Part fourteen

1.3K 124 12
                                    

"Tak, vidím, že v Londýne prší," povedal Louis, pričom sledoval Nialla na obrazovke svojho Samsungu. Nikdy nebol na iPhony.

Niall pregúľal očami, no na tvári mu žiaril spokojný úsmev. "Poznáš Londýn, Lou. Prší tri dni za mesiac a vždy mám také šťastie, že musím ísť niečo vybaviť do mesta, keď leje ako z krhly."

Louis so smiechom pokrútil hlavou. "Rád by som sa vrátil," zašepkal, sledujúc Nialla, ktorý akurát prechádzal s dáždnikom nad hlavou cez rušnú ulicu. Louis v pozadí zazrel Sainsbury's a malé expres Tesco. 

Niall zašomral nejaké nadávky, keď na neho zatrúbil čierny taxík a nejaké modré auto, pretože vyšiel na prechod už na červenú. Následne sa pozrel do mobilu, ktorý držal pred sebou. 

"Dobre vieš, že so Zaynom by sme ťa tu radi videli."

"Ja viem, Ni. Lenže rozhodli ste sa bývať spolu v UK, tak nebudem za vami doliezať."

Niall naklonil hlavu a našpúlil pery. "O čom to kecáš Lou? Ešte sme sa na sto percent nerozhodli, či ten byt kúpime."

"Ale kúpite," pregúľal očami Louis. "Už si dal aj fotku na Insta."

Niall si povzdychol. "Len chcem, aby si vedel, že máš u nás dvere otvorené. Nech sa deje čokoľvek."

Louis sa mierne pousmial. "Ja viem, Ni, ja viem. Musím končiť, myslím, že prišiel Noah."

Blondie sa zamračil. "Myslel som si, že už odišiel. Dávno."

"Nie, neodišiel."

"Lou, sú to dva mesiace, čo sme odišli do Londýna. Už je u teba dva mesiace?!"

Louis zatvoril oči a snažil sa ignorovať fakt, že už nesedí v byte Louisa a Nialla, ale len Louisa. Niall práve nevedomky potvrdil, že ostáva v Londýne so Zaynom.

"Nemôžem ho vyhodiť," povedal ticho Louis a zakryl si tvár oboma rukami. Mobil mal opretý o hromadu vankúšov, pričom ležal na bruchu s nohami prekríženými vo vzduchu.

"Nie, že nemôžeš, ty musíš sakra, Tomlinson!"

Louis sa pozrel na mobil cez prsty prekrývajúce jeho oči. "Musíš pochopiť, že nemôžem." Lebo už by som ťa nikdy v živote nevidel. Nikoho, pomyslel si Louis a nemal ďaleko k slzám.

Niall zastal na kraji cesty, Louis videl za ním kaviareň, Apple Store a Forever 21. Tam veľmi mu chýbalo to mesto.

"Nechápem nič, Louis. Ten chlap ťa využíva a, bohvie, či aj nezneužíva, preboha, to dúfam nie!" vyhŕkol Niall, keď videl Louisovu bledú tvár bez výrazu na obrazovke svojho mobilu. "Povedz mi, že nemám pravdu, Lou," povedal ticho Niall.

Louis znova zatvoril oči a spod viečok mu vyšlo niekoľko sĺz.

"Doriti, volám Harrymu!"

"Nie!" vyhŕkol z ničoho nič Louis, no bolo neskoro, Niall zrušil videohovor a Louis mohol vidieť len zoznam volajúcich čísel v posledných dňoch. "Kurva," zašomral a hodil mobil medzi vankúše. Musí vypadnúť skôr, než príde Harry.

"Boo, bol si v spálni?" spýtal sa Noah, stojaci v kuchyni, keď vyšiel brunet zo spálne. 

"Jop," povedal ticho, nepozrel sa na muža stojaceho pred chladničkou. Bolo mu z neho zle. Keď tu bol naposledy Harry, pred dvoma mesiacmi, musel mu kvôli Noahovi klamať. Nikdy by nepovedal, že je s Noahom a je v poriadku. Musel klamať, ak nechcel, aby ho ten bastard niekam odviezol. Niekam preč tak, aby už nikdy Harryho nevidel a aby ho Harry nemohol nájsť. Radšej sa uspokojí s Harryho letmými pohľadmi na tréningu, než by ho už nemal nikdy v živote vidieť.

Love From Past - stylinson |book two| ✔Where stories live. Discover now