Hoofdstuk 134

44.2K 1.1K 355
                                    

Ik loop naar de slaapkamer en ga op de rand van het bed zitten. Wat ga ik nu in godsnaam doen?

Dit alles is misselijkmakend. Ik wist dat Harry hiervoor geen goed persoon was en ik wist dat er wat dingen waren die ik liever niet zou horen, maar van alle dingen die ik aan het gokken was, had ik hier nooit aan gedacht. Hij heeft gefilmd dat hij seks had met een meisje, zonder dat ze het wist, en heeft het aan zijn vrienden laten zien. Nog erger, Harry's vriend liet het aan iedereen zien. Haar ouders en kerk kwamen erachter, ze verloor haar studiebeurs en was haar huis uit geschopt. En het kan nog erger, toen ze Harry vroeg of ze bij hem kon blijven aangezien ze geen plek had om heen te gaan, liet hij dat niet toe, ondanks dat hij de reden was van al haar problemen. Hij heeft haar op een vreselijke manier gebruikt, en het maakte hem niets uit. Hij had geen spijt van zijn actie, nu nog steeds amper. Ongewenste tranen stromen over mijn wangen en ik probeer rustig in en uit te ademen.

Het ergste is dat ik haar naam weet. Als ze gewoon een anoniem meisje was, kon ik doen alsof ze niet bestaat. Wetend dat haar naam Natalie is, brengt veel gedachten naar boven. Hoe ziet ze eruit? Wat wilde ze studeren voor Harry haar studiebeurs afpakte, heeft ze broertjes of zusjes? Wisten ze het? Als Anne dit nooit naar boven had gebracht, had hij het me dan ooit verteld?

Hoevaak hebben ze seks gehad? Vond Harry het fijn? Natuurlijk. Herinner ik mezelf. Het is seks en het is duidelijk dat Harry het vaak deed. Met andere meisjes, heel veel andere meisjes. Bleef hij die nacht samen met Natalie? Waarom ben ik opeens zo jaloers? Ik hoor medelijden met haar te hebben, niet jaloers te zijn omdat zij Harry aangeraakt heeft. Ik duw de stomme gedachten uit mijn hoofd en denk aan het soort persoon dat Harry nou eigenlijk is. 

Kan ik hem hiervoor vergeven? Hoe meer ik er aan denk, hoe meer ik bedenk dat ik niets heb om hem voor te vergeven. Hij heeft dit mij niet aangedaan. Niet deze keer. Ik kende hem niet toen hij zichzelf en dat meisje filmde. Ik vind het vreselijk van mezelf dat dat jaloerze gevoel steeds op komt spelen.

Ik had hem moeten laten blijven om erover te praten, ik ga altijd weg, of in dit geval heb ik hem weg laten gaan. Het probleem is dat hij altijd in mijn gedachten is, ik kan niet normaal nadenken. 

Ik wou dat ik wist wat er met Natalie gebeurd is nadat Harry haar kapot gemaakt heeft, haar achtergelaten heeft met niets dan haar leven in puin. Als ze gelukkig is nu, en een goed leven leidt, zou ik me iets beter voelen. Ik wou dat ik een vriend of vriendin had om te praten over dit alles, iemand die me advies zou geven. Maar zelfs dan zou ik Harry's actie niet willen onthullen, ik wil niet dat iemand weet wat hij die meisjes aangedaan heeft. Ik weet hoe stom het is dat ik hem wil beschermen, aangezien hij het niet verdient, maar ik kan het niet helpen. Ik wil niet dat iemand slecht over hem denkt en ik wil niet dat hij nog slechter over zichzelf denkt dan dat hij al doet. 

Ik ga tegen de kussens aan liggen en staar naar het plafond. Ik was net bezig met het vergeven van hem, ik wilde mezelf net over alles wat er gebeurd is heen zetten, en dan komt er dit? Als het alleen Natalie was geweest had ik me misschien niet zo slecht gevoeld, maar zelfs nadat hij de puinhoop die hij gemaakt had in het leven van dit meisje had gezien, ging hij door met het zusje van zijn vriend. Dit deed hij vaker, dit is wat hij doet, zou hij ermee kunnen stoppen? Wat was er met me gebeurd met me als hij niet verliefd op me was geworden?

Ik weet dat hij van me houdt, hij houdt echt van me. Dat weet ik.

"Weet je hoe het voelt om iemand te hebben die van je houdt, ondanks de klote dingen die je gedaan hebt?"

Ik hou van hem, ondanks alle fouten die hij maakt, en gemaakt heeft in zijn verleden. Ik zie hem veranderen, ik heb hem zien veranderen sinds ik hem ontmoet heb, en zelfs in de afgelopen week heb ik een verandering in hem gezien. Hij heeft nooit zijn gevoelens over mij geuit als dat hij vandaag gedaan heeft. Toch had ik liever gehad dat hij al deze dingen onder andere omstandigheden had gezegd. 

After 2 (Nederlands/Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu