Niallovi, ktorý hneď vedel čo to znamená. 

"Nepozrieme si Charlieho anjelov?" navrhol Niall.

Louis zdvihol pohľad. "Veď je to úplná kravina."

"No, tak budeme komentovať film ako vždy!" zvolal Niall. "Nie je úžasné hľadať chyby a nedostatky vo filmoch? A navyše... v dvojke hrá P!nk!" 

Love From Past - stylinson |book two| ✔Where stories live. Discover now