Part five

1.2K 129 4
                                    

"Mal by si sa postaviť z tej pohovky a konečne niečo robiť," povedal len tak medzi rečou Niall, ktorý si nevedel s Louisom rady už niekoľko dní. Zayn radšej vypadol z domu a šiel von, už mal plné zuby depresívnej nálady v celom byte. 

Louis, zabalený do huňatej deky, pregúľal očami, no nepozrel sa na svojho kamaráta, stále sledoval obrazovku pred sebou. 

"Louis!" zvolal zúfalo Niall a rozhodil rukami, sediac v kresle vedľa pohovky. Vôbec ho nezaujímala nejaká krimiálka, ktorá aj tak bola uprostred siedmej série a nevedel o nej dokopy nič. Stredobodom pozornosti bola schúlená postava na sedačke, ktorá vyzerala ako bez života.

"Nechaj ma, Niall. Chcem len pokoj."

"Nemal si ho dostatok?"

"Nie."

"Povieš mi, čo sa stalo na dnešnom tréningu? Prišiel za tebou Harry?" spýtal sa Niall a pri spomenutí kučeravcovho mena, Louisom trhlo. Akoby ho len vyslovenie jeho mena bolelo. 

Louis sa konečne pozrel na Nialla, no Niallovi sa zdalo, akoby sa na neho nepozeral. Mal tak zvláštne neprítomný pohľad, otváral a zatváral ústa, ako keby sa nevedel rozhodnúť, čo má a nemá blondiemu povedať. Nialla to trochu prekvapilo, že Louis sa stráni mu niečo povedať, boli predsa kamaráti od detstva. 

"J-ja...," začal Louis, no nedopovedal, zrazu sa po jeho lícach spustili slzy a Niall ostal prekvapene zízať. Muselo sa stať niečo vážne, pomyslel si. 

Niall si rýchlo presadol na sedačku, medzi mäkké vankúše, ktoré mal okolo seba pohádzané brunet, ako malú barieru pred svetom.

"Povieš mi, čo sa stalo?" spýtal sa ticho a objal Louisa rukami okolo ramien, pričom sa mu chlapec oprel čelom o rameno a nechal, nech jeho slzy zmáčajú Niallovu modro-čiernu košeľu. 

Louis si povzdychol. "Pri-išla za m-mnou... A-amelie priš-šla."

Niall ho pevnejšie zovrel v objatí, pretože vedel, že tá ženská je mrcha. Vedel o nej len z počutia, ale pokladal ju za najhorší obraz ženy, aký kedy mohol existovať. 

"A čo chcela?" spýtal sa.

"Ho-hovorila, že nech-nechce aby som sa stre-etával s Danielom, H-Haryho synom," vykoktal pomedzi vzlyky Louis a premáhal sa, aby sa znova nerozplakal. Tak veľmi ho to bolelo. Tak veľmi chcel byť s Harrym, až to bolo nebezpečne bolestivé.

Niall akoby zrazu videl červeno. Tá ženská mu dokázala zvýšiť tlak v priebehu niekoľkých sekúnd.

"Ona nemá právo do toho zasahovať, nie?" 

"Ale má, N-niall. Je to Danielova matka," povedal pokojnejšie Louis.

"To neznamená, že ti môže zakazovať stretávky s Harrym."

Louis sa odtiahol z jeho objatia a znova sa uzavrel doseba. Niall hneď vedel, že už z neho nič nedostane. Už to nemalo zmysel, niečo sa vypytovať.

"Urobím ti polievku," povedal Niall. Aj keby sa spýtal, nedostal by odpoveď, a tak sa radšej pobral do kuchyne a nechal Louisa na pár minút samého, nech sa trocha upokojí.

~

"Louis, môžeš ísť otvoriť?!" kričal Niall, keď sa zvonček ozval už po niekoľký krát a Louis stále nehybne sedel pred televíziou. Niall behal okolo sporáka a nemal čas ísť k dverám, no keď sa aj po jeho otázke Louis nepohol, nahnevane šmaril utierku na kuchynskú linku a so zamračením určeným pre Louisa, sa pobral k dverám. Šomral si popod nos nadávky a utieral si ruky o nohavice, keď otvoril dvere. 

Love From Past - stylinson |book two| ✔Where stories live. Discover now