Hoofdstuk 117

44.4K 1.1K 337
                                    

Wanneer ik eindelijk wakker word, is het twee uur 's middags. Ik kan me de laatste keer dat ik tot na elf uur heb geslapen niet eens meer herinneren, laat staan tot twee uur, maar dat kan komen doordat ik tot vier uur wakker was gebleven om te lezen en te kijken naar het geweldige cadeau van Harry. Het is zo doordacht, te doordacht, maar het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Ik pak mijn telefoon van het nachtkastje en ik bekijk mijn gemiste oproepen. Twee van mijn moeder en een van Liam. Een paar 'Gefeliciteerd!' berichtjes krijg ik binnen, inclusief eentje van Noah. Ik ben niet zó'n fan van verjaardagen en dat ben ik ook nooit geweest, maar het idee dat ik alleen ben op mijn verjaardag is niet heel hartverwarmend. Nouja, ik ben niet helemaal alleen. Catherine Earnshaw en Elizabeh Bennet zijn een veel beter gezelschap dan mijn moeder.

Ik bestel te veel chinees eten en ik blijf de hele dag in mijn pyjama. Mijn moeder vindt het jammer dat ik "ziek" ben. Ik merk dat ze me niet gelooft maar dat maakt me eerlijk gezegd niet uit. Het is mijn verjaardag en ik mag doen wat ik ook wil doen en als ik in mijn bed wil liggen met eten en mijn nieuwe e-reader, dan ga ik dat ook doen.

Mijn vingers tikken een paar keer Harry's nummer in, maar ik stop mezelf. Hoe geweldig zijn cadeau ook was, hij heeft met Molly geslapen. Wanneer ik denk dat hij me niet meer pijn kan doen, doet hij het toch weer. Ik denk na over het diner met Trevor afgelopen zaterdag. Hij is zo aardig, en zo charmant. Hij zegt wat hij denkt en hij complimenteert me. Hij schreeuwt niet naar me, en irriteert me niet. Hij heeft nooit tegen me gelogen. Ik hoef nooit te gokken wat hij voelt of wat hij denkt. Hij is slim, goed opgeleid, succesvol en hij doet vrijwilligerswerk in zijn vakanties. Hij is zo perfect, vergeleken met Harry. Het probleem is dat ik hem niet met Harry moet vergelijken. Trevor is een beetje saai, ja, en we delen niet dezelfde passie voor boeken als dat Harry en ik doen, maar we hebben ook niet hetzelfde verpeste verleden als Harry en ik. 

Het meest irritante aan Harry is dat ik toch houd van zijn karakter, zijn onbeschoftheid en alles erbij. Hij is grappig, en hij kan zo lief zijn wanneer hij het wil. Dit cadeau speelt echt met mijn hoofd, ik moet niet vergeten wat hij me allemaal heeft aangedaan. Al de leugens, de geheimen en het slapen met Molly.

Ik sms Liam om hem te bedanken en binnen een paar seconden antwoordt hij en vraagt hij me om het adres van het hotel. Ik wil hem vertellen dat hij niet zo ver hoeft te rijden voor mij, maar ik heb geen zin om de rest van de dag helemaal alleen door te brengen. Ik kleed me niet om, ik trek alleen een bh aan onder mijn pyjama en wacht tot Liam komt.

Een uur later klopt hij aan en open ik de deur met een glimlach. Het is zo fijn om hem weer te zien, het is te lang geleden. Zijn vertrouwde, warme glimlach maakt me blij en hij trekt me naar zich toe.

"Gefeliciteerd Tessa." Zegt hij.

"Dankjewel," Zeg ik en ik blijf nog even in zijn armen.

"Voel je je al wat ouder?" Vraagt hij en hij gaat op de stoel zitten.

"Nee, nou, ja. Het voelt alsof ik na deze week tien jaar ouder ben." Vertel ik hem.

Hij geeft me een kleine glimlach, maar zegt niets.

"Ik heb chinees besteld, er is nog heel veel over, als je nog wat wilt." Biedt ik aan en hij pakt een wit bakje en een vork van het bureau.

"Dankje. Dus, dit is wat je de hele dag al aan het doen bent?" Plaagt hij.

"Jep. Helemaal." Lach ik en ik ga met mijn benen gekruisd op het bed zitten en ik pak mijn e-reader.

"Je hebt een e-reader gehaald? Ik dacht dat je daar een hekel aan had?" Liam haalt zijn wenkbrauw naar me op.

"Nou.. ik had er een hekel aan maar nu hou ik ervan, duizenden boeken in één! Er is niets beters." Glimlach ik.

"Nou, je kan jezelf op geen beter manier een fijne verjaardag wensen dan een e-reader te kopen." Zegt hij met een mond vol rijst.

After 2 (Nederlands/Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu